Pobiegali, postrzelali? Jak tam wrażenia z bety, spełniła wasze oczekiwania, czy może czegoś brakuje?
Osobiście zacieram rączki na betę dla Xboxa One, czyli 21-23, więc sam nie miałem okazji pograć, ale widziałem jak to ogólnie wygląda i muszę rzec, jako stary wyjadacz CoDa, który pominął ostatnie części - jaram się.
Pogralem w sumie może z 2h. Niestety tylko tyle. Gra się spoko. Nawet na padzie o dziwo idzie mi lepiej niż wcześniej gdy próbowałem na ps4 myszka lul.
Z wad to wygląd postaci nie różni się na tyle ile powinien. Dodatkowo kolorystycznie to się wszystko zlewa z otoczeniem.
Gra jest bardziej taktyczna, tak mi się wydaje. Gracze konsolowi wydają się być bardziej ogarnieci w kwestii współpracy chociaż niektórzy za dużo kampia.
Co do zlewania się postaci, to pamiętam, że żołnierze Marines na mapie Crossfire w MW też zlewali się z otoczeniem, jak taki delikwent leżał nieruchomo, to mogłem obok niego przebiec i nawet nie zauważyć.
Co do kampienia, to nie żeby to było wizytówką CoDa, ale też spotykałem się z tym.
Z obserwacji stwierdzam, że podoba mi się strzelanie, reload i ogólnie dźwięki broni. Cała mechanika prezentuje się ciekawie.
Tryb realism jest niesamowity. Rozgrywka dużo bardziej powolna, brak HUDa, hitboksów i infa o zabójstwach dodaje +100 do klimatu. No dźwięki oraz mechanika strzelania są w punkt!
brak HUDa, hitboksów
Jak się trafiacie jak nie ma hitboxów :P
Chodziło chyba o hitmarki
To ogólnie jakie tryby są? TDM, DM(?), domination(?), capture the flag, gunfight?
A realism to taki hardcore na sterydach?
Jak tam, można już pobierać betę dostępną dla wszystkich?
Gram z jakąś godzinkę i jak na razie jest okej. Jakby ktoś chciał coś wspólnie postrzelać, to nick taki sam jak tutaj.
Pograłem chwilę na PC. Dla mnie strzelanie w tego typu grze, gdzie celownik po recoilu wraca do pozycji początkowej jest nie do przyjęcia. Zdecydowanie wolę rozwiązanie z gier typu już starego Day of Defeat, czy PUBG, gdzie recoil trzeba aktywnie kontrować.
Dwa minusy które nigdy się nie zmienia.
Masakrycznie dużo kamperow i chore respawny
Podtrzymuję opinię o mieszanych uczuciach. Widać, że jest lepiej, ale nadal czegoś brakuje, na premierę nie kupię na pewno. Chyba miałem zbyt duże oczekiwania co do nowej odsłony.
Ja tam bawiłem się miodnie. Stare dobre call od duty w nowej szacie graficznej. Wszystkie tryby gdzie jest mało graczy gra się super - feeling strzelania i dynamiki potyczek, no miazga. Customizacja broni, gdzie możemy wybrać max 5 dodatków, a jest ich trochę więcej wymusza na nas wybór czego nam w naszej broni brakuje, bo np 1 dodatek dodaje szybkość ADS ale np zabiera nam stabilność broni przez co rozrzut jest ciężej kontrolować. Na pewno do gustu nie przypadł mi tryb na 64 osoby - zostawmy ten tryb Battlefieldowi, oni robią to dobrze, w CoD mi to po prostu nie pasuje i po raptem 20 min ten tryb robi się nudny, bo człowiek ma dosyć campiacych snajperów poupychanych na krańcach mapy.
+
Feeling strzelania (+++)
Tryby multi do 12 graczy
Dynamika potyczek
Wybór broni/customizacja
Stary dobry CoD w nowej szacie graficznej
Udźwiękowienie i zachowania broni(reload, dźwięki strzelania, broń po prostu czuć)
-
Tryb gry na 64 osoby (ground war)
Miejscami zwiechy(nie wiem czy wina kompa czy gry)
Kiepskie ustawienia domyślne (trzeba trochę posiedziec żeby ustawić grę wedle uznania)
Cena w dniu premiery