Zastanawiam się czy zainstalować nowego Windowsa. Co sądzicie o 8 ?
Jakie wady zalety ?
Jedyna zaleta szybciej się uruchamia, metro jest beznadziejne to tak w dużym skrócie :> Sam wracam do 7-mki.
Na Metro narzekają tylko osoby które zatrzymały się w rozwoju i nie są w stanie używać niczego innego od tego co stosowano od czasów Windows 95, bardzo to smutne;)
Kochani trzeba się rozwijać a nie stać w miejscu i być zamkniętym na wszelkie innowacje.
Fakt, że dla kogoś kto zaliczył w swoim życiu ileś starszych wersji systemu problemem może być odnalezienie się w Metro UI, ale zapewniam, że po 2-3 dniach maksimum wszystko opanujecie, tak jak miało to miejsce w moim przypadku.
Tak mistrzu nie ma dla mnie ratunku, ze swojej strony wole pracować na linuxie niż na win 8 :>
Na stacjonarnym mam 7, a ósemka całkiem fajnie pomyka sobie na lapku z ekranem dotykowym i tam jej jest miejsce :)
[4] Po co zmieniać coś co jest dobre?
Mój Windows 7 wygląda jak 98 (klasyczne menu start, przywrócony pasek szybkiego uruchamiania, itd.) nawet kompozycję mam standardową.
I po tylu latach mam to zamienić na g. nadające się na tablety?
Aplikacji korzystających z metro używam raczej rzadko - zajmowanie całego ekranu niezależnie od tego ile miejsca aplikacja faktycznie potrzebuje specjalnie mi nie podchodzi na desktopie, gdzie wysoka rozdzielczość jest w ten sposób praktycznie marnowana, za to na netbooku gdzie plusy metro (mniejsze wymagania, większa płynność) są nie do wykorzystania ponieważ rozdzielczość ekranu jest... za mała (musi być co najmniej 780 w pionie).
Za to kafelkowy ekran startowy bardzo mi podszedł, jestem z niego bardzo zadowolony.
Ja powiem tak z metro wgl nie będziecie korzystać. Ja pierwsze co robię to włączam pulpit i brak menu start nie przeszkadza mi jakoś bardzo. System chodzi znacznie szybciej niż 7, a i bateria w lapku dłużej trzyma.
@Sensai3D Używam Windows 8 i nie korzystam z metro bo to dla mnie ma mniejsze znaczenie. Windows 8 przestawiłem z Windows 7 z dwóch powodów. 1. Windows 8 jest znacznie szybszy od Windows 7. 2. Windows 8 jest dużo mniej bateriożerny od Windows 7, a tym bardziej Ultimate!. Jeśli ktoś używa często Laptopa czy netbooka na bateri to stanowczo odradzam korzystanie np. z Windows7 Ultimate który jest najbardziej z 7-ki bateriożerny. Dlatego możliwe, że wersja Ultimate nie była instalowana od nowości w Laptopach... Natomiast Windows 7 polecić można dla tych co lubią grać w stare gierki... Poza tym na moim DELL Inspirion 5737 mam zainstalowane dwa systemy Windowsa 8 oraz ostatnią dystrybucje LINUXA Slackware 14.1 Inne wersje Linuxa mnie nie interesują, bowiem dla mnie Slackware prezentuje odmienne podejście niż inne popularne dystrybucje, takie jak Debian, Gentoo Linux, Mandriva, Red Hat Linux, SuSE czy Ubuntu. Najtrafniej można ją określić mianem „uniksowej”, ze względu na politykę dostarczania jedynie stabilnych wersji oprogramowania, organizację skryptów startowych w stylu BSD i brak dedykowanych narzędzi konfiguracyjnych GUI, które można znaleźć w innych odmianach Linuksa. Pozdrawiam .
Dla lapków z dotykowym ekranem 8 ma sens (być może).
Używam obu systemów i nie mając ekranu dotykowego w lapku przeklinam decyzję o kupnie sprzętu z zainstalowaną ósemką.
[11]
to nie ogarniasz win 8, wgraj se Classic Menu Start i wtedy przy uruchamianiu windy pokaże się pulpit od razu, a do tego kafelkowego metro nigdy nie będziesz musiał zaglądać, bo sam nigdy się nie pojawi, będziesz miał tak samo jak na win7 więc ogarnij się i wgraj jedną małą rzecz.
Nic mi to nie da, bo nie problemem dla mnie jest menu start ale wykastrowanie wielu funkcji - np. rozbudowanej organizacji ulubionych, jak sobie wyobrażasz sprawne zarządzanie powiedzmy 3000 adresów w ósemce ?
Z drugiej strony system ciągle uważa, że wie lepiej co mi potrzeba i stał się w swej naiwności po prostu upierdliwy.
Windows 8 jest bez sensu. Podobno gdy był nowy to wzięto chyba 30 osób do testu win 8 i parę z nich nie umiało go wyłączyć :D
Windows 8.1 i 7 niczym się nie różnią. No po godzinie gmerania w świeżej instalacji do się usunąć ostatnie resztki tego syfu zwanego metrem. Potem używa się identycznie nieomal jak 7. I nie, nie jest szybszy ani wydajniejszy od 7, na SSD restart jest tez praktycznie taki sam czasowo.
[14]
Podobna jedna z tych osób to był twój stary xD
Używam ósemki na laptopie i nie narzekam system jest stabilny i szybki ale co niektórzy wolą pewnie siedzieć na Xp czy 7 bo według nich to najlepsze systemy na świecie ludzie czas iść z postępem no chyba że ktoś nadal jedzie na Pentiumie 3 czy 4 wtedy używanie przedpotopowej wersji Windowsa ma sens.
ludzie czas iść z postępem
Tak ale jeśli postęp (w tym przypadku win8) jest gówniany, to lepiej zostać przy tym co jest.
[16]
Ale riposta! Pojazd po cudzych rodzicach -_-
Co rozumiesz pod pojęciem postęp gówniany to że system posiada Metro/Modern UI ?
Jak ktoś lubi winbox to jest okay, jedyna zaleta to że szybciej się włącza, a gadanie że trzeba iść naprzód to bullshit, nie każde zmiany są dobre i słuszne a W8 to coś na podobe dawniejszej Visty, dziękuje dobranoc.
ski_drow
Miałem kontakt z win 8 u kuzyna i jakoś taki mało przejrzysty itp. W ogóle to Windows bez Aero to nie Windows
windows 8.1 po odizolowaniu się od metro tak jak to tylko możliwe jest taki sam jak w7 tylko szybszy trochę no i bardziej przyszłościowy, jak każdy nowy system :p Ode mnie tyle na ten temat.
8.1 tak ale win 8 czyli podstawowa wersja jest spartaczona kompletnie według mnie a w win 7 nie musiały powstać jakieś 7.1 czy 7.2 bo win 7 od razu się każdemu podobał.
We wczesniejszej opini zapomnialem napisac w pospiechu , bo napisalem, ze mam dwa systemy w lapku windows8 i linuksa Slack... Chodzilo mi wlasnie o najnowsza wersje win.8.1 po wyeliminowaniu Metro z ktorego w ogole jak wczesniej pisalem nie korzystalem. Nadal uwazam, ze windows 8.1 po wyeliminowaniu Metra jest szybszy od windows 7 Ultimate. Poza tym jak wczesniej wspomnialem jesli pracujesz czesto na baterii na swoim lapku jesli chcesz miec windows 7 to nie Ultimate bowiem jest to program najbardziej ze wszystkich bateriozerny i nie zmienie zdania, a zywotnosc baterii bedzie coraz krotsza, a w krotkim czasie zejdzie do 0. Pisze to na wlasnym doswiadczeniu. Dlatego wgralem sobie win 8.1 i usunąlem Metro. To wszystko. PS. Ciekaw jestem teraz co wymysla na windows 9.
Chcialem jeszcze nadmienic, ze tez jest roznica czy masz system 32 bit. czy 64 bit. pisze to dlatego bo wiele osob nie umiala przejsc z jednego sys. na drugi czy odwrotnie. Wiec jesli ktos chce przejsc z 32 bit. na 64, to trzeba najpierw sprawdzic czy twoj procesor jest odpiwiedni do zainstalowania 64 bit. i oczywiscie czy ma odpowiedni RAM. Natomiast jak przejsc z jednego na drugi sys. i odwrotnie to raczej kazdy z was wie jak to zrobic. Jednak napisalem tak na wszelki wypadek bowiem tez byly z tym kombinacje
prokser --> A mozesz podac jakis przykladowy sprzet na ktorym system z rodzaju windowsa 7 w wersji 32bit dzialalby dobrze, a na 64bit moglyby wystapic "kombinacje"? Jakie sa te "odpowiednie" i "nieodpowiednie" procesory i pamieci?
Jak dla mnie - Windows 8 to bardzo dobry system. Też nie byłem przekonany do 8. Cały czas korzystałem z Windowsa XP, ale gdy kupiłem nowy laptop i była tam 8, to postanowiłem ją zostawić. Bardzo szybko się uruchamia, a korzystanie z tego systemu jest dla mnie bardzo fajne i wygodne. Trzeba się po prostu do niego przyzwyczaić. Nie mam dotykowego laptopa, a kafelki na pulpicie jakoś mi nie przeszkadzają. Jeżeli się dobrze dostosuje system, to będzie on współpracował. Dla mnie 8 jest bardzo dobrym system i ze swojego punktu widzenia mogę ją polecić.
Kazdy sprzet z 32bit. moze dzialac na 64bit. Jesli jest jak wczesniej powiedzialem procesor ktory potrafi dzialac na 64bit. a zwiekszyc RAM zawsze mozna ... Co do karty graficznej to najmniejszy problem... Zadajesz dziwne pytania jakbys byl troche powiedzmy szczerze niepoukladany... Tylko ty nie wiesz jak to zrobic... Dlatego taki jak wysiak nie powinien chyba sie wypowiadac tylko grac na gierkach na windows 7 bo tylko tam jest jego przyszlosc co do systemu... Powiedz mi lepiej kolego jak zlamac haslo w Biosie w sprzecie DELL Inspirion 5737 tego mojego bez oddania do serwisu gdzie tylko wymienia pewnego modulu moze to naprawic!!!. Ja bez tego modulu moge to zrobic Choc mam 50 lat, a od 32 lat jestem elektronikiem bo nawet tego nie pisalem... Natomiast od razu powiem, ze nie zrobilbys tego ani zaden Hackier no chyba ze hackier jest elektronikiem!no to jest inna sztuka nad sztuka , ale tez pewne ryzyko... w zaleznosci z jakim sprzetem mamy do czynienia... w HP, Asus, Toshiba, Samsung, czy tam Acer to mozna programem > [link] > Natomiast jak mamy sprzed DELL to inna bajka tam nie zadziala temn program w DELL ktory ma najlepsze zabezpieczenie Bios. Ale sie mi sie udalo. Wymiana bateryjki i poczekanie na 30 minut czy wstawic odwrotnie to dla wszystkich laików ale nie dla sprzetu najnowszej generacji DELL!, to inne zabezpieczenie!.
W wiekszosci przypadkow systemu haslo jest zapisane w tzw. pamieci EPROM na plycie glownej i wyjecie bateryjki na tej plycie resetuje haslo . TAK. ale nie w sprzecie DELL najnowszej generacji!
na linii biznesowych hasło zapisywane jest w osobnym module na płycie głównej!. Moduł ten ma swoje zasilanie i żaden program nie jest w stanie złamać hasła tam zapisanego. Jedynym sposobem na ten rodzaj zapisanego hasła jest zlokalizowanie tego modułu i jego wymiana na nowy. Wymienic moze serwis bo innej tego nie umieją, bo inaczej nie da rady;) A jednak da Rade!!!, ale to wiem dla samego SIEBIE!. Spytaj sie tam Hackera czy programisty czy jest taka mozliwosc w DELL Inspirion 5737 lub innym ale nie duzo starszym tylko na nowym sprzecie Dell złamac zabezpieczenie BIOS!... Nie zrobi tylko wymieni moduł!!! . A ja nie wymienie modułu i przejde...!!!.
8.1 posiadam na lapku, 7 na stacjonarnym. Kwestia przyzwyczajenia się do interfejsu metro to kwestia czasu. Sam Windows jest praktycznie taki sam jeżeli chodzi o szkielet. Dużo szybciej na pewno działa wyszukiwanie plików co jest dużym plusem. Najlepiej samemu zainstalować i sprawdzić, w momencie gdy nie będzie pasować wrócić do 7 ;)
System uważam jak każdy inny - jeśli chodzi o komfort pracy, wydajność itp. to nie zauważyłem większej różnicy między 7 a 8. Generalnie rzecz biorąc podoba mi się wygląd 8, kafelki, do których nie mogłem się przyzwyczaić na początku teraz dla mnie są rozwiązaniem rewelacyjnym - też na nie psioczyłem na początku, ale teraz nie wyobrażam sobie bez nich funkcjonowania lapka.
prokser i przez 50 lat nie nauczyles sie pisac po polsku?
Wez napisz to jeszcze raz, ale tak aby mozna bylo zrozumiec o co Ci wlasciwie chodzi.
prokser-> Z całym szacunkiem, ale o co Ci chodzi?
Coś tam bełkoczesz o Dellu z serii Inspiron 5737 i restartowaniu Biosu.
ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-17r-5737_Owner's%20Manual_po-pl.pdf
Tu masz manual i na stronie 27 jest potwierdzenie, że wyjęcia bateryjki powoduje reset ustawień...
Kompletnie nie wiesz o czym mówisz(może Ci się co najwyżej coś wydawać). A o opowieściach z przechodzeniem na architekturę x86 do x64 i na odwrót nie wspomnę. Gdzieś dzwoni ale nie wiadomo, w którym kościele.
[33] jemu chyba chodzilo o to ze wyjecie bateryjki nie resetuje hasla dostepu do biosu a on expert potrafi to obejsc :)
prokser --> Panie elektroniku od 32 lat, zadalem bardzo konkretne pytanie o przykladowy sprzet na ktorym bezproblemowo dziala nowy system operacyjny (niezaleznie czy windows 7 czy 8) w wersji 32 bit, a nie zadziala ten sam system w wersji 64 bit. Podaj mi konkretny model takiego procesora, ponawiam prosbe.
Wiem , ze tak mowisz ... ale jak taki jestes niby bystry i niby masz wiedze to powiedz jak zlamac haslo w Biosie np. nowej generacji DELL... tego nie zrobisz na innych sprzetach tak, ale nie na DELL Inspirion to po pierwsze .. Poza tym uwazam , ze nigdy nie pracowales na takim sprzecie wiec jak popracujesz na takim to porozmawiamy wtedy o wszystkim... tylko technologia iddzie bardzo szybko i moze byc juz windows 10 dla ciebie niezauwazalna hihihi
Drakul-> No ciężko powiedzieć o co u chodziło. Nie bardzo rozumiem tą odmianę języka. Bo taki jestem niby bystry i niby mam wiedzę :D
Hej, A Ty już kupiłeś ten sprzęt dla żony?
prokser-> Twoja szklana kula zawiodła. Akurat pracowałem na takim sprzęcie. Nie jestem jakiś wszech wiedzący. Ale do wszystkich laptopów są manuale serwisowe i tam jest napisane co zrobić aby przewalić BIOS. A podanym przez Ciebie modelu wystarczy dostać się do bateryjki. I Ty nie kłócisz się ze mną tylko z tym co napisał producent laptopa.
ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-17r-5737_Owner's%20Manual_po-pl.pdf
No ale Dell jest dopiero 30 lat na rynku elektroniki, a Ty już 32, musimy brać pod uwagę, że nie wiedzą do końca jak działa ich sprzęt. :P
Tak na prawdę to dalej nie wiem o co Ci chodzi.
Jakiś czas temu na forum była podobna dyskusja odnośnie systemu Windows 8.1
Stwierdziłem, że spróbuje nowości bo siódemka mi się sypała przez jakies konflikty ze sterownikami.
Na plus na pewno wydaje się to, że system wydaje się działać szybciej i nie musiałem doinstalowywać żadnych sterowników.
Metro wyłączyłem po dwóch tygodniach jakimś programikiem. Jest wygodne dopóki nie trzeba uruchomić zainstalowanego programu/gry. Zanim się człowiek dokopie przez całą rzesze zbędnych aplikacji i ikonek mijają wieki.
U mnie też wszystkim użytkownikom problemy sprawiło wyłączenie systemu :P Sam sobie w końcu zrobiłem skrót na ekranie startowym :P
[38] nie jeszcze nie, mam juz upatrzony model ale czas na zakup jeszcze nie nadszedl, to ma byc prezent wiec doreczony w odpowiednim czasie. :) Nadal mnie Yoga 2 kusi, tylko ze cena jest znacznie ponad budrzet ktory na to przeznaczylem.
Ale dzieki temu watkowi wiem aby unikac Deli inspiron bo jestem za malo sprytny do ich obslugi :)
Natomiast ten Wisiak to musi byc jednak troche z urojeniami psychicznymi jak mi zadaje pytanie jaki sprzet moze byc z 32 bit na 64 hahahahah to faktycznie musialbym zrobic tzw. REGRES W MOZGU!!! Bowiem kazdy sprzet moze jesli procesor jest jak wczesniej pisalem spelniajacy wymogi do 64BIT!!!!! hahahahaha , a o reszcie nic juz nie wspomne!!! Moge tylko powiedziec jedno!!! DLACZEGO PANIE BOZE CZEMU MNIE POKARALES TAKIMI IDIOTAMI!!!! hahahahaha ... Lepiej niech mi powie jak zlamac haslo w Biosie w DELL INSPIRION 5737 bez wylaczenia bateryjki na 30 minut czy odwrocenia jej odwrotnie , albo wygenerowanymi kodami przez ten glupi program co znajdzie w internecie hahahaha ...
Lepiej niech mi powie jak zlamac haslo w Biosie w DELL INSPIRION 5737 bez wylaczenia bateryjki na 30 minut czy odwrocenia jej odwrotnie , albo wygenerowanymi kodami przez ten glupi program co znajdzie w internecie hahahaha ...
Patrzac na to co piszesz i jak piszesz, to zapewne robiles to metoda brute force, manualnie..
Żeby byc Hackierem lepszym od programisty to najpierw trzeba stworzyc wlasny program o ktorym nik nic nie wie... a nie tlko co ktos podpowie i przeczytasz....
Drakul-> Ale ja nie wiem czego Ty się chłopie obawiasz masz tu speca od elektroniki. 32 lata w zawodzie. Weź jakiś namiar i jakby coś się z Dellem działo to się skontaktujesz. :>
[41] Wysiak pewnie teraz nie wyrabia ze śmiechu.
Jesli ktos mi mowi ze brute force lamie Biosa albo tym archaicznym programem zrobilem to juz wiele mowi do czynienia kim jest!!!. hahahahaha Ludzie takie cos to bylo jak haslo w systemie bylo zapisane w pliku SAM... to po pierwsze , ale chlopaczyna cos tam slyszal... No dobra wy mistrzowie od siedmiu bolesci niech wam bedzie mozesz zlamac haslo Bios programem PC CMOS Cleaner , ale nie wszystkie np. jak najnowszy DELL. O Boze lubie troche sie posmiac . ale przede wszystkim pomagac.... Jesli chodzi na temat Hackiera to Hackier pomaga , a nie szkodzi wbrew jak inni mowia... Hackier to osoba ktora w niekonwencjonalny sposob rozwiazuje pewne problemy ktore sa jakby aksjomatem nie do przejscia dla was...
prokser a jesli uzyje servisowego hasla aby dostac sie do biosu mojego della to do jakiej grupy bede sie zaliczal? No bo zakladam ze wiesz ze hasel nie trzeba lamac, nawet producent ich nie lamie tylko uzywa master keya aby dostac sie do biosu.
No dales mi pytanie... tego nie odczytam jest to pewien modul w DELL ktory trzeba wymienic od producenta... Jedynie moge zlamac haslo ktore bylo zapisane w DELL na tym module gdzie Dell zabezpieczyl sie w ten sposob , ze zaden program tego nie zrobi... Dlatego to jest wlasnie wyjatkowa sytuacja w DELL...
Z ciekawosci, w jaki sposob uzyjesz tego swojego programu, jesli haslo bedzie zalozone na system, a nie tylko na bios?
Wybacz wysiak , ale nie moge wszystkiego powiedziec... cos musze zostawic dla siebie... ale mysle , ze i tak duzo powiedzialem... moze jak kiedys wezmnie jakas chandra to powiem.... Pozdrawiam was kochani...
Wybacz wysiak , ale nie moge wszystkiego powiedziec... cos musze zostawic dla siebie... ale mysle , ze i tak duzo powiedzialem...
Znaczy to juz cala twoja wiedza tajemna na temat komputerow?
jeśli prokser to nie genialny troll to rośnie nam konkurent delstara w buńczucznym idiotyźmie :D
Nie drogi wysiak cos ostatnio Ciebie polubilem bo walczacy jestes o wiedze niesamowicie... Zreszta jak dostane changre to ci powiem chyba ja dostalem... do grobu tego nie wezme, bo beda juz inne zreszta systemy... Czasami te najtrudniejsze są najprostrzymi rozwiazaniami dopoki nie powiesz sa trudne... Jesli bys mial Deel z najwyzszej polki zabezpieczony Biosem to najpierw zrob co pisalem wczesniej czyli tym programem... jesli to nie da rady sa pewne kody , ale jak one tez nie dadza rady, w innych systemach TAK.... ale warto najpierw to zobaczyc , bo czasami elektronika jest nieprzewidywalna.. No i co robimy jak wszystkie te metody zawioda??? ani program, ani kody???. Wiec co!? hmmmmmm jesli wiemy ktory to jest ten Modem ktory jest odpowiedzialny za to co chcemy zrobic... sa dwie metody > jedna , podam z pewnym ryzykiem... z modemu wychodzi kilka przewodow zwieramy tylko dwa na krótko przy rozruchu systemu... Jesli trafiles Haslo Bios Dell Inspirion z najwyzszej polki zostalo zlamane!. Jesli nie , to mozesz spalic plyte... W moim przypadku za pierwszym razem sie nie udalo... za drugim i trzecim TAK!. Natomiast jest jeszcze jedna metoda, ale o niej nie bede pisal cos musze zostawic dla siebie!.!. Niby takie proste, a jakze trudne widzisz... Pamietaj, ze oprocz wiedzy wazny jest pewien aspekt, i antycypacja, a takze czasami psychologia w kazdej grze tego zycia...
Hmm. Zatem za pierwszym razem spaliłeś płytę co nie przeszkodziło Ci próbować, z powodzeniem raz drugi a nawet trzeci. Bardzo ciekawy wątek.
Ludzie patrzcie na datę 09.03.2013, a [10] odkopał dla trollowania, a wy się dajecie..
8.1 tak ale win 8 czyli podstawowa wersja jest spartaczona kompletnie według mnie a w win 7 nie musiały powstać jakieś 7.1 czy 7.2 bo win 7 od razu się każdemu podobał. <- znawca wohooo! Tak sie sklada, ze ja jako uzytkownik 8 i 8.1 - nie widze miedzy tymi systemami wiekszych roznic. W7 jest wolniejszy, mniej plynny - po za tym ten Windows tez dostal service packi, wiec ty chyba naprawde nie masz pojecia o czym piszesz.
@UP - jakbym nie zauwazyl - dyskusja zawrzala na nowo i wciaz jest na czasie.
@Mr.Kalgan No coz nie lubie klamac spalilem wtedy po raz pierwszy plyte, ale mimo wszystko warto bylo, probowalem tez naprawic, ale tez musisz zauwazyc , ze dwa razy przeszedlem i wiem...jestem elektronikiem starej daty uczyl mnie inz. Zbigniew Zborowski stara Eltra, Pamietam jak kiedys zadano mi pytanie na egzaminie w elektronice chyba najtrudniejsze... Co to jest przerzutnik Schmitta w ukladach scalonych w aspekcie histerezy... Odpowiedzialem na to pytanie i dlatego byli zaskoczeni chyba sami Jury ze tak potrafilem to rozwinac... Zbyszek Zborowski moj profesor wszedl w stanie wojennym kiedy konczylem szkole w uklad z Japonczykami i stworzyl pierwsze radio stereo wyzszej klasy "ELIZABETH" tylko was wtedy na swiecie nie bylo... Pozniej zajmowal sie patentami... a pozniej sie juz z nim nie widzialem... Kiedy konczylem szkole elektroniczna nie bylo jeszcze informatyki, z zamilowania pokochalem informatyke... choc elektronika zawsze jest u mnie na pierwszym miejscu.
Elektroniku starej daty, z kazdego biosu da sie zdjac haslo bez bezmyslnego laczenia losowych kabelkow na pale - w najgorszym razie i w przypadku wielkiej koniecznosci mozna za to dosc prosto wymienic caly uklad cmos, gdzie wszystkie dane sa zapisane, trzeba tylko znalezc uklad 'swiezy', z identycznej plyty. W starszych plytach biosy byly nawet czesto nie wlutowane w plyte, a wkladane w podstawke, i dalo sie je bezpiecznie zmieniac nawet podczas dzialania komputera, jako informatykowi starej daty zdarzalo mi sie tak naprawiac plyty glowne znajomym, ktorzy uwalili bios - wystarczylo znalezc kogos z taka sama plyta glowna, wlaczyc kompa, podmienic kostki na plycie, zaktualizowac bios, i podmienic znowu.
I mimo, ze bylem na swiecie podczas stanu wojennego, to Mr Kalgan prawdopodobnie (z biologicznego punktu widzenia) moglby byc moim ojcem, wiec odpusc sobie proby imponowania wiekiem.
PS. Unitra Diora Elizabeth powstalo ladne kilka lat przed stanem wojennym, w latach 70tych. Wiec troche daty ci sie nie zgadzaja.
Wysiak jednak jestes!!! i to przez duze Wiesniak , ty zawsze jednak bedziesz wiesniakiem i chyba takim zostaniesz do konca... Ja sie zastanawiam z kim w ogole rozmawiam ... przeciez ty jestes normalnie nie powiem co... chlopie moj syn jest informatykiem na uniwersytecie gdanskim i mozesz przy nim buty czyscic bo juz ukonczyl studia czego tobie zycze bo nie wiem czy nawet ukonczyles to...
chlopie moj syn jest informatykiem na uniwersytecie gdanskim
Pozostaje mieć nadzieje, że nie ma skłonności do gadana farmazonów jak jego ojciec. Może nawet iść dalej i współczuć mu takiego ojca.
Nic juz nie powiem. Dobranoc
Jednak tobie nie warto nic mowic bowiem myslisz ze jestes kims, a tak naprawde jestes nikim , nie masz swojego zdania tylko zal mi ze mam z czyms takim do czynienia !!! Ale na szczescie zostawilem jedna ostatnia rzecz jak nie zmienic lecz odczytac haslo Bios w DELL Inspirion. Ty nigdy nie odczytasz , a wiesz dlaczego? Bo zawsze zostaniesz nie powiem kim lacznie z tym kto ci blednie podpowiada...
Ostatnia lekcja na dzisiaj, dla "elektronika od 32 lat" - ten laptop nazywa sie Inspiron, nie Inspirion.
Dzieki za dawke smiechu, trollu.
Moje ostatnie slowa odnosza sie do wysiaka, bo to dla mnie nie powiem kto ... i takiemu nie powiem komu mialem powiedziec jak odczytac haslo, a nie zlamac , odczytac haslo Bios i to nawet w systemie DELL . Ale on na to nie zasluguje lacznie z tym jego kolegą... oni zostana zawsze na etapie przyglupów którzy myślą , że cos wiedzą...
No i fajnie, ze chciales sie swoja informatyczna wiedza o tym jak uzyc gotowego programu przy problemie z komputerem, ktorego nazwy nawet nie umiesz dobrze napisac, pochwalic - ale nikt sie ciebie o to nie pytal, i nikogo to nie interesuje. Przykro mi, nie o tym jest watek.
Tak na zakonczenie chcialem powiedziec, ze Mytnik nie byl dobrym hackierem lecz bardziej Crackierem.... dlaczego? a to dlatego, ze stosowal socjotechnike.. Na tamte czasy bylo to dobre.... zatrudnial sie w firmach i bankach zeby pozniej odczytywac hasla z wyciagnietych kartek ze smietnika.... choc musze powiedziec , ze tamta socjotechnika byla wtedy dobra mimo stosowania Unixa czy przegladalnia telnet itd. itp. hahahaha. Ale tak naprawde pierwszym hackierem ktory pomagal, ktorego zawsze uwazalem i uwazam do tej pory byl ADRIAN LAMO. Moja gwiazda uznalem go za GRAY HAT , a dlaczego? , a to dlatego . ze widzial White i Black i pomagal temu ktory faktycznie na to zaslugiwal...
Gray Hat jest specyficznym gosciem... cenie go wyzej niz White i Black.... jak bym to okreslil Bez dwoch zdan.
Jednak jeszcze zajrzalem, obojetnie jaki masz system windows7 czy windows8 to najpierw usuń
Internet Explorer bo masz szpiega!. od IE6 do najnowszej 11 hahahaha..
Wylaczenie w panelu sterowania nic nie da poki jest w systemie...
Ma tzw. "Buga", ktory sledzi twoje poczynania myszka czy kursorem.
Recznie mozna to zrobic przejac pliki na wlasnosc , ale nie jest to tak do konca...
Usuwamy np. narzedziem FileASSASIN!. Usuwamy kazdy plik po kolei, a restart robimy na koncu
bo szkoda czasu za kazdym razem!!.Po usunieciu zostana tam dwa pliki ktore nie beda chcialy
sie usunac , ale sie usuna po restarcie.... Widzisz niby takie proste , a jakze trudne
misiu przez tyle lat hahahaha.... przy okazji jak to robisz to usun WMPlayer i wstaw
VLC!. Ale to tak jak chcesz... Bo moim zdaniemTAK!. Nie tylko, ze ma geometrie obrazu
ale takze moze dzialac jako serwer... (przesylanie strumieniowe). Ale to tak dodatkowo.
Ale warto tak zrobic tak jak napisalem TERAZ!.
Ma tzw. "Buga", ktory sledzi twoje poczynania myszka czy kursorem.
I co robi z tymi scisle tajnymi zebranymi danymi?
I w jaki sposob przegladarka uzywa myszki do sledzenia poczynan uzytkownika?!?
teraz to juz poleglem, poplulem znow laptopa kawa i ludzie w biurze sie na mnie spode lba patrza :)
[66] Hahahahaha
prokser ->Powinieneś pracować w cyrku, a nie jako elektronik. Masz większe zadatki do rozśmieszania ludzi niż do tego w czym siedzisz 32 lata. Stary Ty się z powołaniem minąłeś.
Uwaga: Jeśli jeszcze ktoś się nie zorientował, że prokser jest trollem ewentualnie bezmózgiem niemającym elementarnej wiedzy o niczym to chciałem zawiadomić aby omijać jego posty. Nic oprócz bełkotu tam nie znajdziecie, a i jego porady jak ta w [66] mogą doprowadzić do uszkodzenia systemu.
Wiem, ze jestescie cwiercintelektualisci , ale nie wszyscy... jak nie podam prawdy na tacy to nie uwiezycie hahaha.. I pozniej takie cos rosnie... ale to nic wiecej nie bede juz pisal tutaj bo to nie ma sensu hihihi, a zeby nie byc goloslowny to masz linka choc o tym wiedzialem wczesniej niz BitDefender to odkryl hahahaa.. Ale dla takich idiotow jak ty czasami jednak trzeba dac konkret!!! [link]
wpisz bitdefender internet explorer BUG to bedziesz wiedzial ;))))))
wpisz w przegladarce > Bug w Internet Explorer śledzi każdy ruch myszy, nawet poza >>> jak to mowie, BEZ DWOCH ZDAN!.
Teraz narzuca sie pytanie dlaczego to powiedzialem??.. Odp. Jestem tylko szarym czlowiekiem który chce pomagać.
prokser->
Jestem tylko szarym czlowiekiem który chce pomagać.
Zaprzeczasz temu co wynika z Twoich słów, próbujesz imponować wiekiem, doświadczeniem, a to tak komicznie wygląda.
No i ok chcesz pomagać, ale pierwsza zasada niesienia pomocy to nie szkodzić. A jako, że w internecie opinia każdego debila zostaje to jest szansa, że kiedyś ktoś nieświadomy może się zastosować do Twoich porad.
Już nawet mi się nie chcę tłumaczyć jakie znaczenie ma IE w systemie i dlaczego wyrzucanie go chamskim sposobem może źle się skończyć. Jest duża szansa, że masz problemy z czytaniem i przyswajaniem sobie pewnych faktów.
Ubzdurałeś sobie coś w tej głowie, naczytałeś się pierdół i powtarzasz brednie. Ogarnij się koleś. Męczysz się niesamowicie z tym aby coś pokazać, a to do niczego nie prowadzi. Więc odpuść sobie bo działasz źle na Siebie.
Nie wiem jak bardzo oderwany od rzeczywistości jesteś, ale przestań - bo w ten oto sposób niszczysz psychikę(z którą i tak u Ciebie źle).
siwy346 Jestes dla mnie zerem!!! i to przez duze 0. Najpierw zrob jakis program co nikt o nim nie wie... a pozniej poromawiamy.. Dla mnie jestes po prostu bydlo!!!! . Jedynie co bym mogl zrobic to sciagnac pasa i wlac na twoje gole DUPSKO!. Az mozg podskoczy z dupy do rozumu!!!!.
prokser ---> Lamanie hasla w biosie... wyciagajac bateryjke albo ja odwracajac.... :)
1. A wiec w Systemie Operacyjnym DELLA (aka BIOS) jest taki myk, ze jak ustawisz sobie haslo badz "Opcje jednorazowego wlaczenia" po czym wszystko pieknie zostaje WYRYTE w ROM'ie....( READ ONLY MEMORY) to zostaje tylko PROGRAMATOR i Pan serwisant ktory wyzeruje uklad.....
ps. Chyba jakies narkotyki wchodza w gre :)
ps.1 Made my day :)
Spytaj sie w serwisie czy w DELL odczyta haslo jedynie wymieni modem... ja odczytam ... ale to druga sprawa...Dell jest swietny oprocz innych co produkuja na tasmie elektronicznie w Chinach ... natomiast tutaj jest w USA.
Natomiast polecam DELL Inspirion 5737 17 calówka ... jak na uwczesne czasy, cena co do wykonania THE BEST!.
Mowisz tak bo nigdy go nie miales tylko czytasz to co ci rabin naplacze... Najpierw go miej ,a pozniej oceniaj... nie wczesniej... tak samo jak powiedzialem, ze emerytura to swietna rzecz , ale nie wczesniej.. a dlaczego?
a to dlatego bo wtedy mozesz jawnie udawac wariata!!!. hahahaha... ... Dell Inspirion 5737 jest dla mnie wystarczajacym i nie kupilbym innego czy za nizsza czy za wyzsza cene... Ale to tak zeby troche rozbawic Kiedys szedlem ciemna ulica i zaczepil mnie pewien kloszard... chcial pozyczyc pare groszy dalem mu piatke;) Zapytal sie mnie czy wiem co nie jest gównem na tym swiecie... w trakcie zastanawiania sie prze zemnie... odpowiedzial królu złoty wszystko jest gównem na tym swiecie oprócz moczu;).;*