Assassin's Creed III i śmieszna odległość widzenia.

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
13.10.2013 17:18
raziel88ck
1
odpowiedz
raziel88ck
216
Reaver is the Key!
Wideo

Assassin's Creed III i śmieszna odległość widzenia.

Grając w AC3 nie mogłem uwierzyć w to, co ujrzałem. Okazało się, że odległość widzenia w najnowszej odsłonie, stworzonej na zmodyfikowanym silniku, który przez Ubi był bardzo chwalony swego czasu jest dużo mniejsza niż w AC1. - http://www.youtube.com/watch?v=8PvC4RdEt7U

13.10.2013 17:44
nagytow
2
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Nieprawda. Jest mgla (nie wiem czy jako efekt artystyczny, czy zeby ukryc niedoskonalosci), ale zasieg nie jest mniejszy.

13.10.2013 18:39
3
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
125
Senator

AC1 - gęste zabudowania
AC3 - otwarte przestrzenie.

Jak konkretnie chcesz porównywać ten zasięg widzenia?

13.10.2013 19:10
raziel88ck
4
odpowiedz
raziel88ck
216
Reaver is the Key!

nagytow - No to mgła, która tylko ubrzydza, bo jest usytuowana zbyt blisko. Niedoskonałości są na dodatek widoczne gołym okiem, ale zapewne bez niej, byłoby jest paskudniej.

Cyniczny - A tak z miasta, gdy chodzę po chodniku, bądź znajduje się na górze budynku.

Generalnie gra mi się póki co nawet podoba, ale przechwałki Ubisoftu jak zwykle można sobie włożyć między bajki, bo AC3 nadal jest dużo brzydsze niż chociażby Crysis z 2007 roku.

13.10.2013 19:29
Apokalipsis
5
odpowiedz
Apokalipsis
64
Senator

dużo brzydsze niż chociażby Crysis z 2007 roku.

To naprawdę tylko o to chodzi? Oprawa wizualna to zawsze część marketingu.

13.10.2013 19:41
raziel88ck
6
odpowiedz
raziel88ck
216
Reaver is the Key!

Apokalipsis - Po prostu pamiętam przechwałki Ubi o AnvilNext, gdzie próbowali wcisnąć ludziom kit o zupełnie nowej jakości, a tak naprawdę poza delikatnymi zmianami w stosunku do ACR, widać co najwyżej ograniczenia w przypadku dalszych obiektów.

Za to przyznaję, że w znacznym stopniu poprawili (ewolucja, a nie jak zapowiadaali rewolucja) fizykę sterowania.

Ja osobiście lubuję się w podziwianiu widoków, a tych w AC3 nie ma, bo są skryte za wszechobecną mgłą.

W Far Cry 3 takich nieścisłości nie było.

13.10.2013 19:55
Bezi2598
😱
7
odpowiedz
Bezi2598
160
Legend

Od kiedy marketingowy bullshit ma coś wspólnego z rzeczywistością?

a tak naprawdę poza delikatnymi zmianami w stosunku do ACR, widać co najwyżej ograniczenia w przypadku dalszych obiektów.

Akurat animacje w tej części są świetne, porównaj sobie z poprzednimi.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl