Zwrot towaru do sklepu
Byłem dzisiaj w Realu i kupiłem tam m.in. ser wędzony. Po powrocie do mieszkania podczas wypakunku, spojrzałem na opakowanie sera i zauważyłem rozwijającą się pleśń (nawet nie musiałem otwierać opakowania). I teraz, czy bez problemu mi to zwrócą? Ile mam czasu na zwrot (muszę jeszcze w ten sam dzień)? Co prawda, bardzo daleko nie mam, ale to tylko 5zł, a tak to bym jutro poszedł przy okazji zakupów. Mam paragon.
Jeżeli posiadasz paragon, czyli dowód kupna rzeczy wszelkakich i również widoczne są defekty towaru(w tym wypadku pleśniejący ser), to nie powinieneś mieć żadnych problemów ze zwrotem "uszkodzonego" sera. :) Chyba że Real stosuje jakąś kosmiczną politykę do spraw zwrotów i reklamacji, a co do tego nic mi raczej nie wiadomo, więc moim zdaniem możesz do skepu śmiało uderzać nawet jutro..... Z drugiej strony jednak jakaś wścibska kasjerka(a uwierz mi, są takie ;) może Ci robić problemy, iż np. na noc ser mogłeś sam w jakiś sposób "zepsuć"... To brzmi absurdalnie, ale miałem taką sytuację o0. Więc jeżeli nie masz daleko, to dla świętego spokoju wymień produkt już dziś :)
Panie, coś pan, dostał pan ser pleśniowy zamiast zwykłego i jeszcze się awanturujesz? :)
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=340