W przyszłym tygodniu będę mógł sobie wybrać nowy telefon i na chwilę obecną w rozsądnej cenie i z porządnymi parametrami właśnie te dwa wydają się najciekawsze. Trochę sobie o obu poczytałem i znam ich specyfikację, i właśnie dlatego mam spory dylemat.
Teoretycznie U ma lepsze parametry (chyba jedyny telefon za taką cenę z dwurdzeniowym prockiem), ale z kolei J ma większy wyświetlacz (to chyba najbardziej przemawia na jego korzyść, mam wielkie łapska), slot na karty pamięci i do tego lepszą baterię (co w połączeniu ze słabszym prockiem daje, jak sądzę, dość sporą różnicę w czasie działania).
Telefonu będę głównie używał, poza standardowym zastosowaniem, do surfowania po necie, oglądania sporadycznie jakichś filmów i słuchania muzyki. Czy do tego typu czynności ten drugi rdzeń w U bardzo mi się przyda? Zobaczę jakąś zasadniczą różnicę? Czy może olać to i brać większy wyświetlacz i slot na kartę pamięci (jego brak w U strasznie mnie martwi)?
PS. Jakbym mógł mieć w podobnej cenie coś lepszego, to zapewniam że też bym brał pod uwagę, te dwa telefony to po prostu najlepsze co mi zaoferowali, więc proszę nie podawać mi tu innych modeli.
ja mogę się wypowiedzieć tylko o xperii u bo z nią miałem styczność i jak dla mnie parametry parametrami, ale telefon dla mnie porażka, zawiesza się, bateria słaba...może miałem jakiś kiepski model, no ale nie polecam go, co prawda porażka to może za duże słowo, jednak rozczarowanie napewno
Bierz Jotkę. U ma tylko 4 GB pamięci dostępnej dla użytkownika(bez możliwości rozszerzenia kartą pamięci). Na początku nie będzie Cię to boleć, ale z czasem zacznie.
Nie bierz zadnego.
U nie ma slotu na karte a J to prehistoryczny sprzet za ktory sie nie oplaca wydac tylu pieniedzy.
W podobnej cenie masz galaxy ace 2 ktory jest bardzo dobra opcja za te pieniadze.
W podobnej cenie masz galaxy ace 2 ktory jest bardzo dobra opcja za te pieniadze.
Jakby mi go oferowali w podobnej cenie, to bym brał pod uwagę, o czym z resztą napisałem. Za Ace 2 śpiewają sobie 400zł, podczas gdy te Xperie są poniżej 200. Nie mam zamiaru tyle wydawać.
z dwojga zlego mimo wszystko bralbym U
jesli nie bedziesz wrzucal muzyki ani filmow to na same aplikacje spokojnie pamieci Ci wystarczy
ja mam xperie j i jestem super zadowolony, nic nie przycina, wyswietlacz jest świetny, a bateria bije rekordy - trzyma 3-4 dni nawet.
czytalem 1 post ;) no ale jednak z filmami to i tak zaden komfort na takim ekranie
nie masz nic innego do wyboru na prawde?
Ja mam U i jestem zadowolony mam ponad 100 piosenek + jakieś 1GB filmów do tego zainstalowanego Asphalta 7 który zajmuje 1,5GB i jeszcze mam jakies 1GB wolnego i nie narzekam. Bateria dobra, 1 dzień trzyma co może nie jest zachęcające, ale jak tylko muzyka i dzwonienie to 2 dni powinien wytrzymać. Dwurdzeniowy procek naprawdę daje się zauważyć szczególnie w grach 3D: taki Asphalt czy Dead Trigger śmigają jak szalone ;) Mogłem w sumie tez wybrać Xperie P jak wybierałem, ale wziąłem U ze względu na mniejszy wyświetlacz (tak, mniejszy bo to jednak duża różnica jeśli chodzi o baterię) Ogólnie nic się nie wiesza, po dostaniu telefonu w łapki od razu zainstalowałem ICS. Jak dla mnie super się ogląda filmy na takim ekranie (szczególnie anime ^^), w realu wydaję się większy, youtube śmiga, ogólnie fajnie. Podsumowując, mam, polecam ^^ Jakieś pytania?
Xperia U vs Xperia P i wybrałeś U? To... dość dziwne, ale jak kto woli ;p
Grać nie mam zamiaru wcale, więc to że "Dwurdzeniowy procek naprawde daje się zauważyć szczególnie w grach 3d" mało mnie przekonuje :p
nie masz nic innego do wyboru na prawde?
E... Motorola Motoluxe, LG Swift L3, Galaxy Y, Galaxy mini 2... i inne tego typu badziewia.
Odnoszę wrażenie, że dla Ciebie dobry telefon to jest co najmniej SGS2 :p Nie mam tyle kasy, dlatego kupuję telefon z półki niższej (choć nawet gdybym miał kasę, to wątpię abym wydawał tysiąc zeta na jakiś telefon) i z tej półki te dwa są po prostu najlepsze. Albo, albo, nie proszę o polecenie telefonu, a jedynie wskazanie który z tych dwóch jest lepszym wyborem, biorąc pod uwagę ich przyszłe zastosowanie :> A jak mi się czasem przytnie podczas przeglądania jakichś superciężkich, oflashowanych stron internetowych to świat się nie zawali :D
bez przesady ;) dobry to cos pokroju ace 2 wspomnianego wlasnie
na Twoim miejscu to wzialbym ten ktory schodzi drozej na allegro, sprzedal i kupil ace 2
no ale jesli za wszelka cene maja byc te dwa to do Twoich zastosowan leposzy bedzie J ze wzgledu na chociazby wyswietlacz czy slot bez dwoch zdan. Tylko te podzespoly....
Wczoraj odebrana Xperia J, nie wiem czy brałeś obydwie do ręki ale U to przy J-otce to taka cegiełka do samoobrony. Dla mnie sam wygląd zdecydowałby, który telefon chciałbym nosić. Jeżeli nie zamierzasz grać w najnowsze gry 3d typu gta, nie ma problemu, telefon wystarczy Ci do słuchania muzyki, oglądania filmów, przeglądania interentu. Wiadomo demon prędkości to to nie jest. Wyświetlacz też jakością nie grzeszy. Jednak pomijając to, J-otka ma bardzo dobrą baterie, świetny design, jest dobrze wykonana ogumowany plastik + gorilla glass (nic nie trzeszczy), wszystko to sprawia wrażenie telefonu z wyższej półki.
a ja chcialem zrobic wlasnie na odwrot ace'a 2jke sprzedac i zamienic na U , ale jak mowicie, ze ace 2 lepszy to chyba zostawie
Xperia J mimo słabego procesora bez problemu daje radę w grach 3D takich jak GTA3. Wyświetlacz jest dobry a nawet b. dobry jak na telefon za takie pieniądze.
bez problemu daje radę w grach 3D takich jak GTA3
sprzet pokroju desire bez zadnych problemow odpali gta3? ta....
jest dobry a nawet b. dobry jak na telefon za takie pieniądze.
za te pieniadze mozna miec ace 2 ktory bije xperie na glowe
@up
Oczywiście że ty wiesz lepiej...
Tak się składa że mam xperie J i GTA 3 działa bez żadnego problemu.
tak, bo widzialem jak to dziala na desire, klatkuje niemilosiernie
i tak, wiem lepiej bo mam SGS ktory jest o poltorej polki wyzej od J i mi tez przycina
chyba ze usunales dzwieki i kombinowales z ustawieniami przez jakies podmiany plikow