Komentarze do wiadomości: „Drogie hobby” zamiast rewolucji; Lamborghini rezygnuje z samochodów elektrycznych i kasuje projekt

Forum Motoryzacyjne
Dodaj komentarz
25.02.2026 16:48
ashtop
👍
1
6
odpowiedz
ashtop
3
Centurion

jeden normalny

25.02.2026 17:41
2
5
odpowiedz
Shars
108
Konsul

Miło się patrzy jak kolejne firmy zderzają się z rzeczywistością i odchodzą od swoich utopijnych idei elektryfikacji transportu. Swoich czy tam może UE, w to akurat nie wnikam. I nie to że jestem przeciwnikiem samochodów elektrycznych, sam z chęcią bym sobie takiego sprawił gdyby było mnie stać. Bardziej jestem przeciwnikiem wciskania ich na siłę.

25.02.2026 20:16
3
2
odpowiedz
1 odpowiedź
MewsoNs
85
Generał

Gość to nazwał idealnie. Nie powiedział, że to kicha zło itp. ale realnie przedstawił, że to jeszcze nei ten czas na 100% elektryczne samochody, mamy zwyczajnie za słabą technologię, a na teraz to jest takie co najwyżej  "modne" lub właśnie drogie hobby.
ps: pracowałem przy produkcji składników do tych ogniw dla tesli i to co mówią o tym ile faktycznie szkodliwych substancji się wydziela przy produkcji to cała prawda. A my robiliśmy dopiero składnik, gdzie tam reszta...

post wyedytowany przez MewsoNs 2026-02-25 20:19:08
26.02.2026 02:10
tynwar
3.1
tynwar
101
Legend

MewsoNs po prostu dalej dla wielu ludzi zwykłe są zdecydowanie lepsze niż elektryki i tyle. Nie, że te zwykłe bezwzględnie we wszystkim są lepsze, ale raczej to, że elektryki póki co nie są po prostu jeszcze sensownym środkiem transportowym i dalej ma wiele wad, których trzeba najpierw usunąć, by takie auta stawały się opłacalne i bardziej sensowne.

Forum Forum Motoryzacyjne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl