Komentarze do wiadomości: 12 lutego to data wyroku. Pracownicy Ubisoftu wstrzymują oddech przed tym, co nadejdzie

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
23.01.2026 12:18
baltazar1908
1
odpowiedz
baltazar1908
45
Generał

Wyrazy współczucia, ubisoft to jedne wielkie cmentarzysko.

23.01.2026 12:57
id404
2
1
odpowiedz
id404
3
Legionista

Ubisoftu mi nie szkoda. Niech zdychaja. Ale ludzi ktorzy faktycznie dawali z siebie wszystko czy to przy kodzie czy tez grafice bardzo mi szkoda z wylaczeniem woke/rgbtqwerty. Moze jakies duze studio przejmie tych faktycznie tworzacych gry i beda mogli w koncu stworzyc cos od czego nie bedzie mdlosci przy graniu

23.01.2026 13:17
7obo
3
4
odpowiedz
7obo
24
Legionista

Niech użyją tęczowej siły to przezwyciężą ten kryzys ?? a nie czekaj, to jest przyczyną ich upadku...

23.01.2026 13:33
eJay
4
4
odpowiedz
eJay
263
Quaritch

Nie wszyscy oni zostaną wprost zwolnieni. Ubisoft stara się unikać częstych masowych zwolnień, gdyż stanowią one zły PR dla firmy. Dlatego część z redukcji odbędzie się poprzez wymuszenie powrotu pracowników do biur.

Haha, normalnie Monty Python xD

Dialog HR z programistą w Ubisoft:
- Hej Zbyszek, mamy dla Ciebie informację. Wracamy do biura! Masz stawić się jutro o 8.
- Ale ja mieszkam w Nowej Zelandii, pracuję zdalnie tak od lat, do siedziby firmy mam 10 tysięcy kilometrów
- No to Zbyszek musimy Cię zwolnić. Wyślij laptopa do paczkomatu.

post wyedytowany przez eJay 2026-01-23 13:34:29
23.01.2026 13:43
Asasyn363
5
4
odpowiedz
Asasyn363
178
Senator

Ubikacja to jednak stan umysłu i tu już pomóc może jedynie twardy reset. Czy oni myślą, że w problemy finansowe to ich wpuścili ci wszyscy pracownicy? Wywalić tęczowe głowy, zerwać umowy ze Sweet Baby, przestać wciskać do gier ideologiczny szajs i wywalić z gier SP mikrotransakcje, a nie mydlić ludziom oczy, że dzięki nim opłacają patche do gier xD i zacząć robić dobre gry. Czyli takie, jak kiedyś potrafili.

post wyedytowany przez Asasyn363 2026-01-23 13:44:25
23.01.2026 14:09
Kajzerken
6
2
odpowiedz
Kajzerken
81
Konsul

Ta firma od kilku lat podejmuje tylko złe decyzje wobec zarówno przyszłych jak i obecnych gier. Prawdopodobnie obecny zarząd jest dogadany żeby zbić maksymalnie wartość spółki pod całkowity wykup przez Tencent. Szkoda ubi bardzo, bo w przeciwieństwie do R*, Bethesdy czy CDP mieli normalne terminy premier, nie jeden tytuł na 8 lat.

23.01.2026 15:51
7
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Blacklist
18
Legionista

Wręcz nie do pomyślenia, że ta firma była kiedyś moim ulubieńcem - splinter cell, Pop, a później Assassins. Nie będę oceniał ich decyzji.. ale przykro się patrzy na to jak to wszystko zabijają, a ludzie czekają dalej na ich flagowe tytuły (Flagowe mam na myśli tych starych dziadków jak sc czy pop, nie nowe farcry i assasyny, bo tych zarzynają do cna - w tej firmie w szufladach jest masa perełek). 
Oby się podnieśli w którymś momencie i wszystko się wyprostowało, może z pomocą innych inwestorów, bo z tej mąki raczej chleba już nie będzie.

25.01.2026 04:13
Edziek
7.1
Edziek
12
Pretorianin

Blacklist Czy ubijają to ciężko powiedzieć.
Moim zdaniem Ubi za bardzo się rozrosło i być może ta redukcja paradoksalnie zwiększy w przyszłości jakość gier. 
To jednak tylko moje optymistyczne przemyślenia :-/

23.01.2026 16:43
Cziczaki
8
odpowiedz
Cziczaki
206
Renifer

Wstrzymać oddech do 12 lutego? Powodzenia.

25.01.2026 05:08
maciell
9
odpowiedz
maciell
138
Senator

Ciezko oceniac nie znajac sytuacji finasowej firmy. No i skoro skasowali tyle gier to wiadomo, ze nie potrzebuja tylu pracownikow. Duzo form w okresie pandemii zatrudnialo na potege, a teraz sie odchudzaja.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl