Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Risen 2 - tubylcy, czy Inkwizycja?

27.07.2012 21:04
kamil_kriss
1
kamil_kriss
112
fIgHtInG dReAmEr

Risen 2 - tubylcy, czy Inkwizycja?

Kogo wybraliście/wybralibyście grając w Risen 2 i dlaczego? Ja właśnie stoję przed tym wyborem i nie mogę się zdecydować. Z jednej strony Inkwizycja wyposaża w muszkiety, a voodoo przydatne jest do leczenia. Z drugiej, Inkwizycja wtargnęła do Nowego Świata, a tubylcy po prostu sobie tam żyją. :)

27.07.2012 21:12
Yancy
2
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Inkwizycja. Broń palna jest doskonała a laleczki tylko przydają się w kilku miejscach do rozegrania zadania zupełnie innym sposobem. Z drugim podejściem sobie sprawdzisz lalkarzy o ile będziesz chciał.

27.07.2012 21:25
Duality
3
odpowiedz
Duality
86
Konsul

Ja tam zawsze w grach za 1 razem jestem po stronie słabszych, więc wybrałbym dzikusów. A sugerując się wypowiedzią osoby wyżej, co do przydatności broni, to po ich stronie gra się pewnie trudniej. Jak dla mnie kolejny powód, żeby ich wybrać. :)

28.07.2012 11:16
kamil_kriss
4
odpowiedz
kamil_kriss
112
fIgHtInG dReAmEr

UP poranny. :)

28.07.2012 11:28
Cainoor
5
odpowiedz
Cainoor
279
Mów mi wuju

Na razie zrobiłem wszystkie zadania dla Indian i mam opcję przyłączenia się do nich. Jednak chyba skończę także wszystkie zadania dla Inkwizycji i wtedy zadecyduję do której frakcji się dołączyć. Jedyni Muszkiety, drudzy Voodoo, a ja i tak chyba będę walczył głównie bronią białą, więć dużego znaczenia dla mnie to nie ma...

28.07.2012 16:51
6
odpowiedz
zanonimizowany808816
21
Konsul

Ja wybrałem inkwizycję,głównie dlatego że wcześniej poznałem członków jej organizacji i miałem większą styczność z członkami tej grupy niż z tubylcami ,muszkiety też mnie zainteresowały(dają ogromną przewagę w bitwie).

28.07.2012 20:00
7
odpowiedz
zanonimizowany649466
114
Senator

Szkoda że na siłę na początku gry jesteśmy z inkwizycją ,a nie np z bandytami o bandytach z Risen 1 nie ma ani jednej wzmianki

28.07.2012 20:21
8
odpowiedz
zanonimizowany808816
21
Konsul

a nie np z bandytami o bandytach z Risen 1 nie ma ani jednej wzmianki

Racja,racja brakowało mi troszkę Dona i reszty:D

26.01.2014 15:01
👍
9
odpowiedz
zanonimizowany971667
1
Junior

Jak bylem w momencie w ktorym musialem wybrac frakcje mialem nieco watpliwosci gdt sie zdecydowalem wtbralem dzikosow niestety... Gdy pokonalem mare nie wczytal mi sie dodatek musialem rozpoczac gre od nowa i wybralem inkwizycje i powiem ze nawet po strronie inkwizyvji gralo mi sie lepiej zalezy tez od tego twoja zaloga jesli staniesz po stronie indian dostaniesz czarownice voodoo chani a jesli po stronie inkwizycji zwiadowce venturo osobiscie wole inkwe latwiej sie dostac do swiatyni i pokonac wrone i jego bande ja polecam strone inkwizycji i kupic se muszkiet wszystkie sa dobre

27.01.2014 14:00
10
odpowiedz
szpak tzu
6
Legionista

Ja zawsze wybieram inkwizycję po ukończeniu wszystkich questów dla obu stron, przede wszystkim dla tego, że większość zadań dla tubylców można przynajmniej częściowo zrobić przed ostatecznym wyborem; potem zostaje tylko rozmowa z duchem przodka w świątyni, którą i tak można wcześniej spenetrować i dość ciekawa (tylko jedna) akcja po wcieleniu się w pirata i pójściu do obozu Wrony, a u inkwizycji dodatkowo mamy quest z maskami u Sofii, znoszenie ładunku na statek i bitkę ze strażnikami na pokładzie. Myślę, że to bardziej odsłania smaczki tej gry normalnie niedostępne.

Po drugie, jak napisał Yancy laleczki przydają się rzadziej i tylko kilka razy w questach, które i tak ukończysz.

Oprócz tego potem będziesz miał możliwość otrzymania NAJLEPSZEJ BRONI PALNEJ (bez kodów) w grze: muszkietu Corrientesa, który w innym wypadku nie jest dostępny, naprawdę go polecam.

Jeszcze 1 zaleta inkw.: możesz nauczyć się nowych umiejętności z zakresu broń palna i całkowicie wypełnić tą zakładkę, z czym przy tubylcach może być problem, a dodatkowo woodoo można trochę poznać u typa z Caldery, który uczy całej alchemii.

Forum: Risen 2 - tubylcy, czy Inkwizycja?