Komentarze do wiadomości: Steam wprowadza nowość i ostrzega deweloperów. Valve chce zwiększyć przejrzystość Early Accessu

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
08.02.2026 00:59
Jeżowiec
1
1
odpowiedz
Jeżowiec
5
Chorąży

Dobrze bo w większości pluje się na pół produkt, np PoE2 ciekawe kiedy to wyjdzie, EA zabiło Hades2

08.02.2026 01:48
MrPawlo112
1.1
1
MrPawlo112
64
Pretorianin

Jeżowiec czemu zabiło?

08.02.2026 11:26
Link
1.2
1
Link
34
Senator

Jeżowiec
Czemu EA zabiło Hades 2? Przecież Hades 2 to dla mnie udana gra.

Muszę przyznać, że nie śledziłem rozwoju Hades 2 w etapie wczesny dostępu i nie jestem na bieżąco. Więc czy mógłbyś mnie oświęcić, czemu EA zabiło Hades 2?

08.02.2026 11:24
Link
2
odpowiedz
Link
34
Senator

Raczej dla twórcy nie opłaca się ustalić premiery 1.0 zbyt wcześnie.

Często się zdarza, że testowane elementy w grze nie przypadły do gustu graczy za pierwszym razem, więc twórcy muszą to przepisać od nową i przedłuży to czas tworzenie gier. Tak jak system RPG i walki w BG3 za pierwszym razem nie przypadło do gustu graczy. Pierwsze rozwiązanie w No Rest for the Wicked też nie przypadło do gustu graczy (np. system rozwoju postaci i ekwipunku), więc twórcy muszą wymyśleć coś innego. Po to jest "wczesny dostęp". Niektórzy twórcy wolą robić gry na własne tempo, np. Hollow Knight Silksong. Trudno jest przewidzieć, kiedy ta gra wyjdzie. Twórcy ogłoszą daty premiery tylko wtedy, kiedy uznają produkt za gotowy.

Na szczęście ta opcja jest opcjonalna według Valve, a nie obowiązkowa. Gdyby to byłby obowiązkowy, to tylko skomplikuje życie twórcy i mogą zepsuć gry.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl