GOL 2026 - wątek techniczny i organizacyjny / luty
Cześć wszystkim,
W zeszłym roku obiecałem lepiej informować Was o tym co robimy i co mamy w planach, więc to czynię. Obecnie nasz team IT pracuje nad kilkoma projektami, czyli:
1. @dante walczy z aktualizacją powiadomień. Celem jest usprawnienie powiadomień o tym co się dzieje na forum, w wątkach w jakich bierzecie udział, a ponadto dodanie do systemu powiadomień mailowych informacji o nowościach dotyczących gier jakie oberwiecie. Obecnie to ostatnie działa tylko na www, a to pierwsze nie ma swoje go miejsca na www. Chcemy to poprawić – więc powiadomienia o aktualizacjach w temacie gier i forum będą zarówno na www jak i w mailach. Szacowny czas wgrania – druga połowa marca.
2. @solnica siedzi nad dodaniem do polskich poradników całego systemu interaktywnych map. Poza tym przygotowuje z redakcją całkiem nową funkcję serwisu – top listy. Obie rzeczy powinny wjechać jeszcze w lutym. Choć listy mogą się ciut opóźnić ze względu na to, że wczoraj miałem wizję i wpakowałem spory kawał extra pracy :D We will see.
3. Razem z Solnicą siedzimy też nad wymianą playera Dailymotion na nowy, zdecydowanie lepszy i bardziej user firendly. Jako, że to wymaga transferu bazylionów źródeł filmów i współpracy z zewnętrzną firmą, to sprawa się ciągnie jak smród po gaciach. Ale się dzieje i nastąpi na pewno.
4. @Soulcatcher opracowuje kompletny redesing strefy Premium. To spore zmiany w całej koncepcji tej części strony i pierwsze poważne zmiany tegoż od bodaj 15 lat, więc roboty jest w pierun. ETA koło maja 2025.
Obok tego oczywiście mamy cały czas zaplanowane wdrażanie kolejnych poprawek, które zgłosiliście na przestrzeni ostatnich 2-3 miesięcy. Zostało tego jeszcze sporo i będziemy się starali je wprowadzać segmentami po zakończeniu większych projektów.
Poza tym cały czas jesteśmy niezadowoleni z wielu elementów strony i na pewno będziemy je zmieniać z czasem. Na przykład zdecydowanie musimy poprawić obiekt wystawiania ocen, tak aby np. można było napisać recenzję gry nie przechodząc na forum. Poza tym wymaga zbyt wielu klików. Chcemy też uatrakcyjnić główną stronę profilu użytkownika, być może już na etapie „przed-napisaniem nowego forum” i wprowadzić pewne odznaki i osiągnięcia na bazie historycznych danych.
Tyle słowem updejtu. Tymczasem poniżej w tym wątku proszę o Was o zgłaszanie błędów na obecnym sajcie oraz pomysłów związanych z jego działaniem (teraz robiliście to w 2-3 starszych i coś mogło nam uciec). Wojenki na temat tego jak to było tutaj sobie podarujmy (tego typu posty będą kasowane). Chciałbym, żeby wątek był czytelny i pomógł nam w pracach nad stroną.
Pozdro.
"Twój ranking nie pozwala na przyznanie tak wielu serduszek jednego dnia."
Moglibyście coś z tym zrobić, albo znieść to przynajmniej dla użytkowników premium.
Wczoraj fajny wątek założyłem i nie mogłem dać każdemu serduszka, temu kto się wpisał.
A co do zmian które opisałeś, to wszystko zapowiada się świetnie. Pozostało cierpliwie czekać. :D
Serduszka, oki...Ale powinna wrócić możliwość minusowania postów. Niektórzy piszą takie bzdety i do tego w taki chamski sposób, że warto im to uświadomić, bo nie warto zniżać się do ich poziomu i komentować idiotyzmy, które wypisują.
Łosiu, stary druhu (sorry to ja jestem stary ;P) musiałbym ich zgłaszać codziennie po kilkadziesiąt i uznano by mnie za największego upierdliwca tego forum (no może i kiedyś nim byłem, ale to było dawno i nieprawda). Poza tym, nie lubię skarżyć, za stary na to jestem, chyba, że ktoś rzeczywiście grubo przegnie. Zresztą nie wszystkie warto usuwać, ale powinna być możliwość dania do zrozumienia, że się z kimś nie zgadzamy, bez zbędnego rozpisywania się. A jak dany delikwent zobaczy na swoim koncie z kilkanaście minusów, to może się zastanowi, co pisze.
Może też wprowadzić czasową blokadę pisania głupot dla tych, którzy tych minusów zbiorą za dużo? Dla przykładu 100 minusów - trzy dni bez możliwości wstawiania bzdetów. A dla tych, co nazbierają najwięcej serduszek jakiś bonusik? Zasada kija i marchewki zawsze się sprawdza. :D