Nagły brak internetu z dnia na dzień.

Forum Komputery
Odpowiedz
31.12.2025 18:59
1
odpowiedz
karvimaga
170
Generał

Nagły brak internetu z dnia na dzień.

Witam mam problem i mecze sie z nim od 2 dni. Mam komputer podłączony przez kabel ethernet z modemu. Wifi działa w telefonie , internet w telewizorze a w komputerze mam ciągle brak internetu. Nic nie działa, nawet kupiłem nowy kabel. Diody od kabla nawet się nie świecą podczas podłączania. Czy mogla paść karta sieciowa ? Czy spróbować wyjąć baterię CMOS z płyty głównej ? Czy płyta główna może być uszkodzona? Zaznaczam że w menadżerze urządzeń nie mam nawet mojej karty sieciowej Realatek, przywróciłem nawet komputer do senatu początkowego i dalej to samo.

post wyedytowany przez karvimaga 2025-12-31 19:03:11
31.12.2025 19:14
maciell
2
odpowiedz
maciell
135
Senator

W biosie karta lan wlaczona ? Tez mozna by uruchomic jak linux z usb aby wyeliminowac problem z windowsem. Mozesz telefonu uzyc jako kraty wifi podlaczajac telefon przez usb do pcta i ustawiajac na komorce tethering.

Jezeli w biosie wlaczona, a linux z usb nie wykrywa zadnego lanu to wyglada ze ci padla. Zakup na usb lan. Chyba, ze mobo na gwarancji to zglosic gdzie zakupiono.

31.12.2025 19:25
mirko81
3
odpowiedz
mirko81
83
amd platform

Jedyne co może pomóc to reset bios. Najlepiej wyjmij baterię. Ewentualnie zworką.

Miałem sytuacje że umarła mi karta sieciowa na płycie głównej. Za nic z poziomu systemu nie mogłem jej ożywić. Kupiłem zastępcza na PCI. I raz byłem zmuszony zrobić reset bios. Wtedy sieciowa integra wróciła z zaświatów :)

Potem sprawdź czy jest aktywna w bios

post wyedytowany przez mirko81 2025-12-31 19:27:36
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl