Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Odcisk na palcu u nogi?

05.07.2013 00:48
1
b212
134
Generał

Odcisk na palcu u nogi?

Nigdy nie miałem odcisków (wiem, dziwne :)), ostatnio sporo chodziłem i cholernie bolała mnie wewnętrzna strona środkowego palca u stopy. Czułem się tak jakbym jednym palcem stawał na drugi. Okazało się, że mam tam dość duży (wielkości paznokcia), biały, odcisk. Jako, że jestem na wakacjach i dużo chodzę łaziłem i dziś, wracam a tutaj wisi kawał tego białego (naskórka) a pod spodem dziura.

Zakleić to jakoś plastrem? Długo się będzie goiło? Coś czuję, że teraz to dopiero zacznie cholernie boleć?

Sorry za banalne pytania, ale mimo sporego "przebiegu" nigdy nie miałem odcisku i nie wiem jak się z tą dziurą po nim uporać, raczej wina nowych butów, ale już się chyba rozchodziły, dla pewności ich nie nakładam na razie.

05.07.2013 00:53
Stra Moldas
2
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Wystarczy wygooglować. Odcisk można potraktować plastrem, ale specjalnym - na odciski, a nie zwykłym.

05.07.2013 01:18
3
odpowiedz
zanonimizowany784149
52
Generał

Tak, taki który będzie oddychał i nie wysmaruje "rany" klejem tak jakby to było w przypadku zwykłego plasterka.

05.07.2013 02:02
NewGravedigger
4
odpowiedz
NewGravedigger
196
spokooj grabarza

zerwij i polej wódką

05.07.2013 19:10
5
odpowiedz
zanonimizowany914366
2
Centurion

Taak, będzie bolało póki odcisk Ci 'nie przyschnie'. Za młodziaka często dostawałem od grania w piłę.. : ) najgorzej było (największy ból), gdy zszedł zeń naskórek - można rzec, że zostawała goła skóra. Przede wszystkim myłem wodą utlenioną, żeby oczyścić jakoś to miejsce..no i plaster - jak najdelikatniejszy, żeby tego miejsca nie podrażniać.

Nie będę ukrywał- im mniej będziesz chodził, tym szybciej się zagoi i mniej będziesz cierpiał :)

Forum: Odcisk na palcu u nogi?