Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Myszy pod USB nie chodzą

29.03.2015 19:28
1
Ptosio
182
Legionista

Myszy pod USB nie chodzą

Windows 7 64, Gigabyte M720-US3

Czyściłem wczoraj komputer z kurzu, m.in przedmuchałem wszystkie porty usb i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku odpalam go sobie dzisiaj by przekonać się, że...nie tylko chodzi ciut głośniej, niż przed sprzątaniem, ale na dodatek przestała chodzić mi mysza:/

Restartowałem komputer, zmieniałem baterie, porty (także na te, na których bezproblemowo wciąż chodzą klawiatura, drukarka, karta sieciowa...) i nic. Próbowałem podłączyć jeszcze dwie bezprzewodowe myszy pod USB (jedna od laptopa, sprawna, druga wyciągnięta z szuflady, z uszkodzoną rolką, ale z komputerem wcześniej się łączyła) - zero reakcji. Zaskoczyła dopiero cudowanie zachowana piętnastoletnia myszka z przewodem PS2.

Co to może być i jak sprawę ugryźć?

29.03.2015 22:28
2
odpowiedz
Haszon
140
Senator

W jaki sposób przedmuchałeś te porty? Nie wcisnąłeś przypadkiem kurzu do ich wnętrza? Poza tym skoro chodzi głośniej, to wygląda na to, że nie przedmuchałeś, tylko kurz wcisnąłeś głębiej.

30.03.2015 02:25
3
odpowiedz
Ptosio
182
Legionista

Robiłem to głównie przy pomocy pompki do piłki, chusteczek patyczków do uszu, sporo wielkich kłaków wyleciało:P Nie wiem, może coś obluzowałem przy wentylatorze od procesora, bo irytujący dźwięk znika, gdy dotknę naklejki pośrodk łopatek. Wydaje mi się jednak, że byłem dość delikatny:P

Problem z myszą zniknął, gdy zainstalowałem do niej sterowniki, szkopuł tylko w tym, że ona nigdy wcześniej tych sterowników nie wymagała (jakiś budżetowiec A4Tech)

Forum: Myszy pod USB nie chodzą