Mam pytanie co zrobic zeby internet sie nie rozlaczal? Chodzi mi zebypo wznowieniu internet byl od razu podlaczony a nie zebym musial czekac, a wiem ze jest to mozliwe.
1. Pogrzeb w opcjach zasilania.
2. Menedżer urządzeń - karta wifi - właściwości - Zarządzanie energią - odhacz "Zezwól...".
Może pomoże :)
Witam, masz ustawione ze komputer przechodzi w stan hibernacji ? jeśli tak to się nie dziwie ze internet ci się wyłącza, powinieneś ustawić ze po zamknięciu klapki od lapka komputer "nic nie robi" i wtedy powinno być wszystko ok
Tylko ze moj znajomy ma lapa i mu nic sie nie rozlacza tylko mimo ze lap po zamknieciu przechodzi w stan wstrzymania. Gdy wznowi internet od raszu dziala, a ja musze czekac.
hmm a macie tak samo podprowadzony internet do lapka ? czyli router w domu i bezprzewodowo do kompa ?
EDIT: tak samo napisałem wcześniej aby to zrobił
w linku masz wytłumaczone co robi stan uśpienia i hibernacja
http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions
EDIT:
Sam przed chwila to wypróbowałem i jak ustawiłem stan uśpienia to po włączeniu kompa, od razu sie łączy z routerem(trwa to zaledwie 2 sekundy ) i od razu jestem podłączony, to jeśli chcesz aby nie zrzerało Energi to dlaczego chcesz aby karta sieciowa działała?
nie upoj tylko patrz na gore bo edytowalem swoje posty aby nie pisac ciagle postow
w linku masz wytłumaczone co robi stan uśpienia i hibernacja
http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions
EDIT:
Sam przed chwila to wypróbowałem i jak ustawiłem stan uśpienia to po włączeniu kompa, od razu sie łączy z routerem(trwa to zaledwie 2 sekundy ) i od razu jestem podłączony, to jeśli chcesz aby nie zrzerało Energi to dlaczego chcesz aby karta sieciowa działała?
To tak jakbyś chciał zawsze wsiadając do samochodu mieć już rozgrzany i włączony silnik :)
Jedyna opcja to Opcje Zasilania w Panelu Sterowania i wybierasz, że ma nic nie robić po zamknięciu pokrywy (ino komp będzie Ci wtedy działał). Jak uśpisz komputer to jakim cudem ma działać karta sieciowa? Może jeszcze ma ściągać z Torrenta?