Święta świętami ale...

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
26.12.2015 12:10
😱
1
odpowiedz
JÓZEK2
166
Generał

Święta świętami ale...

..."tragedia". Wchodzę ci ja rano do łazienki i bach !!, przepaliła się żarówka. -No i cóż w tym dziwnego ?-, spyta ten i ów. Niby nic, żarówka jak każda, przepala się. Ano niby tak ale była to żarówka 40 W /zwykła/ firmy, pardon, Osram, która rozświetlała mi mroki łazienki przez... 14 (czternaście !) lat - oryginalna francuska, żarówka nie łazienka. W ciągu pół roku, w lampce nocnej, wymieniałem żarówki 4 razy. Czemuż ach czemuż onegdaj robiono rzeczy trwałe, dziś jak by jednorazowe. I o zgrozo tyczy się to przedmiotów z natury winnych być trwałymi typu tv, laptopy czy lodówki. Może to i nie dziwota skoro gro przedmiotów czy części to "oryginalne" podróby.
"Raszyn komponet or amerykański komponent - all made in Tajwan". Świat zmierza ku dziadostwu, a może już zmierzył ?!
P.S. Nie mając zapasu żarówek, wstawiłem do łazienki lampę naftową po babci i też jest dobrze. Wesołych Świąt :)
Edyt. Wysiak - tak, jest nadruk, powiadam. Firma niemiecka ale podmiot z Francji.

26.12.2015 12:12
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Osram oryginalna francuska, powiadasz.

26.12.2015 12:12
ryder  wieczny palacz
3
odpowiedz
ryder wieczny palacz
80
miszczupiszczu

Na moje to pochodnie byłyby najlepszym rozwiązaniem!!

26.12.2015 18:06
😊
4
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

Ja ja myślałem, że Osram jest z Bytomia :)

26.12.2015 19:32
Herr Pietrus
5
odpowiedz
Herr Pietrus
238
Jestę Grifterę

nieważne...

26.12.2015 19:35
jarekao
6
odpowiedz
jarekao
170
PAX

2 lata temu mojemu bratu w łazience przepaliła się żarówka. Niby nic ciekawego ale po wykręceniu jej lekko się zdziwiłem jak zobaczyłem kraj produkcji ZSRR ;)

26.12.2015 19:36
Trael
👍
7
odpowiedz
Trael
229
Ja Bez Żadnego Trybu

Też bym się dziwił, że na kapitalistycznym prądzie działa.

26.12.2015 20:46
Mutant z Krainy OZ
8
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
269
Farben

Swoją drogą to ciekawe, że w obu przypadkach, po xxx latach padła żarówka akurat w łazience, tam z reguły padają najszybciej ze względu na częste włączanie i wyłączanie.

26.12.2015 22:48
Herr Pietrus
9
odpowiedz
Herr Pietrus
238
Jestę Grifterę

urban legend robi wtedy większe wrażenie! jakby padła w piwnicy gdzie raz na tydzień chodzisz po kartofle na 3 minuty, to zero zabawy...

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl