Grupa K [DR Konga, Kolumbia, Portugalia, Uzbekistan] Portugalia rozgramia rywala 5:0 - jak oceniacie?
Portugalia, DR Konga, Uzbekistan, Kolumbia. Portugalia z 41-letnim Cristiano Ronaldo na pokładzie – czy to przejdzie do historii? Kolumbia szuka wielkiego rewanżu, Uzbekistan debiutuje, a DR Konga wraca po 52 latach!
Czy ostatni taniec lidera Portugalii zakończy się złotem? Kogo widzicie w kolejnej rund
Portugalia - DR Konga 1:1 (1:1)
1:0 Joăo Neves 6' (asysta: Pedro Neto)
1:1 Yoane Wissa 45+5' (asysta: Arthur Masuaku)
https://www.youtube.com/watch?v=0K2Isnjb-fA
[Portugalia — DR Konga]
Trzech zdobywców Ligi Mistrzów z PSG, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Ronaldo. Naprzeciw trochę Ligue 1, podrzędnych ekip z Premier League... i może Kapuadi z polskiego Widzewa. Nie spodziewam się pogromu, ale DRK to nie amatorzy i mogą coś wsadzić - a wtedy... kto wie? ;)
[Uzbekistan — Kolumbia]
No i tutaj Kolumbia. Uzbekistan pochowany w jakichś egzotycznych ligach, a jedyne "poważne" nazwisko gra mało wyróżniająco w Manchesterze City. Jest jeszcze Shomurodov, który w tureckim Basaksehirze zdobył koronę króla strzelców, ale to raczej będzie za mało...
kiedys te podwieszane przez admina mozna bylo usunac, teraz mi to nie dziala
pilka nozna to syf a pilka nozna w usa to syf na maxa
mozna to usunac pls?
Stawiam, ze Ronaldo niczego juz nie zaprezentuje, chlop sie w tej Arabii skonczyl.
Dobra. Widząc ustawienie, to chyba będzie remis(klątwa rzucona ;D) Pytanie jak podejdzie do tego Portugalia, i ile wytrzyma DR Konga. Bo będzie szczelna defensywa.
Wprawdzie nie oglądam meczu, ale odnoszę wrażenie, że znów się "wszyscy" daliśmy zrobić w konia przekonaniu, że wygra tak po prostu lepszy, bo jest lepszy ;)
Jak to jest, ze Portugalia ma prawie 80% posiadania piłki, a oddala mniej strzalow na bramke niz druzyna przeciwna?
Portugalia słabiutko chyba nie wyjdzie z grupy.
Ehh gdybym słuchał mojej szalonej głowy, to bym prowadził... A tak mam garba i syfa ;D
Dobra, zostawiam remis Chorwatów. Raczej tak nie będzie, bo Anglia mocarna, ale liczę że Chorwaci się postawią.
[Portugalia — Uzbekistan]
Trzeba odrabiać w generalce! Ale nie tym meczem raczej... Portugalia raczej pewniak, chociaż naprawdę nie zdziwiłbym się, jakby wdupili z Uzbekistanem. Bo z kimś ten Uzbekistan musi powalczyć o awans.
[Kolumbia — DR Konga]
Stawiam na Kolumbię, bo wydaje się mocniejsza od Portugalii i niewiele miejsc dzieli DRK w rankingu FIFA od Uzbekistanu, który dla Kolumbii był żadnym rywalem.
Najtrudniej dziś wytypować mecz Kolumbii z DR Konga. Wydaje się jednak, że Kolumbia ma więcej argumentów.
Kolumbia dzisiaj wygra i wychodzi z grupy, Portugalia może mieć problem dr.konga i zremisować, ostatni mecz zadecyduje.
Ronaldo oczywiście w pierwszym składzie...Stawiać na remis?;D Będzie śmiesznie, jak drugi raz zremisują, Kolumbia zremisuje, a potem Portugalia wygra z Kolumbią, bo Kolumbia będzie bardziej otwarta ;D
CR7 to gość co ma ewidentnie coś z garem oczywiście ma wielkie sukcesy ale jego ego i samouwielbienie jest wywalone ponad wszelką skalę i nie trzeba być specjalistą aby stwierdzić że psuje strasznie tą kadrę od środka dlatego od zawsze team Messi,w tym meczu będę kibicował Uzbekom oczywiście mam świadomość że może równie dobrze skończyć się i 5:0 w końcu to Portugalia.
Ale ciekawe że jeszcze rok temu, strzelił 5 bramek w dwóch meczach. Fakt że z słabeuszami, ale jednak. A potem jakoś coś sie posypało. W klubie tez jeszcze potrafi się poruszać, kiwać. Fakt że slaba liga, ale się rusza. A w meczu z Kongo chłop stal i czekał chyba na główkę.
No i w końcu strzelił. Ich trzeba skrytykować żeby grali ;D Ale ciekawe, bo ta sama pozycja z Kongo, i nie strzelił, teraz się udało.
No i jak Ronaldo zaczął się inaczej ruszać, to już to lepiej wygląda. Ale no też Uzbekistan chyba jednak po prostu gorszy w obronie jest ood Kongo.
Poszedłem kosze wypchnąć, wracam i jest 2:0. Raczej już nie ma sensu intensywnie oglądać.😅