zyxel p-660-d1 jako access point

Forum Komputery
Odpowiedz
27.09.2012 21:13
1
odpowiedz
AMDD
122
on-line

zyxel p-660-d1 jako access point

Mam dość skomplikowany problem. Potrzebuje w drugim pokoju w domu uruchomić access point z ruterem który udostępni mi po lanie internet do telewizora, telewizji n i play station. Internet ma pochodzić z wifi które idzie z liveboxa neostrany.

Znalazłem w domu jakiś stary router który dostałem w spadku i wstępnie udało mi się ustalić, że powinno się dać zrobić z niego access point. Tylko pytanie jak? Nigdy w życiu nie robiłem. Nie udało mi się znaleźć żadnych tutoriali. Jednynie instrukcje. Niestety po angielsku a przyznam szczerze, że z nim u mnie troche na bakier.

Pomoże ktoś?

Udało mi się znaleźć pod 192.168.1.1 że mogę przełączyć mode z router na bridge. Które z nich powinienem ustawić

Proszę o pomoc

27.09.2012 22:53
2
odpowiedz
AMDD
122
on-line

up

29.09.2012 14:36
3
odpowiedz
AMDD
122
on-line

up

29.09.2012 15:23
4
odpowiedz
QrKo
167
Yarr!

Wklej zrzuty ekranu dostepnych opcji z wybranym trybem bridge, bo byc moze wlaczenie go spowoduje pojawienie sie nowych.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl