Mam tysiąc złotych i nie wiem co za nie kupić.
Rozważam:
- smartfon (zależy mi tylko na aparacie i najlepiej by bateria była pojemna. Smartfon może być ciężki jak cegła, nie przeszkadza mi to. Grać na nim nie będę więc procek i ram nie mają znaczenia dla mnie).
- ewentualnie coś do komputera (ale nie żaden cpu, gpu, ram, dysk, myszka, klawiatura)
To co kupię, będzie na lata, bo tysiąc złotych jestem w stanie uzbierać w ciągu 2 lat, rezygnując całkowicie z kina, basenu, wakacji nad jeziorem, gier, bez tej rezygnacji nie uzbierałbym takiej kasy więc jestem w waszych oczach biedakiem, który ma co jeść, ale jest martwy, cierpliwy, oszczędny.
Będę wdzięczny jeśli ktoś coś doradzi, p;oda jakieś modele. Pozdrawiam i życzę wam spełnienia marzeń.
- ewentualnie coś do komputera (ale nie żaden cpu, gpu, ram, dysk, myszka, klawiatura)
Eee... To co zostało? Kup sobie obudowę albo zasilacz?
Prowo 2/10
Żadne prowo. Zasugerowałem bardziej smartfona niż coś do PC, coś do PC było ewentualnością, bo może są jakieś rzeczy do PC, które są użyteczne, jakiś NAS lub inne urządzenia (przykład). W przypadku smartfona, opisałem wymagania, bateria, aparat, reszta może być słaba. Wymagania są rozsądne. Dual sim nie potrzebuję, 3GB ramu nie potrzebuję, full hd nie potrzebuję, bo 720p wystarczy. Może 5 calowy ekran by się przydał lub 5.5.
Za 1000 złotych można mieć fajnego smartfona. Albo za mniej.
A znasz jakieś modele z naciskiem na:
- pojemność baterii (bo niektóre mają niecałe 2-3 tysiące)
- aparat, który robi dość dobre zdjęcia jak na sprzęt za tysiąc złotych
- ekran większy, nie będę używał tylko jednej ręki, a przyda się by oglądać seriale czasem więc może 5, 5.5 cali, ale rozdzielczość 720p mi wystarczy zupełnie. RAMu może być mało i procesor też może być słaby, bo nie będę grał w ogóle.
Sony Xperia C5 Ultra
po 500 zł na ceneo jest (ale w jednym sklepie, a pozostałe mają duży skok cenowy, bo chcą 750 zł, skąd taka różnica?), a czy istnieje coś do tysiąca, ale z baterią o pojemności mniej więcej 4500?
To kupuj flagowca. Mogę polecić od siebie, którego zresztą posiadam - Xperie Z3. Ma dobry aparat, super wyświetlacz 5,2" i baterie 3100 mAh. Na Allegro dorwiesz chyba za około 1000 zł nówki. Polecam i pozdrawiam.
ewentualnie "dziewczyne" na noc
Bonusowo moze pozoli ci pofilmowac to i kumpla bedziez sie mial czym pochwalic a nie jakies tam srajfony
Dokładnie.
ew jak masz jakieś fetysze to możesz
https://www.militaria.pl/gamo/luneta_obserwacyjna_bsa_css_20-60x60_css2060x60_p32717.xml?cat=231
Sąsiadka w HD! Kup już teraz, i bądź zadowolony, a jeśli nie, nie zwrócimy Ci pieniędzy! :)
Poważnie to możesz costakieg ojednorazowego, co będziesz pamiętał na całe życie? Tajlandiq, albo skok ze spadochronem jak najbardziej :)
Nieśmieszne. W ogóle w jakim celu piszecie te głupie komentarze o prostytutkach i podglądaniu? Nie mam zamiaru fotografować ludzi. Takie to dziwne, że ludzie kupują smartfony patrząc na aparat i baterię? Robią zdjęcia, to chcą dobry aparat, a jak oglądają seriale na telefonie, to chcą pojemną baterię by nie ładować telefonu każdego dnia, a raz na dwa dni. To samo dotyczy sportu amatorskiego, włączysz GPS i bateria spada szybko.
tysiąc złotych w 2 lata? w żadnym stopniu nie ubliżam, ale bardzo gorąco polecam zapoznać się z terminem praca i wypłata, naprawdę pomaga w życiu ;)
Zadnej rzeczy materialnej nie polecam, bo to za mało kasy np na konsole czy jakiś dobry sprzęt audio.Jeśli jesteś pełnoletni to proponuje odpicować się fajnym ciuszkiem, iść do fryzjera, zjeść swoje ulubione danie, strzelić sobie browarka a potem iść poruchać do zamtuzu :p Na koniec dnia zapalić ziółko i zrelaksować się przy fajnej muzyce.Jak ci zostanie to za te cenne rady, które ci przekazałem mozesz mi kupić grę ,, Mirrors Edge" na PS4. Pozdrawiam
nie piję i uważam, że nie warto wydawać pieniędzy na to, ale jestem w stanie zrozumieć osoby dorosłe, które go piją sporadycznie, w końcu mają stałe dochody, stać ich. Dla mnie byłoby głupotą przepić coś, skoro zamiast tego przykładowy smartfon da mi codzienne użytkowanie urządzenie przez okres kilku lat, co jest korzystniejsze niż upicie się alkoholem.
Słowa o piractwie nie ma. A gry f2p na steam istnieją i w innych miejscach również.
dota2, lol, planetside 2, dirty bomb, armored warfare, world of tanks, wold of warships, war thunder, hots, survarium, wakfu i masa innych gier na steam. Kiedyś była promocja CS:GO za jakieś 3 euro, jedna gra i można grać tysiące godzin. Poza grami steam są jeszcze gry MMO różnego rodzaju oraz gry online z małą ilością ludzi w bitwie. Jak gracz może nie wiedzieć o istnieniu darmowych gier? Czy każdy gracz musi przejść wiedźmina 3, gta 5 i fallouta 4 i grać w CODa w multi?
Jeśli uzbieranie tysiaka zajmuje ci 2 lata, to proponuję odkładać 4 miesiące na bilet do Londynu albo Oslo, ucząc się w tym czasie języka i szukając roboty na start. Wersja mniej hardcorowa - poszukaj roboty w kraju.
Oczywiście o ile to nie trollowanie, na co 0 przy nicku wskazuje.
Pozdrawiasz i życzysz spełnienia marzeń? Aha.
Btw jaki jest sens odmawiania sobie przyjemności tylko po to, żeby zebrać pieniądze i i tak je wydać?
Nie wiesz co z nimi zrobić? nic bardziej prostszego. Daj je mi ;) akurat zbieram na tatuaż więc jeżeli kiedyś myślałeś, że nie jesteś potrzebny to się myliłeś, możesz pomóc mnie ja zawsze przygarnę 1000zł ;) więc jak będzie? :D
Nie :P sam ze pozbieraj luźny hajs, obiboku XD, a nie ludzi naciągać XDD
Owszem jak chcesz mieć dobrze zrobiony tatuaż to musisz się liczyć z kosztami... chcę tylko biomechanikę (rękaw) jedno studio aż 8400zł :D w innym jakieś 4000zł więc wiesz :D. Zaraz będzie gównoburza typu (chory jesteś, że dasz tyle za tatuaż?) :D
Wiesz jedni wolą truskawki, a drudzy jak im nogi śmierdzą ja jestem bardziej po stronie truskawek :P
To chyba chcesz wybrać najdroższe studio, zdecydowanie za dużo jak na rękaw :)
W tym wątku wkleiłem kilka dziar, bierze znacznie mniej i rękę do roboty też ma:
https://www.gry-online.pl/forum/tatuaz/z7d0348d
Tak w tamtym wątku też pisałem, pisałem ze studiami tatuażu i najtaniej jest za 3000zł ale inny mi odradzają, bo może zwalić robotę także wiadomo...
A spartolona biomechanika wygląda normalnie w świecie jak gówno
Faktycznie, nie zauważyłem.
Na dziaranie warto poszukać studia, nawet jeśli będzie trzeba dojechać. Tak jak mówisz, lepiej się zorientować co i jak i skorzystać z oferty pewniaka. A jak to mówią chytry dwa razy traci, a już w ogóle w przypadku tatuażu, który zostaje na całe życie :)
Kup sobie kartę pamięci 4Gb.