Bad sectory

Forum Komputery
Odpowiedz
10.10.2011 01:03
UltRafaga
1
odpowiedz
UltRafaga
191
Wolf Time

Bad sectory

Kupiłem parę dni temu nowy dysk (WD 2TB), trochę czasu zajęło mi przerzucanie danych i po skończeniu postanowiłem profilaktycznie sprawdzić go CrystalDisciem. Wyskoczyło mi 3 niestabilne sektory, czekające na remapowanie.
I teraz pytanie: czy to jest w dopuszczalnych granicach, czy lepiej go reklamować? Dla porównania dodam, że mój drugi dysk z 6000 godzin pracy jest nieskazitelny i kolejny z 12300 godzin ma jeden relokowany sektor.

PS. Jak skanowałem go systemowym CheckDisciem zaraz po zainstalowaniu, to był czysty.

10.10.2011 07:48
pecet007
2
odpowiedz
pecet007
178
~

jak na nowy dysk to IMHO jest źle, tylko nie jestem pewien czy ci taką reklamację uznają, ale spróbuj

10.10.2011 09:29
3
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Co to w zasadzie znaczy "3 niestabilne sektory". Uszkodzone czy nieuszkodzone? Najlepiej przeskanuj dysk np. HDD Regeneratorem. Wersja testowa pozwala odnalezc jeden uszkodzony sektor, ale nawet wyrycie tego jednego daje Ci podstawe do reklamowania dysku.

10.10.2011 10:59
Feess
4
odpowiedz
Feess
39
VILLAGE IDIOT

Miałem 1 bad sector na moim dysku Samsunga. Wysłałem do polskiego oddziału w środę, a tutaj w piątek już mam nowy dysk...

Co do WD, to tutaj jest bardzo ciekawa oferta: http://websupport.wdc.com/warranty/rmainfo.asp?custtype=end&lang=pl (patrz Advanced Replacement).

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl