Big problem z wyłaczaniem się monitora

Forum Komputery
Odpowiedz
28.05.2013 22:48
1
odpowiedz
Martinus
71
Konsul

Big problem z wyłaczaniem się monitora

Cześć, problem (czyli inaczej wyzwanie) polega na tym, że komputer startuje, pojawia się ekran płyty głównej, zaczyna się ładowanie systemu (Vista 64) i nagle wyłącza się monitor. Monitor działa OK w trybie awaryjnym. Reinstalowałem system od nowa i dopóki nie zaktualizowały się sterowniki do karty graficznej wszystko jest OK. Po wgraniu sterowników i restarcie znowu wyłącza się monitor. Próbowałem sterowników oryginalnych a najnowsze nie chcą się zainstalować (nieudana instalacja sterownika 3D czy coś w tym stylu)
Czy padła karta? Czy może ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Sprzęt w sygnaturce, płyta Gigabite GA-P35-DS3L

28.05.2013 23:43
2
odpowiedz
zanonimizowany792388
37
Generał

W trybie awaryjnym zmien odswiezanie monitora na np. 60Hz. Jesli po restarcie dalej bedzie widac czarny ekran, to ponownie wejdz w tryb awaryny, w start>uruchom wklep: msconfig, ok, w oknie ktore sie pojawi wybierz zakladke uruchamianie i odznacz wszystkie elementy z listy. Jesli to nie pomoze, to ustawiasz na sile odswiezanie dla rozdzielczosci w ktorej uruchamia sie ekran pulpitu(BARDZO WAZNE) poprzez power stripa, albo zmieniasz odswiezanie recznie edytujac rejestr-http://support.microsoft.com/kb/216166

28.05.2013 23:48
3
odpowiedz
Martinus
71
Konsul

Wielkie dzięki, będę kombinował

29.05.2013 01:07
😒
4
odpowiedz
Martinus
71
Konsul

No niestety nie wyszło:) W trybie awaryjnym nie mogłem zmienić odświeżania, odznaczanie elementów nie pomogło, ręczne zmiany w rejestrze również. Chyba przyszedł czas na zmianę grafiki:( A szkoda bo wszystkie gierki pięknie mi się uruchamiały.

29.05.2013 02:04
5
odpowiedz
zanonimizowany792388
37
Generał

Watpie, zeby padla grafika, predzej masz problem ze sterownikami.

29.05.2013 14:22
6
odpowiedz
Martinus
71
Konsul

Próbowałem najnowsze, próbowałem takie, której zainstalowała się z Visty, próbowałem wersji próbnej W7. System raz widzi kartę jako kartę VGA czasami nie widzi. Po instalacji sterowników ale przed restartem widzi prawidłowo. Ki czort? Cuda jakieś?

31.05.2013 00:07
7
odpowiedz
Martinus
71
Konsul

Okazało się, że używając złącza analogowego wszystko działa. Czyli albo siadło złącze cyfrowe w karcie albo w monitorze albo kabelek:) To już nie problem.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl