Zasilacz do 250 zł.
Cześć,przyszedł do mnie zasilacz z Gamebird,jest na czarnej liście,więc do wymiany. Chcę kupić dobry zasilacz firmy Delta do 250 zł,żeby był wystarczająco dobry na mój sprzęt,oto i on:
Płyta główna - Gigabyte GA-MA78LMT-US2H
Procesor - AMD Athlon II X2 250,3,1 MHz.
Ram - 4 Gb
Karta graficzna - HD 4870 ( za kilka dni dostanę) Obecnie - Gt 630 DDR3 2GB (na tej karcie graficznej mogę tylko w Mario pograć.)
Ps. Miałem dobry zasilacz ale się spalił bo czyściłem kompa na podwórku i odpaliłem od razu po przyjściu z podwórka a zapomniałem o skraplaniu (musiał się przyzwyczaić do temp.pokojowej) i chodzi o to,że mam kompa 2 lata i nigdy się nie zawiesił,a teraz mam ten zasilacz z czarnej listy i już się zawiesił (mam go 2 dni) -,-
musialbys go ze 3 godziny odkurzac zeby ci sie po przyniesieniu do domu cos skroplilo...
poszukaj na allegro jakiejs firmowej uzywki i juz.
A znajdę coś nowego nieużywanego dobrej firmy w dobrej cenie ?
Oczywiście, że znajdziesz.
Wystarczył by już Enermax ENP450AGP za ok 160zł.
Jesli chcesz coś z wyższej półki, to celuj w XFX Core 450W (~190zł), lub BeQuiet PurePower L8 430W (~230zł, cichszy wentylator do XFX'a, odpinane kable).
PrzemoDZ mam do ciebie pytanko,mógłbyś dać linka (dokładnego) do XFX Core 450 W ? Sprawdzałem w sklepach i tam pisze pod końcówką takie coś jak 120mm 80 + itd a ja na tym się nie znam :/
To nie ma znaczenia. Jest tylko jedna wersja. 120mm to wielkość wentylatora, a 80+ to przyznany certyfikat.
Okej,dziękuje za pomoc temat zamknięty.