Komentarze do wiadomości: Chiński hit gładko rozpoczął podbój Zachodu, ale nie zdobył go błyskawicznie i bez walki. Irytujący limit szybko wkurzył wszystkich graczy Where Winds Meet

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
16.11.2025 10:31
1
odpowiedz
MewsoNs
81
Generał

Wstęp faktycznie nieco rozwleczony, ale jakis musi być przeciez. Walka wygląda widowiskowo, poza tym, gra trochę pachnie tanim azjatyckim mmo. Pograłem godzinkę, nie była to zła rozgrywka, ale nie wiem, czy mnie zachęciło do grania. Specyficzne poczucie humoru, miałem za zadanie odgonić niedźwiedzia od drzewa z ulem, a w praktyce zrobic nim wyrzut niczym młotem. W nagrodę nauczyłem sie techniki tai chi. Ogólnie pomimo sensownego wstępnego samouczka to potem mam masę tabelek z dziwnie brzmiącymi nazwami i osobie co nie grała w gry soulso podobne, gdzie broń determinuje styl walki ciężko bylo sie w tym połapać ( pewnie po dłuższym zasie by tak bylo )

post wyedytowany przez MewsoNs 2025-11-16 10:32:33
16.11.2025 15:45
Meno1986
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Meno1986
198
Szkubany Myszor

"Pozytywnie oceniono także system walki, w którym nie ma znaczenia, czy zainwestowaliśmy dodatkowe fundusze, czy też opieramy zabawę wyłącznie na darmowych elementach."

To dziwne, bo ja czytałem, że jest wręcz odwrotnie. Battlepass dający dodatkowe miejsca na potki. Gacha paywalle, gdzie mount z umiejętnością AOE i autopathingiem i automatycznym odnajdywaniem skrzyń kosztuje 400$. O innych rzeczach nie wspomnę. Jeżeli to nie daje przewagi w walce, to ja nie wiem.

17.11.2025 08:53
2.1
1
Akatoyaa
5
Legionista

Miejsce na potki możesz bez problemu odblokować grając w grę, chociaż wiadomo trzeba chwilę pograć, co do konia z aoe to nie wiem, nie używam koni wg i zakładam że w pvp nie da się ich używać, a odnajdywanie skrzyń, to raczej mało przydatne, nagrody z skrzyni są znikome, a na upartego jak naprawdę chcesz to zawsze możesz poszukać lokalizacji na internecie, jak ja robiłem.

Jest to duża darmowa gra, także na czym developer musi zarabiać, a zazwyczaj zarabia się na tych którzy mają kasę a nie mają czasu żeby grać.
Realistycznie, nie ma żadnej przewagi dla graczy p2w, poza zaoszczędzeniem czasu i elementami kosmetycznymi, przez 17h czasu nie narzekałem na brak żadnego materiału do ulepszania mojej postaci, jedyny problem to sztuczny lvl cap zależny od ilości dni (nie wiem czy chodzi o gracza czy o server ogólnie)

28.11.2025 19:24
2.2
Reggix
43
Chorąży

No właśnie, chodzi o to, że nie wiesz. Może w wersji azjatyckiej, która jest już od roku pojawiają się rzeczy które zaburzają rozgrywkę i zmieniają ją w P2W, ale na tą chwilę takich zbytnio nie widać.

Ten mount w praktyce nie wiele daje. Tak, ma autopathing. Którego raczej nikt nie używa, bo masz kamienie teleportacyjne co chwile, więc szybciej jest się przeteleportować gdzie potrzebujesz... Podejżewam, że autopathing używa się jak chcesz poszpanować i pojezdzić nim wsród ludzi aby się pokazać (zdecydowane P2W!). Ma umiejętność AOE (a raczej będzie miał z tego co wiem). Tworzy duże AoE na ziemi i ludzie z twojego party mogą w tym AoE tańczyć z tobą! OP skill. I potrafi odnajdywać skrzynie, które są smieciami w grze i bez tego mounta można łatwo wszystkie skrzynie znaleźć, jeżeli się chce, choć nie wiem po co. W tych skrzyniach nic ciekawego nie ma. 2 USD bym nie zapłacił za automatyczne znalezienie wszystkich skrzyń w grze natychmiast.

Zdecydownie P2W mount. Szczególnie, że mounty są tylko do poruszania się, nie do używania w walce. Ba, mount to nic. Można kupić łódź za 50k USD! Kolorowa, ma światełka. To dopiero P2W. A to, że w sumie nic w praktyce nie robi oprócz chwalenia się, że się taką łódź ma, to co z tego. P2W jak nic. Szczególnie, że osoba ta może wysyłać zaproszenia na łódź, żeby pokazać innym, że wydała 50k USD. Nic chyba bardziej P2W już nie zobaczymy.

Chciałbym aby takie P2W było wszędzie.

Jedyna praktycznia przewaga to kupno Battle Passa. Czyli 10/20 USD. Przedewszystkim pille z niego które odnawają energie, choć są to takie śladowe ilość, że osoba która kupi Passa ma miesięcznie z 0,05% (policzyłem!) więcej energii niż osoba nie kupująca. W praktyce nie znacząca różnica. No i potki masz +1/+2 (w zależności 10/20 USD). Tylko, że to możesz spokojnie za darmo też odblokowywać i zwiększać ich ilość. Tutaj masz trochę skrót.

No, ale taka jest właśnie różnica między "czytałem" a "grałem i sprawdziłem".

post wyedytowany przez Reggix 2025-11-28 19:32:54
17.11.2025 07:57
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Akatoyaa
5
Legionista

Jak narazie gra mnie wciągnęła, przez 17h, poza standardową eksploracją, nic nie musiałem grindować, wbiłem lvl 30 (dziwnie zaprojektowany lvl limit, który ma mi się odblokować następnego dnia) zabiłem pierwszego world boss, z npc pomocnikiem, choć nie jestem za dobry w takie gry.

Grafika dobrze zaprojektowana, wszystko chodzi w 120fps na rozdzielczości 5120x1440 (praktycznie to samo co normalne 4k) na rx7900xtx z ustawieniami na max, bez rządnych upscalerów.

Jedyne na co mogę narzekać to... Bardzo kiepska jakość angielskiego dubbingu, o ile jest.. bo w przypadku 90% dialogów poza głównym wątkiem, nie ma żadnego dubbingu, same napisy.

A i jeszcze uciążliwe długie ładowanie menu, gra się po prostu zawiesza na ok 2s, co ciekawe póki byłem jeszcze tylko na obszarze "tutorialu" to nie było tego problemu.

17.11.2025 08:30
3.1
Akatoyaa
5
Legionista

A i jest jeszcze kwestia zbugowanego śledzenia postępu na obszarach gry, dostałem osiągnięcie za 100% exploracji, mapa pokazuję na obszarze 92%, a w menu pisze 89% dla obszaru, i 1/2 z 2 obozów które na pewno zniszczyłem... No ale może to naprawia.

12.12.2025 02:31
4
odpowiedz
karolt511426
0
Junior

Serwer Discord dla polskich graczy Where Winds Meet! Otwarty świat wuxia, wspólna zabawa, pomoc dla nowych, wymiana wiedzy, eventy, gildie i dobra atmosfera. Jeśli kochasz eksplorację i walkę z niesamowitym klimatem — jesteś u siebie.

DC: gg/nNbn63G6NU

post wyedytowany przez karolt511426 2025-12-12 02:32:16
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl