Pasta termoprzewodząca a Radeon HD4870 512MB - Pytanie.

Forum Komputery
Odpowiedz
14.12.2011 14:33
Mat3iz
😉
1
odpowiedz
Mat3iz
122
Unknown

Pasta termoprzewodząca a Radeon HD4870 512MB - Pytanie.

Witam,

dzisiaj podczas pracy w PS wywalilo mi cos w stylu artefaktów i później bluescreen'a... oczywiscie zaraz zaczałem sprawdzać temperatury i okazało się, że moja karta graficzna osiaga 79 stopni w stanie spoczynku/lekkiej pracy - t.j filmiki na yt, ps czy przegladnie internetu (teraz pisząc tego posta mam 81)... zaraz ja wyciagnalem z komputera, całą rozkręcilem i zacząłem czyscic - to nic nie dało. Zauwazyłem jednak, że byla tam nałożona jakas pasta, która oczywiście teraz jest jak jeden kamień, sucha jak piach. Pomyślałem, że kupię taką oto pastę http://www.komputronik.pl/product/49153/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Noctua_pasta_termoprzewodzaca_NT_H1.html i nałoże pomiedzy GPU i chłodzenie. Myślicie, ze taka pasta sie nadaje? Przyniesie to jakies rezultaty czy po prostu karta juz się wykancza (No bo mloda to ona juz nie jest...) Z gory dzieki.

Ah, dodam jeszcze, że wiatrak mam ustawiony na 36% obrotow (gdzie fabryczne ustawienia były na 25%...)

14.12.2011 16:15
Orzołek
2
odpowiedz
Orzołek
155
Haters gonna hate

Na pewno coś powinna dać skoro Twoja jest jak stwierdziłeś 'jak kamień'. Jednak osobiście kupiłbym Zalmana STG-2. Tańszy a też bardzo wydajny.

14.12.2011 16:17
ryder  wieczny palacz
3
odpowiedz
ryder wieczny palacz
80
miszczupiszczu

Zalmana STG-2

No racja ,jest tani i wydajny.

14.12.2011 19:50
Mat3iz
4
odpowiedz
Mat3iz
122
Unknown

Jedyna pasta jaka mieli w sklepie to byl jakis Revoltec za 5 zyla. Kupilem, bo i tak innego wyjscia nie mialem, i prosze - temp z 79 w spoczynku spadła do 53 :D Takze problem rozwiazany. Dzieki za odp! :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl