Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z ladowaniem Galaxy Tab 2 10.1

04.02.2013 16:54
Ronnie Soak
😍
1
Ronnie Soak
76
Lollygagger

Problem z ladowaniem Galaxy Tab 2 10.1

Wiec tak:
Tablet ma troche ponad 2 miesiace. Jakis miesiac temu pomyslnie przeszedl automatyczny update do android 4.0, wszystko dzialalo bez zadnych problemow.
2 dni temu podpialem go do gniazdka (od zawsze uzywalem oryginalnego kabla i adaptera) i… kupa. Zadnej reakcji, zupelnie jakby ktos przecial kabel. Czyli wyglada na hardware problem.
Ok, podpialem tablet do laptopa przez USB. Dane smigaja bez problemu, ale jest informacja, ze bateria sie wyladowuje a ikonka baterii jest przekreslona czerwonym X. Zostawilem tablet podpiety i mimo wiadomosci ze nie laduje i wielkiego X bateria jakos sie ladowala. W jakies 12-15 godzin naladowalaby sie do pelna. Czyli wyglada na software problem.
Poszedlem dzis do sklepu, zeby zapytac czy sie z tym spotkali. Dostalem oczywista odpowiedz: NIE. Pozyczylem od nich z wystawy oryginaly kabel USB z adapterem (taki sam jak moj), podpialem pod siec i tablet zaczal ladowac sie normalnie. Czyli hardware problem z moim kablem… ale cos mnie podkusilo I podpialem tablet pod laptopa na wystawie. I tu niespodzianka. Znowu wiadomosc, ze tablet sie wyladowuje I wielkie czerwone X na ikonce baterii.

Resetowalem, wylaczalem juz kilka razy, I zadnych zmian. Grzebalem w ustawieniach, ale nie znalazlem nic sensownego.
Spotkaliscie sie z czyms takim? Nie mam bladego pojacia co o tym myslec a chce sprawdzic wszystkie mozliwosci zanim kupie nowy zasilacz albo wysle tablet do Korei czy gdzie go tam skladali. Wszelka pomoc mile widziana

05.02.2013 18:39
Ronnie Soak
2
odpowiedz
Ronnie Soak
76
Lollygagger

wieczorny up...

28.01.2014 21:03
3
odpowiedz
zanonimizowany972430
1
Junior

Witam mam dokładnie ten sam problem,czy udało się może Panu go rozwiązać?

Forum: Problem z ladowaniem Galaxy Tab 2 10.1