Komentarze do wiadomości: Bateria w smartfonie pada? Teraz Google Maps ma pomagać w takich sytuacjach. Polacy muszą jednak uzbroić się w cierpliwość

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
13.03.2026 15:19
pieterkov
1
odpowiedz
pieterkov
167
Senator

I jaki związek to ma z baterią?

13.03.2026 16:33
1.1
Jerry_D
81
Senator

pieterkov Przypuszczam, że to: "W teorii nawigacja poprowadzi nawet do miejsca, w którym będą dostępne miejsca do naładowania smartfona."

Inna sprawa, że te publiczne ładowarki to takie nie do końca zaufane. https://sekurak.pl/choicejacking-czyli-kolejny-powod-by-nie-korzystac-z-publicznych-ladowarek/

13.03.2026 17:12
pieterkov
1.2
1
pieterkov
167
Senator

Jerry_D ale skąd gemini ma wiedzieć gdzie są ładowarki do telefonów? Bzdury jakieś i spekulacje. Skoro nie ma tego w google maps i restauracja tego nie oznacza na swoim profilu (bo fizycznie nie ma do tego checkboxa) to skąd gemini miałby to wiedzieć XD
A jak już będzie ta informacja na karcie lokalu, to równie dobrze można sobie to wyszukiwarką znaleźć tak jak obecnie stacje ładowania aut.

13.03.2026 17:30
1.3
Jerry_D
81
Senator

To to ja wiem, że z pustego i Gemini nie naleje, a jak jest informacja gdzie indziej, to Gemini nie potrzeba. Podejrzewam też, że może kraść te informacje z OpenStreetMaps czy czegoś podobnego. Wiem, że społeczność mapowała też publiczne ładowarki. (Zresztą czego oni nie mapowali? Ciekawy pomysł choćby z "inwigilacją inwigilowaną", chociaż ciągle bardzo niekompletny: https://mapcomplete.org/surveillance.html?z=12.7&lat=52.2240061&lon=21.0144757)

Wiadomo, że zachwalanie Gemini, jakie to cuda nie potrafi dokonać, to marketingowe pierdololo, ale jakiś tam związek z baterią w newsie jest.

13.03.2026 21:39
2
odpowiedz
Benekchlebek
36
Senator

Gemini może nie, ale Avisona ooarta na Gemini już tak

14.03.2026 11:46
mirko81
3
odpowiedz
mirko81
87
amd platform

Szkoda że nie wynaleziono jeszcze ladowarki samochodowej...

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl