Jaki zegarek GPS ala smartwatch możecie polecić dla dziecka? W internecie znalazłam takie coś jak zegarki KLUG i zastanawiam się, czy takie coś jest warte zakupu. Z tego co czytam na stronie, to modele mają lokalizator, krokomierz, możliwość dzwonie, ale i niektóre mają wmontowane kamerki i mikrofony. Możecie coś doradzić w tym temacie?
Moja córeczka jeszcze za mała na takie wynalazki, ale chętnie poczytam opinie.
Sam jestem raczej zdania, że za 150zł to można pasek do zegarka kupić, albo jakiś prosty smartband, a nie dobrze działający zegarek z GPSem i milionem bajerów.
Najtańszy Huawei z GPSem to koszt 600 zł, a tutaj tysiąc opcji więcej i 200. Pewnie totalna chińska ściema.
Uwierzyłbym w poprawne funkcjonowanie przy wymienionych opcjach i cenie plus/minus 1000 zł. Ale może się mylę, niech mnie ktoś oświeci.
Od siebie powiem, że mojej żonie jakieś zwarcie wystąpiło na łączach i kupiła chiński smatwatch na ali za circa stówę. Nie warto. Zupełnie.
No właśnie o tym mówię - te po 200 od Janusza w Polsce, to będą te z Ali za 80-100. To nie ma prawa działać.
Głównie tu chodzi tylko o to jak działa ten GPS, jeśli on działa to nie widzę sensu by wydawać więcej pieniędzy na taki zegarek dla dziecka. Głównie dlatego, że za chwilę będzie trzeba kupić jednak telefon, a druga sprawa to funkcje raczej mają być ograniczone. By dziecka nie rozpraszało w szkole. Bo dodam, że szkoła ma zakaz noszenia telefonów. I tu pytanie o to czy ktoś ma taki zegarek KLUG i może podpowiedzieć, czy spełnia on swoją rolę lokalizacji położenia dziecka poza domem.