Jak skutecznie utrudnić sobie zasypianie. Tylko dla ludzi o silnej psychice.
Najpierw powinieneś sobie uświadomić, że przez większość czasu oddychasz automatycznie, ale kiedy zaczynasz o tym myśleć - przejmujesz kontrolę na oddechem. Zatem kiedy już wygodnie leżysz sobie w łóżku, skup się na oddechu. Poczuj jak go kontrolujesz. Teraz pojawia się pytanie: w którym momencie znów Twój mózg przejmie kontrolę nad oddechem - nie możesz na to pozwolić. Kiedy tak się stanie natychmiast przypomnij sobie, że przecież to Ty musisz mieć kontrolę.
Dziękuję, życzę spokojnej nocy.
Eeee tam, coś bulczysz. Mi "wczuwanie się" w oddech właśnie pomaga usnąć, mało tego zazwyczaj wtedy mam jakieś sny.
Nie da rady panie.
Ja ile razy próbowałem w nocy takich rzeczy, po co? po to aby osiągnąć LD czyli świadomy sen, często się udawało, ale większośc przypadków zasypiałem.
Skupiałem się na oddechu,o niczym nie myslałem a po jakimś czasie i tak, w głowie pojawiać zaczęły się głupie różne mysli i majaki senne. W końcu i tak usypiałem.
Jak skutecznie utrudnić sobie zasypianie.
Zrobić se dziecko. Nie znam wiekszego "utrudniacza".
Patrząc na godziny dodawania postów i tworzenia przez ciebie tematów krukilis, to sposób jest nader skuteczny.
Zawiodlem sie, spodziewalem sie jakiejs creepasty albo strasznego wideo. A moze kruklis to napisal, sprobowal a na koniec psychika siadla? Nie bedzie juz wiecej snickersow?
Dzięki za rady, ale ostatnio prawię się udusiłem gdy przez pomyłkę przejąłem kontrolę nad oddechem, zapomniałem załączyć autopilota przed uśnięciem.