Komentarze do wiadomości: Twórca Rycerza siedmiu królestw na temat tego, dlaczego odcinki są tak krótkie: „Nie robiliśmy żadnych dziwnych pobocznych misji”

Forum filmy i seriale fantasy
Dodaj komentarz
13.02.2026 10:59
abesnai
1
odpowiedz
abesnai
108
Kociarz

Bardzo dobrze zrobili, jestem póki co zadowolony z ich decyzji oraz przebiegu fabuły.

13.02.2026 11:00
Rumcykcyk
2
odpowiedz
Rumcykcyk
133
Ojciec Zarazy

30 min kompletnie mi nie leży. Jeszcze jak w ciągu 20 minut nic się nie dzieje to zaraz koniec. Kolejne mogą kręcić po 15 min.

13.02.2026 11:26
Shadoukira
3
odpowiedz
Shadoukira
116
Chill Slayer

Oglądam i naprawdę spoko serial jak na razie. Chociaż faktycznie odcinki nie są zbyt długie i na dodatek dostaniemy tych odcinków tylko 6, więc szału nie ma. Tyle dobrze, że już ponoć powstaje drugi sezon.

13.02.2026 11:40
4
odpowiedz
Darkuss
65
Pretorianin

IMO:
PItuPitu
Prawdopodobnie zrobili badanie, ile średnio czasu jest w stanie statystyczny widz skupić uwagę.
Młodzież wychowana na TikToku i smartfonach ma mega problem skupić uwagę dłuższy czas, co jest problemem np. na filmoznawstwie, z tego co raportują uczelnie, gdzie statystyczny student nie jest w stanie w skupieniu oglądnąć całego filmu pełnometrażowego: https://www.gry-online.pl/newsroom/nawet-studenci-filmoznawstwa-nie-potrafia-juz-ogladac-filmow-w-sk/z9301a4

A dla mnie to jest mega minus, z tymi 30 min odcinkami, gdzie budowana jest narracja i napięcie przez większość odcinka, a potem zamiast rozładowania tego, to koniec, i czekaj widzu na następny odcinek...
Dla mnie optymalny czas odcinka w serialach to 60 min, a minimum - od biedy, to 45 min. 30 min to - nieśmieszny żart. Przez co serialowi odejmuję co najmniej 2 punkty w skali 10-punktowej, i daje mu 7/10.

13.02.2026 12:03
Yos_sarian
5
odpowiedz
Yos_sarian
124
Generał

Sama książka jest na jeden wieczór. Tyle serialu ile treści. Dobrze, że nie rozciągali tego jak np Hobbita

13.02.2026 12:13
😉
6
odpowiedz
lyx
105
Pretorianin

Mogli również zamiast 8 (nie wiem ile ma ich być docelowo w sezonie) odcinków 30 minutowych zrobić 4x1h ale wtedy subskrypcja by się nie zgadzała.

13.02.2026 13:03
7
odpowiedz
tr00y
42
Pretorianin

Niektóre sitcomy chyba trwają nawet ciut dłużej... Albo też w granicach tych 30 minut.

Forum Forum filmy i seriale fantasy
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl