HP Pavillon tx1000 - coś padło. Pytanie.

Forum Komputery
Odpowiedz
10.06.2011 20:00
Mat3iz
😉
1
odpowiedz
Mat3iz
122
Unknown

HP Pavillon tx1000 - coś padło. Pytanie.

Witam,

jestem (nieszczęśliwym) posiadaczem laptopa HP Pavillon tx1000. W sumie mało go używałem (tu jakiś w film w podróży, tu na szybko napisanie jakiejś pracy). Ostatnio pożyczyłem babci na parę dni i wiem, że dosyć często go używała - głównie do internetu. Dzisiaj niestety okazało się, że laptop nie chce się włączyć - przy włączeniu *czasami* świecą się lampki (te od caps lock'a, baterii, prądu i zasilania) i nic się nie dzieje, a przy większości prób włączenia nawet i te lampki ani drgną (tylko świecą sie przez pół sekundy). Wiem, że laptop ten z reguły ma problemy z dużą temperaturą podzespołów i nie powinno się go trzymać na np. pościeli (w sumie jak chyba każdego innego laptopa) ale sęk w tym, że był trzymany na podkładce chłodzącej od CoolerMaster'a. Gwarancji to on już nie ma... gdyby miał to pół bidy. No i pytanie - co sie dokładnie z nim mogło stać? czy go wymienić na nowy (najgorsza opcja) czy może da się go jakoś naprawić (samemu lub po przez serwis). Posiada ktoś ta serię od HP'ka i może miał podobny problem?

Z góry dzieki!

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl