Czas wymienić kartę graficzną

Forum Komputery
Odpowiedz
03.08.2012 14:36
Yoghurt
1
odpowiedz
Yoghurt
103
Legend

Czas wymienić kartę graficzną

Cóż, moja dzielna GF8800GTX służyła mi przez ponad 3 lata, stawiała opór coraz to bardziej wymagającym najeźdźcom dysku twardego, każda gra dawała radę, do tego coraz mniej czasu spędzałem przy piecu, a coraz więcej przy konsoli. Dzielna karta działa wciąż, ale żądny ujrzenia wspaniałości graficznych, jakie ponoć oferuje BF3, zamiast na Pleju, postanowiłem odpalić go na piecyku. I tu Dżifors postanowił się poddać - nawet na minimalnych ustawieniach gra miała tendencję do przejściowych czkawek.

Czas pożegnać swa dawną przyjaciółkę i ułożyć ją w jej oryginalnym pudełku na dnie szafy, by dołączyła do swych poprzedniczek.

Dlatego też zapytuję: co teraz? Co przyjmie płyta główna Gigabyte Ga-P35-Ds4? Szukam czegoś, co faktycznie wystarczy mi na kolejne co najmniej 3 lata, jednakże w ludzkiej (jak najmniej cenowo za jak najwięcej wydajności) cenie. Jakieś propozycje?

03.08.2012 14:43
2
odpowiedz
wilu25
42
Generał

A może to nie przez kartę, lecz procesor Battlefield przycina? Podziel się z nami informacjami o reszcie Twego sprzętu, nie zapominając o marce i mocy zasilacza.

03.08.2012 14:50
Yoghurt
3
odpowiedz
Yoghurt
103
Legend

Procek raczej wytrzymuje - Quad Core Q6600 Intela 2,4GHz
RAMu tez dość - 8 giga
O ile dobrze pamiętam, zasilacz, by uciągnąć wszystkie duperele, to 350-tka, zaraz rozkręcę i rzucę okiem na markę.

EDIT: Jakiś Active.

03.08.2012 15:40
4
odpowiedz
Boronmeth_NPC
14
Generał

Grałeś w singlu czy multi?

03.08.2012 15:42
Yoghurt
5
odpowiedz
Yoghurt
103
Legend

W singlu. Multi jeszcze nie sprawdzałem, ale jeśli chciałeś spytać o prędkość łącza - 50mega :)

Dodam jeszcze, że myslałem, iż to Origin coś mi cuduje w tle i zamula procesor, więc odpiąłem się całkiem od netu i wyłączyłem parę zbędnych procesów - nie pomogło.

03.08.2012 16:37
6
odpowiedz
Boronmeth_NPC
14
Generał

To trochę dziwne, że ci tak zamula ;)
Ja jeszcze nie tak dawno miałem 9600GT i C2D E4500 i mogłem grać na średnich w 1148. Teraz mam GTS 250 to i na średnio-wysokich idzie.

A jak chcesz kartę zmieniać to zasilacz raczej też, bo 350W to mało.
Zależy ile masz do wydania, ale za 500 zł można dorwać świetnego HD 6850.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl