Zwiecha laptopa
Krótka piłka: nowy laptop Dell, pierwsze uruchomienie, Windows 7 (64bit) się skonfigurował, odpalam YT - zwiecha. Za każdym razem gdy próbuję odpalić filmik z YT lub innego serwisu (np. Dailymotion) - zwiecha. Co się dzieje?
Może nowszą wersję Adobe Flash zainstaluj:
http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Flash-Player,Program,Windows,13091.html
Sprawdź w menadżer urządzeń, czy nie ma problemów z żółtym znakiem.
Wszystko, co dzieje się w systemie Windows, jest notowane przez narzędzie Podgląd zdarzeń. Dzięki temu w przypadku błędów można przeanalizować tworzony przez nie dziennik. Aplikację znajdziesz w Panelu sterowania, gdzie należy przejść do narzędzi administracyjnych lub w konsoli wpisać polecenie eventvwr. Problemów najczęściej trzeba szukać poprzez rozwinięcie gałęzi Aplikacja i System. Opisane są tam wszystkie zdarzenia, sekunda po sekundzie, z dokładną datą i godziną zaistnienia. Dzięki oznaczeniu błędów poprzez ikony (czerwone kółko) i ostrzeżeń (żółty trójkąt) szybko odizolujesz interesujące cię wpisy wśród pozostałych informacji. Klikając dwukrotnie na wybranym zdarzeniu, otrzymasz dodatkowe informacje, czego ono dotyczy, jaki ma identyfikator i gdzie szukać dalszej pomocy. Dane te mogą posłużyć do dalszych poszukiwań i sposobów rozwiązania problemu w internecie. Co ważne, opisy błędów w przeciwieństwie do Blue screena i WinDbg są tu wyświetlane w języku polskim.
Wiem że to głupie, ale... miałem to wczoraj i pomogło ponowne uruchomienie kompa. Działo mi się tak, ponieważ windows sobie zaktualizował sterowniki karty graficznej i wymagał restartu.
Flash - wersja najnowsza.
I jeszcze jedno. Nie ma bluescrena przy zwieszce tylko czarny ekran.
Odinstalowałem sterowniki od grafiki (Radeon HD 5470) i zwiechy nie było. Skąd pobrać jakieś starsze sterowniki do tej karty?
Karta graficzna może być walnięta? :(
trollhehehehe --> no właśnie o to chodzi, ze nie działa...
AdrianJ ---> już 2 razy instalowałem i to samo. Stare odinstalowywałem za każdym razem.
W internetach piszą, ze pomaga wyłączenie Catalyst AI w ustawieniach 3D. Spróbuj może :)
Edit: Albo w ustawieniach flasha wyłącz akcelerację sprzętową.
Rozwiązany problem. Dzięki za pomoc :D Pomogło pozbycie się tego Catylysta.
Edit: no jednak za wczesnie pochwaliłem. Odtworzył filmik na YT i tym razem komunikat: Sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność i potem znowu zwis...