Komentarze do wiadomości: Numerem 1 w 21 krajach na Disney+ jest jeden z najlepszych filmów sci-fi 2025 roku, który w box office zgarnął niemal 200 mln dolarów

Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz
13.02.2026 16:21
IsyGold
1
1
odpowiedz
IsyGold
10
Legionista

To jest ten "predzio i stitch" ;)

post wyedytowany przez IsyGold 2026-02-13 16:25:07
13.02.2026 18:34
2
odpowiedz
jerzyo
35
Pretorianin

Salsa..to ten gniot?

13.02.2026 19:00
Mówca Umarłych
👍
3
4
odpowiedz
Mówca Umarłych
141
Pan Milczącego Królestwa

Według mnie film jest lepszy niż poprzednia produkcja (Predator: Prey), choć również niepozbawiony wad. Mnie najbardziej raziły humorystyczne wstawki, które akurat mogli sobie darować.
Na plus, że przełamano/odwrócono dotychczasowy schemat, w którym to ludzie byli głównymi bohaterami mierzącymi się z zagrożeniem ze strony Yautja. Całkiem interesująca opowieść o Predatorze-wyrzutku, przybliżająca nieco samą rasę, jej zwyczaje jak i miejsca z nią związane.

post wyedytowany przez Mówca Umarłych 2026-02-13 22:14:20
13.02.2026 19:56
Darkowski93m
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Darkowski93m
196
Generał

Ale chwila, przecież to 185 mln w box office to jest słaby wynik. Film kosztował ponad 100 mln według oficjalnych danych. Z tego co wiem te budżety zazwyczaj nie obejmują marketingu, który generuje dodatkowe koszty w postaci pewnie kilkunastu czy kilkudziesięciu mionów. Do tego dochodzi marża kin. Potocznie mówi się, że żeby film wyszedł na zero to musi w box office nabić ok 2 razy większą kwotę niż budżet. Więc nowy Predator to kinowa klapa a nie sukces xD No ale rozumiem, materiał sponsorowany...

13.02.2026 23:47
4.1
Mitsuki
54
Generał

Darkowski93m oczywiście że nie biorą pod uwagę marketingu, po marketing podchodzi pod merch, a to się rządzi innymi prawami.

13.02.2026 23:47
5
odpowiedz
Mitsuki
54
Generał

Pierwszy film w którym Predator pełni wygrywa. Notabene niesamowite jest to że po nawet nie powiem czym co zrobił Black w 2018, Trachtenberg zrobił trzy świetne filmy o Predatorach pod rząd.

14.02.2026 18:32
Persecuted
6
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Persecuted
164
Adeptus Mechanicus

Obejrzałem wczoraj na platformie "Pana Myszy" i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobał. Zupełnie inne podejście do tematu niż Prey, ale też świeże i też fajne. Było kilka pomniejszych zgrzytów fabularnych (np. dlaczego WY nie zabezpieczył statku Deka, tylko zostawił go w dżungli?), ale te narzekania grifterów na "ugrzecznienie" czy "pussyfikację" predatora można włożyć między bajki. Jeżeli już, to Dek jawi się tam jako silny, pewny siebie, niezłomny i stoicki łowca, który jest niezwykle inteligentny, uczy się na błędach i adaptuje się lepiej niż inni przedstawiciele swojej rasy. Zamiast się poddać, że jest gorszy (bo mniejszy i słabszy od pobratymców), postanawia wszystkim dowieść swojej wartości i w pełni mu się to udaje. Gdyby to on był przeciwnikiem ludzi w poprzednich filmach, to wszystkie skończyłyby się bardzo szybko - rzezią ludzi...

post wyedytowany przez Persecuted 2026-02-14 18:33:57
15.02.2026 12:56
Wrzesień
6.1
Wrzesień
78
Idiot Doom Spiral

narzekania grifterów na "ugrzecznienie" czy "pussyfikację"
Narzekania będą dopiero przy kolejnej części, gdzie prawdopodobnie zobaczymy potężne żeńskie predatorki.
A film całkiem ok. Na pewno nie będę go długo pamiętał, ale oglądało się przyjemnie.

post wyedytowany przez Wrzesień 2026-02-15 12:57:12
14.02.2026 23:23
7
odpowiedz
Franek Majeranek
1
Junior

Według mojej skromnej osoby "nowy" Predator to kicha.Ogladalem dwa razy.Slaby. Wersja z Arnoldem to mistrzostwo.

15.02.2026 11:44
7obo
8
odpowiedz
1 odpowiedź
7obo
24
Legionista

Dno i dwa metry mułu... Film dla mało ambitnych oglądaczy wszystkiego, bez myślunku... Tak zepsuć klimat predatora.... Zaraz zrobią z tego predatora lgbt+ co ma serce poety i duszę tęczowa, a z androida jaskra co biega podskakuje i śpiewa....
Disney to potrafi jak Netflix spierniczyć każde uniwersum, oby ich spotkał los jak Ubisoft...

17.02.2026 01:24
8.1
1
Mitsuki
54
Generał

Cóż to ty dzwonisz

Forum Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl