GeForce RTX 3000 – wyciek testu wydajności karty Nvidia Ampere
^^^ Wiesz że pc nie służy tylko do grania? Konsole mają tylko jedno przeznaczenie w przeciwieństwie do PC.
Zasadniczo wiemy z tego przecieku tyle, że nic nie wiemy, ale spece ze szklanymi kulami już przewidują, jak wielką porażką będzie nowa generacja RTX-ów.
Nowe konsole będą tak wydajne, że wydajność z tych testów musi być w modelu xx70, za maks 2500zł by zabawa w PC miała sens.
Jak to będzie xx80 za ponad 3500zł, to sorry, ale nie.
^^^ Wiesz że pc nie służy tylko do grania? Konsole mają tylko jedno przeznaczenie w przeciwieństwie do PC.
Wynik przyjemny dla oka tylko co z tego jak to będzie znowu okrutnie drogie.
Ja czekam bardziej na wydajność 3070 i mam nadzieję że zieloni nie będą świrować z cenami tego modelu jak przy początkach RTX.
Ja czekam raczej na RTX 3070 lub RTX 3070 super tylko cena była miarę fajna ale żeby nie kosztowało ponad 3 tyś zł
Sasori666 kolejny widze spec. xD usłyszał że tyle tera flopów i myśli że to już wszystko wiadomo jaka moc . i 60 hz 4k na Wszystkie ustawienia ultra msaa rozszerzone renderowanie nieskończona moc. A dopiero co pokazali przód konsoli bez totalnie żadnych testów xD
Sporo gier będzie na PS5 w MAX 30fps to już teraz jest wiadome nawet exy
Te 10tf to poziom góra 1080ti (obciętego)
Jak na taką krowę za takie pieniądze to słabiutko Wydajność powinna być 1.5-2.0x taka żeby to miało sens.
Jak na taką krowę za takie pieniądze
Takie pieniądze, czyli jakie? Cen jeszcze nikt nie podał, nie wiadomo też, jaki to dokładnie model i czy to nie jedynie niedopracowany model testowy.
no raczej ponizej 6k. to nie bedzie,wiec mozna sobie wyobrazic mniej wiecej cene. A to w ciul drogo.
A ja mówiłem, że ceny będą niskie? Chodzi mi tylko o jedno - nie znamy żadnych cen, nie znamy niczego.
Teraz Nvidia mogła sobie pozwolić na tak wywindowane ceny z dwóch powodów:
1. Konkurencja jest znikoma (oferta AMD była dobra w niskim i całkiem niezła w średnim budżecie)
2. Obecne konsole i tak są słabsze od ich najlepszych kart
Zmieni się oferta konkurencji, to zmieni się oferta Nvidii, jeżeli ich karty kosztowałyby tyle samo lub więcej niż nowe konsole, a przy tym byłyby mniej wydajne, to kto by je w ogóle kupił? To samo tyczy się AMD.
Jak wychodziła seria 10XX, to jakoś im się udało. Możliwe, że na premierę nowej generacji będą zachowywali ostrożną politykę cenową, szczególnie, że mogą cisnąć ceny przez resztę generacji.
3060 eedle poprzedniego przecieku miał mieć 95% wydajnosci 2080ti więc to najpewnie rtx 3060 na tescie
ludzkie oko widzi różnicę między 32 - 16 k rozdzielczości z 20 cm. 220 fov ludzkie. czyli mogą dalej iść w cale na biurku . do tego ray tracing dalej nie jest w jakimś wysokim stopniu zaawansowania żeby był w real time. dochodzi jeszcze możliwość i widoczna różnica do 240 hz . oczywiście jest miejsza niż między 60-144 hz ale na pewno miedzy 144hz a 240 dalej odczuwalna dla kogoś kto gra w fpsy / ścigałki
Zasadniczo wiemy z tego przecieku tyle, że nic nie wiemy, ale spece ze szklanymi kulami już przewidują, jak wielką porażką będzie nowa generacja RTX-ów.
Jak na grzałkę z 1/3 poboru mocy całej konsoli przyszłorocznej generacji to słabiutki rezultat.
A w pokoju upał.
Nie wiem skąd wiesz, ile ta karta, a tym bardziej nowe konsole, pobierają mocy. Ale chcę tylko powiedzieć, że ostatnia topowa karta pobierała prawie 300W, tzn. że konsole będą pobierać 900W? To dopiero będą grzejniki!
Odwrotnie:
Xbox One X – 170 W
MSI GeForce RTX 2080 Ti LIGHTNING Z - 420 W
Piekło w pokoju w lato.
Co wy macie z tymi konsolami przyszłej generacji? Po 1 ich wydajność i tak za 3 lata będzie przestarzała. Po 2 dostosowanie grafiki pod konsole jest dużo łatwiejsze więc można ze złoma wyciągnąć grafikę jak z pc za 6k.
Co wy macie z tymi konsolami przyszłej generacji?
Nie oddają tyle ciepła co te karty a tym samym nie powodują piekarnika w pokoju
RTX 2060 Super i RTX 2070 (przewiduje się, że konsole nowej generacji mają mieć grafiki takiej wydajności) mają wydajność w tym programie poniżej 10000 punktów. Czyli na premierę 3XXX będą karty prawie (lub jeśli w teście była średnia półka 3XXX to ponad...) 2 razy mocniejsze od konsol, które pewnie uciągną w odróżnieniu do nich Full Ray Tracing w UHD. Dlatego najlepiej zrobić upgrade PC pod koniec 2021 roku albo w 2022. Wystarczy, by cieszyć się w pełni wszystkimi produkcjami przyszłej generacji w wysokiej jakości.
Oczywiście to czy ktoś tych wodotrysków potrzebuje to osobna kwestia, zawsze można będzie kupić coś po taniości z serii 2XXX.