Skąd to stwierdzenie, ze Craftlings to polska gra? Jeden rzut oka i od razu widać, że firma z Niemiec. Potem sprawdzenie X i twórca nazywa się Ariano. Inne źródła też wskazują Niemcy. Swego czasu Davida Szymanskiego (tego od DUSK) też zrobiliście Polakiem :P
Polakiem ok ale skoro od 20 lat siedzi za granicą, tam żyje i pracuje, to nazwać grę polską... mocno naciągane...
Robi to praktycznie w pojedynkę. Więcej info: https://www.gry-online.pl/newsroom/duzy-wydawca-zrezygnowal-ale-on-sie-nie-poddal-polak-spelnia-marz/z92f9d4

Polskę noszę w sercu. Dzieciństwo i młodość, które kształtowały mnie jako człowieka, też są polskie.
W Polsce grałem w pierwsze gry, w Polsce poznałem Lemmingi, Osadników, Diggersów, Wormsy i inne gry, które kształtowały moje doświadczenia.
Tak, wyjechałem za pracą i założyłem w Niemczech rodzinę. Tu chodzą moje dzieci do szkoły i tu musiałem założyć firmę.
Zobacz sobie, w jakich barwach jest logo mojej firmy.
Z wyrazami szacunku,
Marian
Może źle to zostalo zrozumiane... ja nie mam żadnego problemu z faktem, że ktoś wyjechal, żyje i pracuje za granicą. To bardziej takie akademickie dywagacje byly, w sumie bez wiekszego znaczenia czy nazwie sie gre polską czy niemiecką. Zyczę udanej premiery i proszę pamiętać aby nie korzystac ze Steamego przelicznika ceny na PLN :)