Informacje...

Forum Uczelnia i Szkoła
Odpowiedz
13.12.2012 17:46
Captain®™
1
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Informacje...

Witam :)
Mam pytanie do osób z LO. Jak wygląda przedmiot Historia sztuki? Nauki jest napewno dużo. A jak to wygląda np. z malowaniem? Są jakieś prace?

13.12.2012 17:48
😉
2
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

Ja miałem historię sztuki w liceum w ramach nieobowiązkowego przedmiotu obowiązkowego (czyli teoretycznie nieobowiązkowy, ale próba nie chodzenia na niego mogłaby się źle skończyć :>).

Starsza pani doktor gadała sobie o obrazach jakieś bzdury, my w tym czasie odkrywaliśmy uroki rozłożonej w bibliotece prasy sprzed 20 lat i raczkujących gier na komórki, na zaliczenie praca opisująca jakiś obraz.

13.12.2012 18:10
Deton
3
odpowiedz
Deton
215
Know thyself

My nie mamy czegoś takiego. Może odpowiednikiem jest wiedza o kulturze?
Polega to na tym, że ktoś robi prezentacje z danej epoki/stylu w sztuce i nawija.
Uczyć się nie trzeba, czasem da nam do napisania jakąś pracę.

13.12.2012 20:49
HUtH
4
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Historia sztuki, to oprócz oczywistej nauki historii sztuki, czyli epoki, nurty, postacie, dzieła, zagadnienia techniczne itp., to też analiza jakichś dzieł(np. ta praca na koniec), czy jakieś scharakteryzowanie epoki, itp., a żeby to dobrze zrobić i właściwie, jest właśnie potrzebna cała ta wiedza historyczno-artystyczna. Żadnego malowania nie ma.
Generalnie oprócz ludzi, którzy mają "duszę artysty" albo ponadprzeciętne poczucie estetyki, jest totalna olewka(czy raczej ciemnogrodzka ignorancja) i każdy zda.

13.12.2012 21:04
Jeremy Clarkson
5
odpowiedz
Jeremy Clarkson
139
Prezenter

Pewnie się nic nie robi.

13.12.2012 21:08
6
odpowiedz
zanonimizowany827077
0
Generał

Uczysz się o kulturze. Lepsze to niż plastyka, bo nie trzeba rysować.

Forum Forum Uczelnia i Szkoła
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl