Ddw Cwtwwszdnk. I pozdrowić wszystkich !!! (859) - 239

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
09.08.2011 20:15
😊
201
odpowiedz
Liasham_NPC
42
Legend
Wideo

http://www.youtube.com/watch?v=6UXGEbaP5Ug

Pinkiee, Pinkiee, Pinkiee, Pinkieeeeeeeee.

09.08.2011 20:31
😊
202
odpowiedz
Xaadhal_NPC
113
Generał

Orlando niepokoi mnie co się wyrabia w twojej głowie... można by powiedzieć, że schodzisz na Taikuna. Małe różowe koniki?

09.08.2011 20:37
😊
203
odpowiedz
Liasham_NPC
42
Legend
Wideo

Nie tylko różowe, chociaż przyznaje, że Pinkie Pie to moja ulubienica. :-D
http://www.youtube.com/watch?v=JeJ6-gN0eB4
A i nawet nie porównuj więcej koników do Niego.

09.08.2011 20:54
😊
204
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

Owwww... <wyobraża sobie różowiutki pokoik Orlanda z plakatami "My Little Pony" i wielkim wizerunkiem "Pinkie Pie" nad łóżkiem z wielkim baldachimem>

Ufff... Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia... Od dzisiaj mogę się czuć jak Car,

09.08.2011 21:09
😜
205
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

A ja się szczerze przyznam , że ten tu oto Orlando mi pierwszy odcinek tegoż serialu puścił , i cholera jasna może i dołączam do grona popaprańców , ale to się może podobać.... Tak w ogóle to chyba sobie kolejną część zapodam. Mówię wam - najpierw obejrzycjcie , potem oceniajcie , ot co :)

Poza tym robiłem letnie porządki ( jedynie w gamingowym asortymencie rzecz jasna ;) i trafiłem na tą świetną gierkę.

https://www.gry-online.pl/gry/ghost-master/z9ed#pc

Ehh... O ile mnie pamięć nie zawodzi , to kiedy ją dostałem , a było to..... dobrych pięć , sześć lat temu , to była w lśniącym , nietkniętym big boxie , ale ja wtedy (kompletny idiota ! ) rozwaliłem pudło i została jedynie płytka w plastikowym pudełku doświadczonym już przez czas w moim domu... Mimo to gra cały czas cieszy tak samo i nie wiem , czy była dobra , czy nie , ale dla mnie i tak pozostanie jednym z najlepszych rtsów , ot co :)

09.08.2011 21:14
😃
206
odpowiedz
Liasham_NPC
42
Legend

A ja się szczerze przyznam , że ten tu oto Orlando mi pierwszy odcinek tegoż serialu puścił , i cholera jasna może i dołączam do grona popaprańców , ale to się może podobać.... Tak w ogóle to chyba sobie kolejną część zapodam. Mówię wam - najpierw obejrzycjcie , potem oceniajcie , ot co :)

Mój ci on!

10.08.2011 11:29
Flyby
😊
207
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

(ogląda "My Crazy Pikuś")

10.08.2011 20:45
Herr Flick
208
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

Jak fabula? Konkretna?

10.08.2011 21:24
Flyby
😊
209
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Baaa..

10.08.2011 22:32
Herr Flick
210
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

...rdzo?

11.08.2011 01:54
Flyby
😊
211
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Może być ..Pikuś zaczyna od brawurowego kankana a jego urok i wdzięk rzucają na kolana pół Paryża i tłustego miliardera. Miliarder szlochając, wyznaje mu miłość na wycieraczce, kusząc go jachtem zbudowanym z kości wołowych. Lecz Pikuś woli schabowego. Wyciera łzy miliardera koronkową chusteczką i spycha go ze schodów. Wtedy na scenę wkracza czarna Kocica przebrana za zazdrosną pokojówkę. Dusi miliardera pod latarnią i zwabia Pikusia na miejsce zbrodni przeraźliwym miauczeniem.
Znika w mrokach nocy kiedy Pikusia zakuwają w kajdany. Żałosne wycie kończy pierwszy odcinek.

11.08.2011 11:41
Jeckyl
212
odpowiedz
Jeckyl
95
Nieuk

Lecz Pikuś woli schabowego.
No i masz...

Jeść mi się zachciało :/

11.08.2011 11:49
😊
213
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

a ja tam nic ciekawego w schabowych nie widze, wole zrazy

11.08.2011 12:18
Flyby
😊
214
odpowiedz
Flyby
258
Outsider
Wideo

Krowy to zrazy, schabowy to świnie .. Drugi odcinek serialu Pikusia można bedzię zacząć od ponurej hodowli gdzie Pikuś w kajdanach, pracuje przy eksperymentach doktora O'Hyde. Jeden zastrzyk tego potwora zamienia dorodną krowę w ociekające sosem i cebulką zrazy, które Pikuś łopatą ładuje na półmiski restauracji dla turystów. W klatkach tęsknie kwiczą świnie w postaci schabowych - Pikuś okłada je duszoną kapustą i obiera ziemniaki. Porządku dogląda z batem w ręku Kocica w szortach - kosmaty ogon wyłazi jej z nogawki. To na ten ogon Pikuś po nocach potajemnie ostrzy sobie zęby..

..podkład muzyczny -->http://www.youtube.com/watch?v=nAVz6kcAz3U

11.08.2011 12:48
Herr Flick
215
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

<bardzo energicznie chrupie popcorn>

Choc ja to mam ochote na piersi - ludzkie wyjechaly, wiec bede musial zadowolic sie kurczacznymi.
Mam nadzieje, ze jeszcze gdzies tymianek mi sie ostal.

I musze w koncu sysytem po polskiemu postawic, bo odruchowo wciskam Alt i wtedy zjada mi literki albo tez zapominam wcisnac za kazdym razem Shift + Ctrl i literki mi sie yamieniowzwuja ... cos pokryacyzlem pryz wzborye jeyzka podcyas instalacji ...

Jak to czytam to wydaje mi sie, ze seplenie pisemnie ;)

11.08.2011 13:01
Flyby
😃
216
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Tyyymiankowy miała biust
chrupiący smaaakowicieee
więc chyba nikt nie dziwi się
że kocham ją naad życieee

chrup chrup chrup chrup

11.08.2011 13:11
😊
217
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

uwaga, filozoficzna rozkmina:
dlaczego kury maja takie plaskie piersi?

11.08.2011 13:18
Flyby
😊
218
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

.. odpowiedź szowinistyczna: bo koguty takie wolą

11.08.2011 20:24
219
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

ale czy kury z takimi malymi piersiami nie czuja sie niedowartosciowane?

11.08.2011 20:38
Flyby
😊
220
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..a co to koguta obchodzi

12.08.2011 01:33
Herr Flick
221
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

phi...
Kogut i tak nie ma jaj...

Hmmm - ale maja je kury.. i to codziennie nowe - teraz dopiero zauwazam jakie one sa oblesne.

12.08.2011 12:32
Flyby
😃
222
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Tak, tak, Herr Flick ..kury rządzą .. Koguty tylko pieją jak nieprzytomne i okładają się po dziobach do upadu.

Pikuś takiego koguta nawet zębem by nie tknął. Te pseudo pierze golone lub żelem traktowane, nijakiej marki, gadgety świecące wedle łba - niejadalne, syntetyczno - chemiczne mięsiwo, zatrute od dzieciństwa. Kupa podwórkowego gnoju. A dziób drze bo jak go nie słychać, to go nie widać.

12.08.2011 14:39
😜
223
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

Skoro w tematach okołodrobiowych już jesteśmy ;) , to po głowie chodzi mi jedna myśl , która spokoju człowiekowi nie daje , a mianowicie podczas wakacyji w Helladzie w takiej przeciętnej knajpie zapłacić za porcję kebabu z jagnięciny bądź dorodnego świniaka trza było około 6,50 ojro , natomiast już taka kurka czy kurczaczek o całego eurosa droższy.... Zdziwiło mnie to , bo przecież w Polsce to chyba drób jest najtańszą formą mięska , a cała reszta uchodzi za gwałcicieli podniebienia i istne rarytasy... ;)

Herr Flick - a może i są obleśne , ale bez ich jajeczek sfera kulinarna taka sama by nie była...
No i popatrzcie , cóż za ironia , tak samo jest z każdym przeciętnym Stefanem , Wojtkiem , czy Zdzisławem... ;)

12.08.2011 15:50
😜
224
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

nie, u nas najtansze jest wieprzowe

12.08.2011 16:58
Flyby
😃
225
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..w jakimś sensie Valem, tak ;)..naświnić byle kto potrafi ..ale czy to jest takie tanie? ..raczej popularne

Bez wątpienia Ishimura bez jajec życie smętne by było ..I można - krótko bo krótko, porozczulać się nad pisklaczkami. Koo, ko, ko

12.08.2011 22:22
😊
226
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

no porownaj sobie kg schabu czy karkowki z kg piersi z kuraka ;P

podoba sie moj nowy imicz? :D

12.08.2011 22:57
Flyby
😊
227
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Mówisz o avatarze ? ..Nic mi nie mówi ale też ja nie sportowiec

Racja, w poniedziałek będę miał "wiejskie" używki ze świni bo taniej wychodzi

12.08.2011 23:01
😃
228
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

ogolnie, sygnaturke i podpis tez zmienilem, teraz przynajmniej jestem legendom :D
swinia ma te przewage ze ma pyszne goloneczki

12.08.2011 23:24
😃
229
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator
Image

Val - a gdzie tam goloneczki pyszne... ;) Powoli mi całą rodzinę wybijają. Cholesterol niewdzięczny się w żyłach familii całej gnieździ a i żadne cioteczne imieniny , ani dziadkowe urodziny sytuacji nie poprawiają. Mówię wam - to całe świętowanie jest dobre tylko w umiarze , ale jak już zapraszanym na urodziny siostry ciotki żony brata , to już powinniśmy jakoś zareagować... ;)

A legendy to są fajne , ale tylko do pewnego momentu. Bo takowa legenda to zazwyczaj na końcu ten status przyjmuje , ale w dość radykalny sposób ;]
Żebyś tylko nie skończył jak ten pan obok.

------->

A tak swoją drogą na Juve ostatni raz natknąłem się w dziesiątym PESie.... Pewno się pozmieniało , ale pamiętam te grupki pixeli "szczelające gole". Iaquinta , Nedved , Del Piero... Coś mi tam dzwoni , tylko nie wiadomo przy którym bramkarskim słupku ;) A może to po prostu poprzeczka jest ? ;]

12.08.2011 23:31
230
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

a moze to ten dobry cholesterol i nie ma co sie amrtwic? :D goloneczka z chrzanem i chlebkiem, mmmm. :)

Iaquinta , Nedved , Del Piero...

dobrze Ci dzwoni, tylko Iaquinta jest w rezerwie teraz, Nedved (<3) zakonczyl kariere i DP tez jest rezerwowym ale czesto gra ;)

12.08.2011 23:57
Flyby
😊
231
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..hmm, Ishimura usiłuje mi zepsuć apetyt ..To ja Ishi pytanko mam co z tym Twoim graniem w Fallouta NV i dodateczki ?

13.08.2011 00:36
232
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

Coś mnie ostatnio przykuło do Serious Sam: 2 - niby gra zupełnie inaczej (niż wcześniaki) wygląda i przez to podobno jest słaba, ale sentyment po pierwszych częściach przyciąga.

Jutro sobota - weselicho... Niestety mnie nie zaproszono :/ W sumie nie mam czego żałować - dom pusty, koledzy są, kaska z roboty jest, napoje są a i dyskoteka nie daleko :P

13.08.2011 02:16
Flyby
😊
233
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

To na wsi wesele, kefirek? ..Tylko takie dobrze wspominam ..po jednym z nich obudziłem się w żłobie.

13.08.2011 10:18
kong123
234
odpowiedz
kong123
120
Legend

Żebyś tylko nie skończył jak ten pan obok.

W tym filmie jakoś bardziej było mi szkoda psa niż głównego bohatera :P

Wiejskie wesela są fajne ale niestety coraz mniej popularne ;/ Kiedyś przy moim starym gimnazjum robili właśnie takie wiejskie wesela to zawsze w poniedziałek można było dostać jakiegoś smakołyka czy zgrzewkę...eee... napoju.

A teraz - ludziska wynoszą się z takimi imprezami do miast ;(

Kurde przed chwilą zdałem sobie sprawę, że jestem już na forum ponad 4 lata - jak ten czas zasuwa. A czuję się dosłownie jakbym się wczoraj zalogował :P

13.08.2011 10:52
Flyby
😊
235
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Szybko się zmieniają obyczaje ;) Może to dobrze, może to źle - nie jestem miłośnikiem folkloru ;)

13.08.2011 14:00
Flyby
😊
236
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Ale ..w ramach zmian tychże obyczajów macie weekendowy reklamowy "smakołyk" z ulic Krakowa:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,10110762,Pobici_studenci_z_USA_i_czarny_PR_Krakowa.html

Potwierdzić muszę "czarny PR" Krakowa - niedawno byłem świadkiem jak małolat idący ulicą z kumplem i dziewoją, dla popisu zamachał mijającemu ich dziadkowi ręką przed twarzą z okrzykiem "siema". Oczywiście nie mogło być mowy o żadnej "znajomości". Chamski popis i zaczepka w biały dzień czyli małolat w swojej szczytowej formie niedorozwoju, zdający sobie sprawę z chwilowej bezkarności takiego zachowania.

13.08.2011 20:07
😜
237
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

kongi - nie , nie , nie.... Sama śmierć nie była aż taka zła... Chodziło mi o to , iż żył tyle czasu bez ani jednej kobiety w okolicy :O I nie zwariował. ;] A kiedy film zmierzał ku końcowi i nadarzyła się wreszcie okazja , to...

...

spoiler start

się zabił.

spoiler stop

Naprawdę to pozostało dla mnie największą zagwozdką całego filmu. :P

Dzisiaj od rana do wieczora gościłem w stolicy województwa dolnośląskiego o jakże wdzięcznej nazwie - Wrocław. :) Pobiegałem po sklepach , ale i do kina zawitałem. Na co się zapytacie ? Ano coś zwanego Genezą Planety Małp... Powiem szczerze , że film mi do gustu przypadł i nieźle się na seansie bawiłem. Wyczytałem także wcześniej , że po napisach końcowych następuje jeszcze jedna filmowa kwestia , a więc po włączeniu świateł grzecznie siedziałem na miejscu ^^. Myślałem , że obsługa sali zaraz mnie zaszlachtuje , bo łypała na mnie spode łba tak , że nawet i by się Pikuś przestraszył. ;) Naprawdę nie rozumiem tej wrogości. Ci ludzie chyba działają jak maszyny - wpuścić , wypuścić. A sala kinowa zawsze przypomina coś na wzór stypy po pogrzebie. A tu jednak ku mojemu zdziwieniu było inaczej - ktoś zabawny komentarz rzucił , tu ktoś się popłakał , tu ktoś skomentował opóźniającą się projekcję - ogółem fajna 7 osobowa grupa ludzi :P. W USA jest inaczej , ba... tam niby wszystko jest inne niż tu , a my próbujemy kopiować z Zachodu co się da....

... tyle że mamy taką tendencję do tego , iż czasami robimy to z marnym skutkiem.

Fly - dodatków jeszcze nie zacząłem. Jestem na etapie trójki , więc kiedy do New Vegas dojdę to już pewno wydadzą GOTY , spolszczą wszystko , wyjdzie Episode 3 do HL2 , a Kottick postanowi skończyć z serią COD. ;)

kong - nigdy nie rozumiałem tych manii koncertowych ;) - zobaczę transmisję w TV ;] Po co się tłuc... :P

13.08.2011 20:08
kong123
😜
238
odpowiedz
kong123
120
Legend

Ja się za tydzień wybieram na chmielaki - podobno Piasek i Enej będą grać :P

14.08.2011 11:01
😃
239
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

Chmielaki mi sie tylko kojarza z Perla CHmielowa ktora ostatnio calkowicie sie zepsula wiec.... fuj
Enej dzisiaj gra 5 km od mojego domu ale chyba nie pojade

14.08.2011 21:23
Flyby
😊
240
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Na cześć mojej Mozilli zaliczyłem "Fantastic Mr.Fox" ..ale książki pewnie nie przeczytam ;) Fajna animacja

15.08.2011 18:44
Herr Flick
😃
241
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

A ja na czesc mojej Opery ... wygladam jak upior ;)

Dobrze, ze przede mna dzien wolny - musze sie ogarnac.

15.08.2011 20:07
Flyby
😊
242
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Upiór z Opery? ..Jakie to podniecająceee ..Herr Flick czy straszysz na klatce schodowej? Czy wyjesz w ustępie? A co do dnia to on się kończy, ulewą, którą świąteczni turyści przywlekli aż z Zakopanego ..a jacy spryciarze, sami w korkach gdzieś tam zostali ;)

17.08.2011 14:35
243
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

Kopu, kopu, kopu - kop...

Ddw zeszło jakieś 2m pod ziemię - nie wstyd wam? :P Jutro wyjeżdżam do Boszkowa... Jak wakacje to do końca :P

17.08.2011 16:12
Flyby
😊
244
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Jedyne co dobre w tych wakacjach to fakt że od czerwca począwszy neostrada chodziła mi tak jak trzeba ;) Nie uważacie że to interesujące ? Wystarczył czasowy "odpływ" studentów (i w jakiejś tam części innych uczących się w starym mieście Krakowie) a internet w wydaniu neostrady zaczął działać normalnie. Te piękne czasy będą trwać do października po czym zacznie się "normalka" - będę musiał być szczęśliwy kiedy zamiast 6 mb/s będzie 1 "pełny" mb/s. Niewydolność Telekomunikacji w tym względzie jest porażająca. Mam nadzieję że w końcu znajdę bardziej "solidnego" dostawcę netu.

17.08.2011 20:39
Herr Flick
😊
245
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

Wyje w podstepie ;)
Wakacje - fajna sprawa, szkoda tylko , ze mnie juz nie dotycza... tak to juz jest, kiedy sie chce miec "swoj kawalek podlogi".
Ale w sumie nie jest zle - za wyprqacowane pieniadze bedzie mozna gdzies pojechac, pozwiedzac itp.
Mam nadzieje, ze to sie stanie juz niebawem, maxymalnie za rok.

A net? Pamietam jak mialem 256kBit/s z Neostrady pare lat temu - ale to byl szal :)
A teraz? Teraz mam 30MBit/s za ta sama cene i nawet nie potrafie tego w pelni wykorzystac hehe.

17.08.2011 21:57
Flyby
😊
246
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Phi - rzeknę na takie zagraniczne wycie ..chyba że tutaj w kraju masz UPC ..Widzący też tak słodko wyje
Nie mam szans na UPC ;(

18.08.2011 11:07
😊
247
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

kefirek - czyżby chodziło Ci o nadleszczyńskie Boszkowo słynne ze skromnego , acz urokliwego jeziorka ? Jeżeli tak to podczas drałowania na plażę wejściem od strony leśnej można zobaczyć domek letniskowy któregoś z odłamów drzewa genealogicznego rodziny mej. ;)

O necie już mi nawet nie wspominajcie.... Ja mieszkając w małej wiosce jestem skazany na męki i niełaskę dostawcy wyżej wspomnianego internetu... Zależnie od jego kaprysu transfer waha się co najwyżej w okolicach 1 mBit/s z tym zastrzeżeniem , że nigdy go nie przekroczy , co najwyżej wartość zaniży... I dlaczego ja się na to godzę ? ;)

Wakacje , wakacje , i niedługo po wakacjach będzie... Szybko czas sobie leci , ludzie wracają z odległych krain na stare śmieci i powoli pochłania ich szara rzeczywistość. Wszędzie dobrze , ale w domu najlepiej ? Bujda na resorach , zwłaszcza jak trza do niezbyt przyjemnej rutyny się przyzwyczaić :(

18.08.2011 12:24
Flyby
😊
248
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

"I dlaczego ja się na to godzę ?" ..Ja tam się na nic nie godzę ;)

18.08.2011 12:32
kong123
249
odpowiedz
kong123
120
Legend

Zależnie od jego kaprysu transfer waha się co najwyżej w okolicach 1 mBit/s z tym zastrzeżeniem , że nigdy go nie przekroczy

Ja mam dokładnie taką samą sytuację u siebie. Czasem takie to wkurzające, że człowiek ma chęć wziąć szpadel w dłoń i samemu kopać te światłowody.

18.08.2011 14:21
Flyby
😊
250
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Cóż, odwiedził mnie w sprawie netu (i nie tylko), facet z Netii (aż z Warszawy) - lecz przecież i oni pracują na łączach Telekomunikacji - czy będą w stanie zapewnić stabilność internetu ? Być może tak - być może tylko gdzieniegdzie.. Wiele znaków zapytania
To w ogóle zabawne jak życie - towar (bazowy i podstawowy) jest jeden - te światłowody nie najlepszej jakości - a na nich cała masa fikuśnych pośredników z których każdy rozsnuwa swoje "miraże". Kiedy dochodzi do "szczytu" wykorzystywania tej nędznej bazy - braki i niedobory przesyłu objawiają się wszędzie, w rozmaity sposób.

19.08.2011 11:36
Widzący
👍
251
odpowiedz
Widzący
258
Legend

Polecam UPC, dość stabilnie 100/6 Mbs, rzadko schodzi poniżej 60Mbs.

19.08.2011 11:49
😊
252
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

ja mam internet z netii (mieszkam w malej miejscowosci) z predkoscia 20Mb/s i o dziwo jest to faktyczna predkosc bo sprawdzalem

19.08.2011 12:06
Flyby
😊
253
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..możliwe, Valem, możliwe ..I Plaski zadowolony jest z Netii ..ale, oboje mieszkacie w stosunkowo małych miejscowościach ..Ja w śródmieściu wielkiego miasta gdzie Telekomunikacja nie może dać sobie rady z wydolnością łącz. Obiecane i opłacane 6 Mbs mam więc "okresowo" - w zależności od pory roku a potem po prostu dnia. Teraz jest w porządku ale czy będzie tak we wrześniu i w październiku kiedy zacznie wzrastać obciążenie tych łącz ?
Będę miał znowu w perspektywie miesiące daremnych reklamacji.

19.08.2011 12:09
😃
254
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

jakbym mieszkal w miescie gdzie sa te kablowe UPC czy inne vectry to bym sie nawet nie zastanawial

19.08.2011 12:19
Flyby
😊
255
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..niestety Valem, moja kamienica (jak pewnie i inne w okolicy) nie jest "okablowana", czyli UPC i inne takie odpadają. Dawno bym skorzystał z takich możliwości gdyby były realne. To propozycje dla "okablowanych" osiedli blokowych na krańcach miasta ;)

19.08.2011 16:25
Flyby
😃
256
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..uuuleje usieczeeee ..uleje usiecze

19.08.2011 20:04
😒
257
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

Ano lało ostatnio , lało - i to mocno.... Nawet i dwie burze się przez mieścinę przetoczyły , na szczęście nie wyrządzając żadnych poważniejszych szkód typu przepalone obwody , czy usmażone dyski twarde. Jak to mówią - trza dmuchać na zimne. :]

Ahhhhh.... Ohhhhh...... Ehhhhh..... Nie , nie - Nie są to żadne odgłosy kultu ofiarnego , lecz jedynie westchnienia nad powoli już odchodzącym latem. Niedługo już nie będzie hulanek i swawoli. Wszystko to przeminie z wiatrem na zawsze pozostając już tylko miłym wspomnieniem...

Na dodatek jeszcze mnie lenistwo złapało. Nie dość że się to to użala , to jeszcze w dodatku czterech liter nie chce ruszyć. ;] Złe połączenie , oj zaprawdę złe...

19.08.2011 20:48
kong123
😊
258
odpowiedz
kong123
120
Legend
19.08.2011 22:25
Arxel
259
odpowiedz
Arxel
243
Kostka Rubika

RROD i na 10 sekund miałem serce w gardle..
Ale to chyba była wina złego podłączenia kabli.. Poprawiłem i śmiga, uff..

Flyby ---> Mój znajomy dwa lata temu mieszkał tuż przy (tutaj nie pamiętam nazwy, ale jakaś firma dostarczająca internet również), dosłownie 1 czy 2 budynki różnicy.
Niestety nie mógł mieć od nich Internetu ani też od 2-3 innych firm.. To się nazywa dobre okablowanie ;)

20.08.2011 11:26
Flyby
😊
260
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Wiem o tym Arxel ..i prawdopodobnie na jesieni powtórzy się historia z padającym na pysk transferem
Póki co cieszę się że mi netowe radia nie przycinają i youtube też jakoś daje radę :)

20.08.2011 11:47
😃
261
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

a ja mialem raz E74, zrestartowalem i znowu sie pojawilo, to juz stracilem nadzieje i rzucilem do kata (koniec gwarancji juz dawno byl), apo kilku tygodniach podlaczam i smiga

20.08.2011 16:15
Flyby
😊
262
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..zdaje się że wróciło lato ;) Jak dobrze pójdzie to Pikuś zdąży się opalić i będzie mu złazić skóra..

20.08.2011 16:34
kong123
😱
263
odpowiedz
kong123
120
Legend

Wróciło? To ono w ogóle było?

20.08.2011 19:06
Herr Flick
264
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

Bylo, nawet bogiem bylo...
I juz nie jest, bo komu i po co taki zachmurzony bog ;)

20.08.2011 20:36
Flyby
😊
265
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..eee tam , porządny bóg powinien piorunami strzelać nawet przy kichaniu

20.08.2011 20:55
Herr Flick
266
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

Jasny szlag by to trafil... Dlaczego tak myslisz?
Czy wedlug Ciebie agresja to dobre rozwiazanie?
Bog powinien byc milosierny i dawac duzo piwa, a nie strzelac pierdunami.
Pierduny sa fe i sa porazajace...

21.08.2011 02:44
Flyby
😃
267
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

iii tam ..taki Zeus był gromowładny bo wiedział że nic tak śmiertelników nie przekona o jego boskości ..bluźnisz człowieczku to zaraz masz "czapę" w postaci gromu ..siarczysty pieron dopadnie cię na sedesie czy w krzakach a będziesz kombinował to spali razem z chałupą ;)

21.08.2011 09:20
kong123
😊
268
odpowiedz
kong123
120
Legend

A tak propos piorunów - słyszałem kiedyś, że piorun nigdy nie uderzy 2 razy w to samo miejsce - ciekawe czy to prawda? :) Albo, że trąba powietrzna nie powstanie w centrum miasta?

Kurde trzeba by do Pogromców Mitów napisać :D

21.08.2011 12:22
Flyby
😊
269
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..nieprawda, kong123 ..w zamierzchłej młodości gościłem w okolicach Kluczborka u pana co mieszkał na niewielkim wzniesieniu trochę za wsią - to miejsce było znane z tego że podczas burz pioruny nieraz nadpaliły to i owo (mimo piorunochronów). Bardzo ładne gospodarstwo z mniej ładną legendą "piorunowej górki" ;) Niestety nie sprawdzałem podczas burzy ;( ..A pioruny miały tam ponoć zwyczaj latać także w poziomie - przez pomieszczenia ;) Były ofiary..
Co do trąb powietrznych - to w Stanach mają swoją oprawę, legendy i łowców ;) U nas na razie rzadkie i takie jakieś bez "rodowodu" ;(

21.08.2011 14:58
270
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

Wróciłem!! :D

Ishimura --> Niestety drzewa rodzinnego nie widziałem. Podejrzewam, że nawet koło niego nie przechodziłem, ponieważ "mieszkałem" na terenie obozu ZST... Możliwe, że przepływałem koło niego na kajaku :D Strasznie dużo macie tam ptaków: Kaczki, Łyski, Perkozy, Łabędzie, zupełnie jak w Trzcielinach - tyko Czapli nie widziałem :P

P.S. -> Mixer, mam nadzieję, że Ddw odwiedzisz :D

21.08.2011 17:01
Flyby
271
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..a wróble były ?

21.08.2011 17:08
😊
272
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

nie, ale Pikuś był...

21.08.2011 17:32
Flyby
😃
273
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..i to pewnie nie jeden ..Nie wiem jak teraz ale dawniej marsz nocą przez wsie połączony był z mocnymi wrażeniami ..stado szczekających i warczących Pikusiów biegało wokół i tylko czekało na oznakę słabości lub zaczepkę ;) ..Trzeba było mieć mocne nerwy ;)

22.08.2011 16:34
Flyby
274
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..i mocne nerwy na kaprysy pogody - pięknie miało być (i było) a tu jakieś burzowe chmury się zbierają ..ech

22.08.2011 19:33
275
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

U mnie żadnej chmurki nie było i nie będzie.. Założę się, że przez cały tydzień nie będzie padać :)

22.08.2011 22:12
Flyby
😊
276
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..sukces ..nareszcie skończyłem Dead Money - to dodatek o świetnej fabule ale za dużo tam elementów skradankowo - zręcznościowych "na czas" abym go polubił ;) I wszystko na zasadzie "saper myli się tylko raz" ;)

23.08.2011 17:00
Łyczek
😊
277
odpowiedz
Łyczek
238
The Chosen One
Image

Witam Ddw :) Chorwacja to piękny kraj i dwa tygodnie to za mało ...

Widok z balkonu --->

23.08.2011 18:21
Flyby
😊
278
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..czy to mnie jest tak gorąco czy Kadafiemu?

..piękne widoki Łyczek ..widokiem z mojego balkonu nie mogę się pochwalić - nie mam balkonu ;(

23.08.2011 21:14
Flyby
😃
279
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Nagle zrobiła się burza ..w całej Polsce nie ma a w Krakowie jest ..To pewnie dla ochłody ;)

24.08.2011 12:20
Herr Flick
280
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

Ja tez nie mam balkonu... wogole w tym kraju balkon to bardzo zadkie zjawisko...
Mam tylko okno w dachu, przez ktore i tak malo co widac.
Sa za to kace takie jak dzis. Jem rybe po grecku zakasajac bagietka - ciezko mi sie widz dzien dzisiejszy...

24.08.2011 12:55
Flyby
😊
281
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..o ile na dokładkę prześladuję Cię Herr Flick ten "burzowy" upał, to pewnie masz ciężko ;)

24.08.2011 13:02
282
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

A ja posiadam i balkon i okno dachowe :P

Deszcz pada jak oszalały - może ma jakieś problemy psychiczne?

24.08.2011 13:05
Flyby
😊
283
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..deszcz ? ..chcę deszczu .. Bo to co jest to zatęchły upał prawie bez słońca ..po niebie snują się jakieś opary

..aha, może być deszcz z problemami psychicznymi, kefirek ..a co mi tam ..może bełkotliwie pluskać, siorbać w rynnach, pluć po oknach i czkać w kanałach.

A w ogóle to nie jedźcie do Krakowa, wody brakuje ->
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,10165230,Lyk_wody_dla_ochlody_z_beczkowozu_na_Rynku.html

..u nas tylko wódki, wina i piwska pod dostatkiem - z dodatkiem t.zw. drinków

24.08.2011 17:29
Pl@ski
😊
284
odpowiedz
Pl@ski
50
Endżajner

Siema. Co tam? :)

EDIT: Jaa, nie pisałem nic od 3.08! :O

24.08.2011 18:15
Flyby
😊
285
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..ani tu, ani na stimie
nic, ino Plaski drzymie

24.08.2011 19:01
Pl@ski
😊
286
odpowiedz
Pl@ski
50
Endżajner

Gdzie tam drzymie, pokój remontuje (o, tak: http://picasaweb.google.com/107804546514122679225/DropBox?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNfB1degu72dYw&feat=directlink więcej i w lepszej jakości jak już skończę), pracuje sporo i w międzyczasie stara się znaleźć czas na wakacyjne szaleństwa... ;)
Granie zostawia sobie na zimę :)

PS: Kropki wróciły, yay! :)

24.08.2011 20:21
😜
287
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

Plaski -> Ta komoda z fajką jest podświetlana? Wygląda to tak, jakbyś dostarczał ciepła "pewnej" roślince ^^

24.08.2011 20:40
Pl@ski
😃
288
odpowiedz
Pl@ski
50
Endżajner

kefirek -> A gdzie mi by się tam do takiej małej komody growbox zmieścił?! Za mały byłby na moje potrzeby, bez sensu, to podświetlenie tylko LEDy... ;)

24.08.2011 22:01
Flyby
😊
289
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..urocza ta nowomodna fajczarnia ;) ..ech, a ja wciąż w retro siedzę z pamiątkami co życie uzbierało - za to niemal każdy mebel, przedmiot czy obraz mógłby ciekawą historię opowiedzieć ;) ..Już by mi się nie chciało salonów na nowo meblować

24.08.2011 22:34
😜
290
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

moze to zabrzmi dwuznacznie ale.... masz tylko taka mala fajeczke Plaski?

25.08.2011 08:43
Pl@ski
😃
291
odpowiedz
Pl@ski
50
Endżajner

Valem -> Oczywiście, że nie, ta, którą widzisz na zdjęciach jest jedynie ozdobą, prawdziwą faję trzymam schowaną w bezpiecznym miejscu...

25.08.2011 12:33
Flyby
😈
292
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..zdradzą ją kłęby dymu

26.08.2011 09:41
293
odpowiedz
Omni_NPC
66
Senator

A gdzie mi by się tam do takiej małej komody growbox zmieścił?

Ciiiiiii... Ty[k]nie wiesz[k], że[k]ściany[k]mają[k]uszy? <rzuca się z krzesła na glebę i czołga do drzwi>

26.08.2011 12:40
Łyczek
😒
294
odpowiedz
Łyczek
238
The Chosen One

Czy to możliwe że forum GOLa mi się znudziło ?

Pobyt 14 dniowy za granicą i człowiek wraca od razu inny, lepszy bez internetu :P

26.08.2011 13:11
Flyby
😊
295
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..oczywiście ..kiedyś istniał lepszy świat bez druku, pary, gazu, ropy naftowej, elektryczności, radia, telewizji i szatańskich następstw tychże wynalazków - i żyło się zdrowiej, choć nie zawsze dłużej.
..dzisiaj wstałem a pokojówka na tacy zamiast ulubionej herbaty podaje mi szklankę wody zimnej.. Co się stało? A robotnicy ekipy remontowej przewiercili w kamienicy rurę z gazem ;) Od razu lepiej się poczułem bo przecież wiem że będziemy niedługo "tygrysem gazu" na złość ruskim a herbata należy do niezdrowych używek.

26.08.2011 13:31
kong123
😊
296
odpowiedz
kong123
120
Legend

Albo nie wypada wpaść tak bez słowa więc się edytuje :P

Wczoraj oglądałem dość ciekawy film - http://www.filmweb.pl/film/Po+prostu+walcz!-2008-443860

Mimo, że nie przepadam za filmami tego typu ten wyjątkowo mi się spodobał.

26.08.2011 14:06
Flyby
😊
297
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..cóż Ci mogę odpowiedzieć kong123 ..przedwczoraj w nocy znudzony graniem włączyłem jakiś kanał (chyba HBO) i zacząłem oglądać jakiś (francuski!) film historyczny o Henryku IV (ten od powiedzenia "Paryż wart jest mszy" ;)) - nie było znanych aktorów, nie było wysokobudżetowej oprawy a film zadziwił mnie i wciągnął właśnie tą swoją oszczędnością środków wyrazu. Ale tytułu nie pamiętam bo z rozpędu zaliczyłem jeszcze dwa odcinki serialu " Californication" który naprawdę mnie rozbawił ;)

26.08.2011 15:13
Flyby
😊
298
odpowiedz
Flyby
258
Outsider
27.08.2011 13:19
Łyczek
👍
299
odpowiedz
Łyczek
238
The Chosen One

kong123 ---> Z tego typu filmów, polecam Ci biograficzny film "Fighter". Christian Bale zagrał kapitalną rolę, według mnie najlepszą w karierze. Polecam :)

http://www.filmweb.pl/film/Fighter-2010-420435

27.08.2011 17:25
300
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

oj tak, Fighter bardzo dobry i zgadzam sie ze to najlepsza rola Bale'a

jesz polecam ten http://www.filmweb.pl/film/Bokser-2009-499411

niech Cie nie zrazaja oceny ;)

27.08.2011 19:11
Flyby
😊
301
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..nareszcie kończy się krakowska kanikuła ..chociaż .. wszyscy "zasługujemy na więcej" ;)

27.08.2011 19:25
😊
302
odpowiedz
Xaadhal_NPC
113
Generał

Kończy? *patrzy na kalendarz* przecież jeszcze miesiąc?

Umowa o prace podpisana... więzienny strój wręczony, plakietka z imieniem przypięta... czas zacząc prace w korporacji ^_^

Tylko praca licencjacka coś nie chce sie napisać, mimo że ją prosze :(

27.08.2011 19:57
Flyby
😊
303
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Ja nie o kalendarzu irenicus tylko o spóźnionych upałach ..bo tej pracy widać brakuje zachęty czyli oprawy "więziennej" i równie wymownej plakietki ..gdyby to wcześniej miała to by się dawno napisała

28.08.2011 14:26
Flyby
😊
304
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Dobrze się bawicie? ..Ktoś u mnie w kamienicy o drugiej w nocy (zakładam że się dobrze bawił) wyrzucił telewizor na ulicę. Czy w nocy były jakieś mecze?

28.08.2011 14:27
305
odpowiedz
Liasham_NPC
42
Legend

Jakieś były, bo mi ojciec skakał w fotelu. A tak to przynajmniej brzmiało.

28.08.2011 14:32
Flyby
😊
306
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..hmm ..rozumiem, znaczy staram się zrozumieć ..biedny telewizor

28.08.2011 14:38
😊
307
odpowiedz
Liasham_NPC
42
Legend
Image

Myśle, że nasze telewizory już tyle przeżyły, że to tylko kwestia czasu.

28.08.2011 15:17
Flyby
308
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

..takie wróżby mogą nie spodobać się konsolowcom ;(

28.08.2011 15:57
😜
309
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

Hej tam wszystkim.... Przez jakiś czas mnie tu nie było , ale nie przez wyjazd czy brak neta , lecz czyste niczym nie usprawiedliwione lenistwo.... Cóż poradzić - udzieliła mi się atmosfera wakacyjna i że tak powiem ani mi się nie chciało ręki ruszyć by napisać coś (bez)sensownego w Ddw ;) Ehh... wszystko przemija , wszystko płynie - zupełnie jak czas... A ten dla tych , którzy jeszcze cieszą się hulanką i swawolą nie jest w ogóle łaskawy. Zwłaszcza podbudowywaniu na duchu wcale nie pomaga pikna jak sunsiadowa dzieweczka pogoda... Akurat na koniec zaczęło słońce po oczach świecić - no się wściekli czy co ? Zawsze następstwem złego jest okropne , toteż zaraz po prażących promieniach UV przyszły jaskrawe ogniki gromowładnego. I tak się sytuacja utrzymuje od jakiś paru dni. Oj powiadam wam - gracz łatwego żywota nie ma , a zwłaszcza kiedy doświadcza go złośliwość natury. ;[ Ale żyję dalej ;)

kefirek - drzew jest tak na dobrą sprawę kilka , a wielgachne jak cholera. Pomiędzy nimi stoi domek - dokładnie przy ulicy SEZAMkowej. Niby blisko do plaży , ale ostatnio wuj się skarżył strasznie , że ludzie mu na posesje śmieci wrzucają - byście widzieli ten syf... Brrr , nawet potrzeby załatwiają co poniektórzy bardziej śmiali.... Ludzkie granice granic nijak nie mają.
A co do Boszkowa to z dwa tygodnie temu byłem i nad jeziorko zawitałem. Woda była całkiem znośna ;] i zagwarantowała mi niezłe orzeźwienie.

Plaski - ano ta komoda to pewno tylko taka zmyła , co by żaden złodziej , ni bandita się do prawdziwego skarbca nie dostał ;]

Fly - chyba raczej Obliviona :p Oj wybijało się piwnicze szczury , nie ma co :)

28.08.2011 16:42
😃
310
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

Dobrze się bawicie? ..Ktoś u mnie w kamienicy o drugiej w nocy (zakładam że się dobrze bawił) wyrzucił telewizor na ulicę. Czy w nocy były jakieś mecze?

GP Polski na zuzlu, Hampel byl drugi no ale ja tam sie cieszylem z tego, chyba ze ten tv wyrzucony to z radosci

28.08.2011 17:05
Flyby
😊
311
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Ishimura, szczurów po grach mamy dostatek - na Fallouta "wskazuje" miejsce akcji oraz podejrzenie mutacji ;)
Można założyć Valem także inne powody wyrzucenia telewizora - środowiska w jakich praktykuje się podobne sposoby (wyrzucanie przez okna) wyrażania radości lub niezadowolenia, są dość ograniczone ;)

28.08.2011 17:26
😊
312
odpowiedz
Xaadhal_NPC
113
Generał

Test nowego mikrofonu zakończony.... sukcesem :D

http://www.speedyshare.com/files/30073286/FreeHi-Q_2011-08-28_16_10_29.mp3

28.08.2011 17:28
kong123
😜
313
odpowiedz
kong123
120
Legend

Mógł rzucić jeszcze pilota za telewizorem - może by wyciągnął :) No chyba, że już był korkociąg to już wtedy nie ma szans.

28.08.2011 17:36
Flyby
😃
314
odpowiedz
Flyby
258
Outsider

Jesteś pewny irenicus że chodziło Ci tylko o mikrofon?

kong123 ..ostatnie wypadki samolotowe pod Krakowem napełniły mnie nieufnością co do pilotów oraz ich możliwości ;)

28.08.2011 17:49
😊
315
odpowiedz
Xaadhal_NPC
113
Generał

tak :) pianino jest niezawodne od lat :)

28.08.2011 19:33
kong123
316
odpowiedz
kong123
120
Legend
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl