Komentarze do wiadomości: Oficjalne ogłoszenie Hogwarts Legacy 2 ma być tuż za rogiem. Grupa insiderów jest zgodna co do najbliższych kroków studia

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
22.04.2026 09:38
1
8
odpowiedz
Samaritan
37
Generał

Hogwarts Legacy 2 nie potrzebuje bardziej otwartego świata, przynajmniej nie w pierwszej kolejności - raczej niech scenarzyści przyłożą się do roboty i dadzą lepszą historię. Mniej naiwną, bardziej oddającą klimat szkoły i tego (dziurawego jak cholera) świata. Nawet fedeksy są do strawienia jeśli fabuła da radę.

22.04.2026 10:27
2
4
odpowiedz
katai-iwa
67
Legend

Żeby tylko nie poszli w te durne gry usługi, jak to swego czasu plotkowano.

22.04.2026 10:35
Tal_Rascha
3
1
odpowiedz
5 odpowiedzi
Tal_Rascha
226
Valhalla calling me

Premium VIP

Mam nadzieję, że system relacji miedzy postacią gracza a innymi uczniami zostanie rozbudowany. O ile same zadania towarzyszy w jedynce były dobre to brakowało mi ukazania grupki przyjaciół którzy wspólnie działają w celu rozwiązania problemu tak jako to było w książkach.

22.04.2026 11:09
3.1
2
odpowiedz
TheFrediPL
118
Generał

Tal_Rascha w jedynce to wszystkiego praktycznie brakowała, od dobrej walki, systemu relacji, dobrej fabuły, dobrych postaci pobocznych, dobrego mc, większej ilości wrogów, ciekawszych aktywności w świecie.

22.04.2026 11:16
Tal_Rascha
3.2
1
odpowiedz
Tal_Rascha
226
Valhalla calling me

Premium VIP

Nie potrafię się z tym w pełni zgodzić, walka choć prosta u podstaw to była satysfakcjonująca ze względu na możliwe kombinacje zaklęć czy nawet same animacje. Fabuła była ok, raczej sam antagonista był kiepski. Co do aktywności w świecie to faktycznie było źle ale to cecha wspólna chyba wszystkich gier z otwartym światem, największą udręką było to, że trzeba było je wykonywać by wbić 34 levem który jest wymagany by odblokować ostatnie zadanie w grze.

22.04.2026 12:46
Korposzczurek
3.3
odpowiedz
Korposzczurek
51
Konsul

Tal_Rascha Też tego oczekuje - wojny gangów tzn zaczepki Gryffindor i Slytherin na korytarzu, system ocen na zajęciach - jeśli masz same 6 to szacunek na dzielni jeśli masz same 1 to nikt Ci nie zleci side questa.

22.04.2026 16:47
Tzeentch3
3.4
odpowiedz
Tzeentch3
23
Centurion

Akurat walka mi się podobała w tej grze - dokładnie jak pisze Tal_Rascha - była satysfakcjonująca i też płynna. W sumie zagrałbym w drugą część tylko właśnie fabuła i postacie poboczne, żeby były lepiej napisane, bo oprócz tego od zadań z czarną magią to kompletnie nie pamiętam żadnego innego NPC`a.

22.04.2026 18:47
3.5
odpowiedz
TheFrediPL
118
Generał

Tal_Rascha była spoko walka przez kilka godzin imo, zaklęć było mało, kombinacji jakoś też dużo nie było, a przez ilość walki i jej chaotyczność(gralem na wysokim poziomi trudności) było to tak nieprzyjemne że ostatecznie używałem tylko zaklęć niewybaczalnych by szybko zakończyć walkę jak najszybciej. Może jakby ograniczyli liczbowo przeciwników, jak pisałem dając więcej rodzajów przeciwników to byłoby lepiej. W ogóle nie rozumiem czemu zrobili z tego grę o byciu uczniem nie dając być uczniem, jak fajnie by było jakby był system relacji z uczniami, system lekcji(być może podobny do tego w bullym), może system zła i dobra coś jak w fable... Albo zwyczajnie powinno się grać aurorem co udaje nauczyciela by rozwiązać problem z goblinami, nie byłoby przynajmniej problemu z tym że belfer wysyła ucznia do zakazanego lasu by rozwalił pare pająków lub goblinów.

22.04.2026 10:46
pyszniak
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
pyszniak
33
Centurion

A to nie miało być teraz multiplayerem?
Coś tak kojarzę.

22.04.2026 12:27
MarkcusFetysz
4.1
odpowiedz
MarkcusFetysz
8
Pretorianin

Podobno robią 2 osobne gry, jedna singla druga multi

28.04.2026 16:41
4.2
odpowiedz
piotr1399
3
Chorąży

MarkcusFetysz Ewentualnie do quidditcha zrobią opcjonalny tryb multi.

22.04.2026 11:48
5
5
odpowiedz
Probitas
13
Chorąży

Fajnie by było gdyby jednak Hogwart był jak prawdziwa Szkoła Magii i Czarodziejstwa, tzn lekcje, zbieranie punktów, zawieranie nowych relacji (dla niektórych opcje romansów) i przede wszystkim jakiś system moralności. A główna fabuła mogła by się dziać gdzieś indziej, nawet i w innych szkołach Magii. Ogólnie podział na Hogwart = zadania poboczne, zwykłe życie, a główna fabuła = jakaś większa historia zagranicą.

22.04.2026 12:25
6
1
odpowiedz
jonatanm
3
Junior

Ja czekam na trójkę, bo wtedy wreszcie wyjdzie HL3

22.04.2026 19:03
Wrzesień
👍
7
odpowiedz
Wrzesień
80
Idiot Doom Spiral

Mam nadzieję, że będzie opcja zakazanego romansu z profesor Garlick.

22.04.2026 20:07
Marius Mikaelson
8
odpowiedz
Marius Mikaelson
8
Legionista

Ale wy sie sracie z tym systemem moralności, gdzie nie wejdę system moralności. Naprawdę chcecie by wasze poczynania oceniał jakiś beznadziejny system z tabelki w karcie postaci który widzi sprawy czarno biało? Dumbledore i Snape używali czarnej magii a byli tymi dobrymi. Patańska pomogą w jaskini z amulet Slytherina? Albo Sectumsempra? Ile razy też Snape żucia Avada Kedavre, na Albusa I na Hedwigę. Sprawa jest bardziej złożona. Użycie wyobraźni, wszystko za was musi być rozrysowane w parametrach postaci?

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl