Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jakie smakołyczki kupujecie swoim pieseczkom?

14.07.2013 19:08
1
azzie128
3
Pretorianin
Image

Jakie smakołyczki kupujecie swoim pieseczkom?

Ja mojemu pupilkowi dziś na targu kupiłem łeb świni. Pieseczek był zachwycony, choć na początku nie wiedział jak się za to zabrać :) Ale następnym razem muszę jakieś mniejsze kupować, bo zjadła całą połówkę, tylko kawałek czaszki i szczęki został. Chciałem zabrać ale bałem się że mi rękę odgryzie :)

Polecam takie przekąski dla piesków. Pół łba 8 zł kosztuje, kopytka dużo tańsze a ile pies ma przy tym zabawy...

(na zdjęciu pies mokry bo kąpany trochę był)

14.07.2013 19:10
2
odpowiedz
zanonimizowany927306
1
Konsul

Wędzone ucho od świni dla moich mopsów to maksimum...

14.07.2013 19:10
Mada Fakir
3
odpowiedz
Mada Fakir
87
Sweet Transvestite

Ja swojemu to czekoladki kupowałem.

14.07.2013 21:05
Stra Moldas
😊
4
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Różnorakie zwierzęce paski, dropsy mleczne dla psów, markizy, kiełbaski... :)

14.07.2013 21:12
Will Barrows
5
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

nie bede pasl dupy mojemu psu legatowi

15.07.2013 16:29
Jedziemy do Gęstochowy
6
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
186
KENDO DROGA MIECZA

Mamy dwa psy i nic im nie kupujemy, jedza to co my, dostają resztki z obiadu, tj. zupę, ziemniaki itp. mięso - i psy żyją dobrze i są szczesliwe, wcale nie potrrzeba wydawac kasy na jakieś tam karmy itp.

15.07.2013 16:31
Kłosiu
👍
7
odpowiedz
Kłosiu
170
Legend

Kiedyś słyszałem o jakieś idiotce, która będąc wegetarianką nie popierała jedzenia mięsa przez swojego kota i w związku z tym karmiła go jedynie wegetariańskim żarciem ;P

15.07.2013 16:39
8
odpowiedz
daro11221
98
Generał

[7] Nie chce mi się wierzyć aby układ pokarmowy kota przystosowany do jedzenie mięsa był wstanie sobie poradzić z zieleniną, już nie wspomnę o tym, że tego typu produkty nie mają wystarczająco wartości odżywczych aby organizm kota funkcjonował jakkolwiek, jednym słowem kot czy pies nie jest w stanie długo pociągnąć na zielenince, gdyby tak było to zwierzęta mięsożerne takie jak wilki lwy tygrysy itp, itd, nie głodowały by i nie umierały z głodu tylko szamały by trawę, której pełno.

15.07.2013 16:46
Kłosiu
9
odpowiedz
Kłosiu
170
Legend

No oczywiście, podejrzewam, że kot nie skończył za dobrze :). O ile pies w miarę znosi więcej węglowodanów w diecie, co najwyżej tyje od tego, to kot to zwierzę stricte mięsożerne.
Jest taki głupi trend "uczłowieczania" zwierząt, więc np żarcie dla zwierzaków robi się wędzone albo poddaje się je obróbce cieplnej - to nie dlatego że tak lepiej dla zwierzaka, tylko dlatego że ludzie chętniej takie kupią.

Dlatego jak najbardziej pochwalam "przekąskę" Azziego :). Tania i dobra :).

15.07.2013 17:19
10
odpowiedz
Pankracy Czartoryski
0
Pretorianin

Mój sobie sam znajduje, a to listonosza, a to kuriera.

Forum: Jakie smakołyczki kupujecie swoim pieseczkom?