Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Szemrane interesy w CS: GO.

26.03.2015 18:10
pawelisto
1
pawelisto
58
N7

Szemrane interesy w CS: GO.

Witajcie.
Mam do Was pytanie. Mianowicie o co konkretnie chodzi z tymi interesami w CS: GO.

Przybliżę trochę sytuację. Jest jeden człowieczek, który zarządza tym wszystkim szuka tzw. "swoich murzynów", którzy potem dostają fałszywe linki na klucze czy coś podobnego(nie gram, więc nie wiem).
Te fałszywe klucze ludzie kupują za 50 euro nawet.
Czy słyszał ktoś o czymś podobnym? Bo właśnie mój znajomy był w euforii, że dostał taką pracę "marzeń", lecz następnego dnia pojawiły się wzmianki o nim na jakiejś stronie, więc teraz jestem ciekaw jak ta sytuacja może się dalej rozwinąć? Mogą mu coś zrobić? Pytam z czystej ciekawości, a przy okazji dla własnej satysfakcji w stylu " A nie mówiłem" :)

Pozdrawiam.

26.03.2015 18:35
2
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Są ludzie ktorzy kradna konta/skiny tzw. scamerzy. Scena CS GO jest ogromna, ciagle sie rozwina. Skiny bywaja mega drogie i ludzie są na nie łasi. Jak ktoś jest naiwny to latwo moze się dać nabrac na "intratną" propozycje. Wystarczy jeden głupi klik i posiadacz drogiej kosy ją traci.

26.03.2015 18:41
pawelisto
3
odpowiedz
pawelisto
58
N7

W sumie do końca w to nie wierzyłem, ale teraz kilka osób mi to potwierdziło, więc...

Mimo wszystko dziwne mi się to wydaje, że ludzie aż tak naiwni są i tak łatwo dają się wrobić na tak potężne pieniądze proporcjonalnie do najzwyczajniejszych pierdół.

A osoba, która została "okradziona" z pieniędzy, a tego "skina" nie dostała może się jakoś odwoływać?

26.03.2015 18:46
4
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Może zgłosić do supportu steam. Ale chyba nie zawsze się udaje odzyskać.

26.03.2015 18:52
cswthomas93pl
5
odpowiedz
cswthomas93pl
150
Legend

Największą beką jest płacenie za jakieś skiny więcej warte od samej gry. Lolz

26.03.2015 18:54
pawelisto
6
odpowiedz
pawelisto
58
N7

No właśnie to jest niesamowite.
Zachłanność ludzka, czy głupota ludzka, bo aż dziwne takie zachowania ludzi, a potem cierpią, bo tracą pieniądze.

Ciekawe, czy akurat w tym przypadku uda się odzyskać pieniądze.

26.03.2015 23:10
7
odpowiedz
Haszon
139
Senator

Zawsze można zgłosić sprawę policji. Nawet w Polsce były już sprawy sądowe dotyczące kradzieży wirtualnych przedmiotów. Jeśli gość jest z Polski, to jest szansa na odzyskanie pieniędzy od złodzieja.

26.03.2015 23:16
aope
😃
8
odpowiedz
aope
206
Corporate Occult

Szemrane interesy nastolatków z mlekiem pod dziewiczym wąsem, brzmi faktycznie intrygująco ;)

27.03.2015 12:50
9
odpowiedz
zanonimizowany832625
55
Generał

Walenie konia do nowych skinow i afery z kradzieza kont za 2zl do Lola czy Csa tym zyje cala gimbza.

Rece opadaja.

Forum: Szemrane interesy w CS: GO.