poszukiwanie starej gierki

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
27.02.2013 23:25
😈
1
odpowiedz
zanonimizowany689884
2
Junior

poszukiwanie starej gierki

witam
chodzi mi po głowie gierka w którą się zagrywało na kompie w podstawówce ;) a że było to około '98 roku to nie wiele mi zostało w pamięci o niej :D gierka 2D a z tego co zapamiętałem to tyko parę tekstów z początku rozgrywki bo jako łebki nie wiedzieliśmy jak przejść dalej :P
pamiętam że można było wejść do wozu cyganki żeby nam powróżyła ale trzeba było jej dać złotą monetę, nie znaleźliśmy takiej ale gdy się dało złotą igłę to był tekst w stylu "to nie jest zlota moneta ale moze byc...",
była jakaś chatka baby jagi czy innej czarownicy chyba :P,
i można było pójść na pustynię (ale trzeba było się napić wody w oazie bo inaczej się ginęło) i dojść do jakiejś świątyni,
a i gdy się weszło do karczmy do game over bo lądowaliśmy z obitym łbem w piwnicy :D
i można było zdobyć plaster miodu jak się rzuciło miśkowi starą rybę :P
jak mówię to sam początek gry bo nie wiedzieliśmy co dalej robić :D wszystko klikane myszką było i teraz mi się wydaje że to jakaś przygodówka była
gdyby się komuś coś przypomniało to byłbym wdzięczny ;) pzdr

27.02.2013 23:27
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Po fragmencie o zepsutej rybie, niedzwiedziu i plastrze miodu wnioskuje, ze moze to byc King's Quest V.

27.02.2013 23:28
kjx
3
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate
28.02.2013 13:36
👍
4
odpowiedz
zanonimizowany689884
2
Junior

tak to jest to :D
dzięki :)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl