Może ktoś posiada TV toshiba Regza i mógłby sprawdzić czy jest w stanie włączyć TV bez użycia pilota? Z boku Tv są przyciski funkcyjne w tym on/off - jednak u mnie po wciśnięciu - zielona dioda zapala się na moment i po 2-3 sekundach gaśnie.
Pilot został zalany i zezłomowany...
[2] -> jak zawsze.
[1] -> nie ma czasem możliwości dokupienia pilota w sklepie?
jebnij z buta
Może przyciskiem zmiany kanału? Tak trudno naciskać po kolei? Jak masz symbiana i IRDE to możesz wgrać sobie aplikację robiącą za pilota.
kerwa nie działa
Doczytałem, ze tv nie da się włączyć powerem na TV jeżeli był wyłączony z pilota. A był.
Nie mam symbiana i IRDE niestety...
Popróbuj innymi pilotami, popytaj znajomych, sąsiadów czy ktoś nie ma jakiegoś podobnego sprzętu, może ktoś Ci da włączyć telewizor dopóki nie dokupisz nowego pilota.
A wylacz z gniazdka i spróbuj
moja regza włącza się z przycisku niezależnie od tego, czy wyłączyłem ją pilotem czy stopą.
Moja rowniez. Jakis dziwny telewizor masz ;)
wyłączałem z gniazdka. Nie włącza się.
A o tym, że ten model nie włącza się przyciskiem z panelu bocznego po wyłączeniu go pilotem doczytałem gdzieś na anglojęzycznym forum.
Anyway zaraz jadę kupić pilot Logitech Harmony - będę miał problem pilotów z głowy na zawsze..
"Doczytałem, ze tv nie da się włączyć powerem na TV jeżeli był wyłączony z pilota. A był. "
U mnie nie ma z tym zadnego problemu, wlasnie sprawdzilem. Regza 40ZF355DB.
Ale tak czy owak Harmony to swietny wybor, polecam (uzywam One od paru lat, wszystkie inne piloty dawno leza w szufladzie).