Schemat elektryczny – może ktoś go rozszyfrować?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
28.08.2011 17:40
matisf 
1
odpowiedz
matisf 
88
Generał
Image

Schemat elektryczny – może ktoś go rozszyfrować?

Jak w temacie mam swoje podejzenia, ale nie jestem ich pewniem
Mianowicie
Tam gdzie nie widac bo flash zaslonil jest napisane Eingang (wejscie)

Wydaje mi sie ze jak podlacze 12v do wejscia bede mial w Wyjsciu i jednoczesnie odetenie mi z zasilania 220v a jeszzeli na wejsciu nie bedzie 12v to zasilacz wlaczy sie i zmieni z 220 na 12V

mam racje?

28.08.2011 18:11
2
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

Prawdopodobnie masz rację. Ale głowy sobie uciąć nie dam.

28.08.2011 18:21
matisf 
3
odpowiedz
matisf 
88
Generał

Ed byl szybszy
:)

Musze to poldaczyc chyba nie moge znalesc nigdzie tych syboli

28.08.2011 18:24
4
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

matisf [3] - Ed byl szybszy

To ja też edituję ;)

28.08.2011 18:50
matisf 
5
odpowiedz
matisf 
88
Generał

POdlaczylem, dzila ale trochu innego rezultatu sie spodziewalem teraz nie wiem co to jest

Phono-Ausgang :)

28.08.2011 19:36
6
odpowiedz
Lookash
155
Legend

"Wydaje mi sie ze jak podlacze 12v do wejscia bede mial w Wyjsciu i jednoczesnie odetenie mi z zasilania 220v a jeszzeli na wejsciu nie bedzie 12v to zasilacz wlaczy sie i zmieni z 220 na 12V"

To zdanie jest po polsku? Postaw poprawnie przecinki, napisz to po męsku, logicznie, konkretnie, bo od takich opisów oczy więdną.

---

Jak ty szukałeś, że nie znalazłeś symboli?

Tłumaczenie z pierwszego lepszego niemieckiego forum:

Jest to swego rodzaju "filtr", która jest przełączana z radia lub podobnych urządzeń do filtrowania przydźwięk lub szumy przenikające przez zasilacz.

28.08.2011 19:54
matisf 
😊
7
odpowiedz
matisf 
88
Generał

Lookash -> Dzięki, widzisz nie znalazłem i tak jak z pisownią, może to wina pracy na małym netbooku z mała klawiatura i małym ekranem, przy dość bystrym świetle słońca. Cóż dzięki za pomoc, dużo mi to pomogło szkoda tylko, że musiałeś wrzucić swoje 3 grosze do pisowni , ale to takie polskie nie? Przypieprzanie się do wszystkiego…

28.08.2011 19:58
8
odpowiedz
Lookash
155
Legend

Polskie to jest, koleś, foszenie się o tego typu pierdoły. Za nic nie idzie skumać po pierwszym przeczytaniu, o co ci chodziło. Napisałeś niepoprawne zdanie, TY napisałeś, do siebie miej pretensje.

28.08.2011 19:59
9
odpowiedz
Mark24
12
Legend

polskie to jest i poprawianie i foszenie się :)

28.08.2011 20:14
10
odpowiedz
DEXiu
151
Senator

Polskie to jest poprawianie pojedynczych mało istotnych błędów (jakieś "u" zamiast "ó" itp.) lub mało istotnych literówek oraz "foszenie" się o każde poprawianie. Ja na ogół się nie czepiam ww. błędów (każdemu się może zdarzyć i nikt nie jest omnibusem), ale BARDZO nie lubię i zwracam uwagę, kiedy czyjaś wypowiedź (ZWŁASZCZA prośba o pomoc) zaczyna niebezpiecznie zbliżać się formą do słowotoku bez znaków interpunkcyjnych (coś jak niefiltrowany potok nie do końca poukładanych myśli) lub bełkotu bez ładu i składu. Tak więc w tym przypadku raczej skłaniam się do poparcia Lookasha.
Bez obrazy - to nic osobistego. Po prostu pewne podstawy dbałości o polską mowę trzeba zachowywać i naprawdę w wypadku takich wypowiedzi nie obchodzi mnie, że ktoś pisał je śpiąc, stojąc na głowie, na chińsko-niemieckiej klawiaturze, oślepiony przez słońce czy na kacu po imprezie. A już na pewno wtedy, kiedy prosi się kogoś o pomoc - wtedy nawet kultura wymaga, aby postarać się temu komuś nie utrudniać zrozumienia przekazu.

28.08.2011 22:39
matisf 
11
odpowiedz
matisf 
88
Generał

DEXiu -> luz, winni sie tłumaczą, zanim przeczytałem co napisałęm w 1 poście ed mi się skończył, a przy niedzieli mialem rozwalone poł auta i nie mogłem z tym gównem dojść doładu więc pośpiech zrobił swoje i widzisz ja mam ogolnie troszeczke inne podejście, jesli zakłądał bym wątek ktory miał by zadanie rozwinięcia się w dyskusję, starał bym się zadbać o kazdy szczegół natomias jeśli siedzisz i potrzebujesz szybko coś zrobić, to coż czasami kwiatki wychodzą, ale true my bad...

Lookash -> nie jestem dla ciebie kolesiem, sory stary nie podobał ci się moj post, trza było nie odowiadać w wątku, podziekowałem za pomoc nie obraziłen sie, bo nie irytuje mnie, że zwracasz mi uwagi, lecz to w jaki sposób.
Zreszta eot

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl