Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Szukam kompa All-in-one. Doradźcie

29.08.2017 16:55
1
pinkilinki
42
Pretorianin

Szukam kompa All-in-one. Doradźcie

Czesc. Mieszkam w kawalerce nie mam
na biurku miejsca na kompa stacjonarnego wiec wymyalilem to all-in-one. Nie do gier, od tego mam PS4. Byle miał minimum 6gb ramu (najlepiej 8) i kosztował do 3.5 tys zl. Cos mozecie mi polecić?dzieki

29.08.2017 17:34
WolfDale
2
odpowiedz
WolfDale
87
~sv_cheats 1

Przejrzyj ofertę Lenovo, oni mają tego multum. Sam mam w domu jako jeden ogólny komputer AIO do szybkiego skorzystania, ale to nie jest nic nadzwyczajnego, bo 4gb ram, pentium i dysk 500gb. 19,5 cali ekran i win10. Ale do internetu, prac biurowych, poczty, filmów czy muzyki, a nawet starych gierek sprawdza się idealnie i kosztował magiczne 1000zł nowy sklepowy z gwarancją ;)

29.08.2017 18:35
3
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany687448
20
Generał

Imo all-in-one to poroniony pomysł. Łączą wady stacjonarek: brak mobilności, konieczność posiadania peryferiów i bądź co bądź miejsca, jak i laptopów: wysoka cena, bardzo małe możliwości rozbudowy, niska wydajność i/lub kultura pracy. Jedyną zaletą jest chyba tylko wygląd, a i to nie zawsze.
Już lepiej po prostu kupić laptopa, albo pomyśleć o małej skrzynce ITX, alternatywnie jakiegoś NUCa.

29.08.2017 18:56
WolfDale
3.1
WolfDale
87
~sv_cheats 1

Ja bym natomiast chciał, by ludzie zaczęli używać mózgu, zamiast powtarzać za komentarzami w Internecie od osób, które takiego komputera nie mają.

Jeżeli ktoś nie zamierza grać, a Kolega to zaznaczył, a zarazem chce większy ekran i nie potrzebuje biegać z komputerem po bułki i do klopa, to AIO jest idealny. Laptop nie jest wcale wygodnym komputerem, beznadziejna pozycja, mało wygodna klawiatura, mniejszy ekran. Natomiast AIO ma osobną klawiaturę i mysz. Oczywiście laptop również tak może, ale wtedy robisz większy syf na biurku. Jak kupowałem komputer AIO ogólny dla całej rodziny, to też od wszystkich słyszałem lepszy laptop z dodatkową klawiaturą, myszką, głośnikami i monitorem (serio?) to już mniej bałaganu robi stacjonarny. Potem jak zobaczyli, to sami takie sobie pokupowali.

Mi osobiście laptop jest zbędny, lecz kiedyś trochę ich miałem. Szczerze mówiąc i tak pracował identycznie jak komputer stacjonarny. Dlatego gdybym nie chciał grać, to również miałbym AIO zamiast mojej puszki, bo stacjonarny komputer jest dużo wygodniejszy do pracy, a na dodatek taki, który mieści się w monitorze i jak ktoś nie lubi kabli to można się ograniczyć tylko do jednego, czyli tego od zasilania.

Tym bardziej, że Kolega chce wydać ok. 3,5 tysiąca złotych, a za tą sumę można mieć już bardzo fajny AIO. Wydajność natomiast mają adekwatną do ceny tak jak z laptopami, a kulturę pracy mają przyzwoitą. Mojego w ogóle nie słychać.

Mam nadzieję, że pomogłem Koledze rozwiać wątpliwości, a decyzja będzie należeć do niego. Bo zależy czy woli wygodniejszą pracę czy mobilność. Natomiast AIO to świetne komputery stacjonarne, które zajmują mało miejsca. Sam lubię przy takim popracować, gdy muszę coś napisać w salonie.

Forum: Szukam kompa All-in-one. Doradźcie