Komentarze do wiadomości: Twórca Dishonored i Wolfenstein nie ma wątpliwości: Crimson Desert wywraca wszystko do góry nogami. Prawdziwa magia pojawia się późno, ale warto na nią czekać

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
11.04.2026 08:44
1
1
odpowiedz
MewsoNs
85
Generał

Można jej nie trawić, ale trzeba być głupcem aby mówić, że gra zawiodła, czy jest wydmuszką przez zlepek wielu systemów z masy różnych gier. Tak to nie jest poziom narracji ala wiesiek, czy rdr2, to nie są walki dopicowane jak w soulsach, ale czy to sprawia problem na w obliczu przyjemnej siekaniny wrogów i zadowolajacych walk z bossami oraz ogromnego pięknego świata z ogromną przyjemnością zwiedzania jak w absolutnie czołowych produkcjach ? DLa mnei ani trochę i wiele osób jak już zagra te 10+godzin to również dochodzi do tych wniosków. U mnie ponad 20h i ledwie obrzeża miasta hernand obszedłem, czyli może 15% pierwszego regionu, a z tego co już wiemy to kolejne regiony wcale nie ustępują zawartością i jakością. Za 300 zł to najlepszy deal wśród gier AAA w ciągu ostatniej dekady, bo gra naprawdę może być na 300-500 h. Gra na pewno nie zawiodła i nawet powiem, że przekroczyła je. Absolutnie nie żałuję zakupu. Wszystkie plusy i minusy wymieniane przez ludź powielają się i to prawda, ale zdecydowanie tych pozytywnych jest więcej. Jak nieco poprawią jeszcze skakanie i ogólne sterowanie, co już raz zrobili to będzie komplet.

11.04.2026 09:30
baltazar1908
2
odpowiedz
1 odpowiedź
baltazar1908
46
Generał

Zaczołem na dobre w ostatni poniedziałek po skończeniu Death Stranding 2 pc, w siłowaniu na reke pokonalem strażnika od razu ale cztery patche do gry w miedzyczasie zrobiły swoje, kółko można to zauważyć kręci sie dużo wolniej. 
Jest to dobra gra  na ten moment 7 pewna choć może warto poczekać jak jest w artykule nawet na ostatnio ogłoszone nowości do gry z końcową oceną, ,wedlug mnie do KCD1/2 sporo brakuje do Wiedźmina jeszcze wiecej, a jak dosiadłem konia z owieczką tego dzieciaka Williama na plecach to stwierdziłem że to chyba gruba przesada.

11.04.2026 10:03
Gandohar
2.1
Gandohar
34
Centurion

baltazar1908 Jezuuu, ZACZĄŁEM, nie dziwię się że większość komentarzy na golu to takie barachło, skoro piszą tu ludzie robiący takie błędy xD
A co do gry, to się zgadzam, takie 7/10, czyli według współczesnej skali ocen, taki średniak

post wyedytowany przez Gandohar 2026-04-11 10:05:01
11.04.2026 10:02
Gandohar
3
odpowiedz
Gandohar
34
Centurion

Haha, nie ma dnia bez newsa o CD, wy macie jakąś tabelkę w excelu, że musi odchaczyć? Kolejny dzień zaliczony....

11.04.2026 10:11
4
odpowiedz
Darek1785
8
Konsul

To przez interakcję z otoczeniem pomimo tego, że i tak nie jest ona jakaś ogromna.
Natomiast większość producentów gier jest tak głupia, że woli się bawić w miliony świecidełek i odbić w kałużach zamiast iść w tym kierunku co twórcy Cimson Desert.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl