Zwrot towaru do sklepu

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
16.05.2011 15:19
1
odpowiedz
zanonimizowany185877
68
Legend

Zwrot towaru do sklepu

Byłem dzisiaj w Realu i kupiłem tam m.in. ser wędzony. Po powrocie do mieszkania podczas wypakunku, spojrzałem na opakowanie sera i zauważyłem rozwijającą się pleśń (nawet nie musiałem otwierać opakowania). I teraz, czy bez problemu mi to zwrócą? Ile mam czasu na zwrot (muszę jeszcze w ten sam dzień)? Co prawda, bardzo daleko nie mam, ale to tylko 5zł, a tak to bym jutro poszedł przy okazji zakupów. Mam paragon.

16.05.2011 17:32
2
odpowiedz
zanonimizowany777435
34
Senator

Jeżeli posiadasz paragon, czyli dowód kupna rzeczy wszelkakich i również widoczne są defekty towaru(w tym wypadku pleśniejący ser), to nie powinieneś mieć żadnych problemów ze zwrotem "uszkodzonego" sera. :) Chyba że Real stosuje jakąś kosmiczną politykę do spraw zwrotów i reklamacji, a co do tego nic mi raczej nie wiadomo, więc moim zdaniem możesz do skepu śmiało uderzać nawet jutro..... Z drugiej strony jednak jakaś wścibska kasjerka(a uwierz mi, są takie ;) może Ci robić problemy, iż np. na noc ser mogłeś sam w jakiś sposób "zepsuć"... To brzmi absurdalnie, ale miałem taką sytuację o0. Więc jeżeli nie masz daleko, to dla świętego spokoju wymień produkt już dziś :)

16.05.2011 17:45
3
odpowiedz
Hajle Selasje
104
Eljah Ejsales

Panie, coś pan, dostał pan ser pleśniowy zamiast zwykłego i jeszcze się awanturujesz? :)

http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=340

16.05.2011 17:52
👍
4
odpowiedz
sukiennice
8
Legionista

My byśmy przynajmniej skosztowały czy dobry.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl