Zwiecha laptopa

Forum Komputery
Odpowiedz
15.03.2011 20:11
GiAnCiK
1
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

Zwiecha laptopa

Krótka piłka: nowy laptop Dell, pierwsze uruchomienie, Windows 7 (64bit) się skonfigurował, odpalam YT - zwiecha. Za każdym razem gdy próbuję odpalić filmik z YT lub innego serwisu (np. Dailymotion) - zwiecha. Co się dzieje?

15.03.2011 20:15
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Może nowszą wersję Adobe Flash zainstaluj:

http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Flash-Player,Program,Windows,13091.html

Sprawdź w menadżer urządzeń, czy nie ma problemów z żółtym znakiem.

Wszystko, co dzieje się w systemie Windows, jest notowane przez narzędzie Podgląd zdarzeń. Dzięki temu w przypadku błędów można przeanalizować tworzony przez nie dziennik. Aplikację znajdziesz w Panelu sterowania, gdzie należy przejść do narzędzi administracyjnych lub w konsoli wpisać polecenie eventvwr. Problemów najczęściej trzeba szukać poprzez rozwinięcie gałęzi Aplikacja i System. Opisane są tam wszystkie zdarzenia, sekunda po sekundzie, z dokładną datą i godziną zaistnienia. Dzięki oznaczeniu błędów poprzez ikony (czerwone kółko) i ostrzeżeń (żółty trójkąt) szybko odizolujesz interesujące cię wpisy wśród pozostałych informacji. Klikając dwukrotnie na wybranym zdarzeniu, otrzymasz dodatkowe informacje, czego ono dotyczy, jaki ma identyfikator i gdzie szukać dalszej pomocy. Dane te mogą posłużyć do dalszych poszukiwań i sposobów rozwiązania problemu w internecie. Co ważne, opisy błędów w przeciwieństwie do Blue screena i WinDbg są tu wyświetlane w języku polskim.

http://www.nextmag.pl/index.php/artykul/aid/1162/t/gdy-system-si-zatrzyma-jak-sobie-radzi-z-zawieszajcym-si-komputerem

15.03.2011 20:16
AdrianJ
3
odpowiedz
AdrianJ
47
Tu gina ludzie

Wiem że to głupie, ale... miałem to wczoraj i pomogło ponowne uruchomienie kompa. Działo mi się tak, ponieważ windows sobie zaktualizował sterowniki karty graficznej i wymagał restartu.

15.03.2011 20:20
GiAnCiK
4
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

Flash - wersja najnowsza.

I jeszcze jedno. Nie ma bluescrena przy zwieszce tylko czarny ekran.

15.03.2011 21:19
GiAnCiK
5
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

Odinstalowałem sterowniki od grafiki (Radeon HD 5470) i zwiechy nie było. Skąd pobrać jakieś starsze sterowniki do tej karty?

Karta graficzna może być walnięta? :(

15.03.2011 21:23
AdrianJ
6
odpowiedz
AdrianJ
47
Tu gina ludzie

Zainstaluj jeszcze raz najnowsze po czym wykonaj pełen rozruch systemu.

15.03.2011 21:24
GiAnCiK
7
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

trollhehehehe --> no właśnie o to chodzi, ze nie działa...

AdrianJ ---> już 2 razy instalowałem i to samo. Stare odinstalowywałem za każdym razem.

15.03.2011 21:29
AdrianJ
8
odpowiedz
AdrianJ
47
Tu gina ludzie

W internetach piszą, ze pomaga wyłączenie Catalyst AI w ustawieniach 3D. Spróbuj może :)

Edit: Albo w ustawieniach flasha wyłącz akcelerację sprzętową.

15.03.2011 21:58
GiAnCiK
9
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

Rozwiązany problem. Dzięki za pomoc :D Pomogło pozbycie się tego Catylysta.

Edit: no jednak za wczesnie pochwaliłem. Odtworzył filmik na YT i tym razem komunikat: Sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność i potem znowu zwis...

15.03.2011 23:03
GiAnCiK
10
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

up

16.03.2011 00:01
GiAnCiK
11
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

No cóż... wszystko działa jak należy kiedy wyłączę przyspieszenie sprzętowe we Flashu. Mam jednak wątpliwości co do sprawności karty graficznej... są uzasadnione Waszym zdaniem?

16.03.2011 15:12
GiAnCiK
😒
12
odpowiedz
GiAnCiK
57
RaAaaAaa!

anyone?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl