Zakupiłem dwa klucze do gier a otrzymałem jeden

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
31.12.2013 13:26
1
odpowiedz
zanonimizowany963869
1
Junior

Zakupiłem dwa klucze do gier a otrzymałem jeden

Witam
24 grudnia na stronie sklepu gry-online zakupiłem w promocji dwa klucze do gier w jednym zamówieniu. Wczoraj otrzymałem informację, że moje zamówienie zostało zrealizowane i otrzymałem kod jedynie do jednej gry. Napisałem do nich i do dzisiaj żadnego odzewu nie ma a na dodatek nie mogę wejść do sklepu bo wyskakuje informacja, że nie mam uprawień. Wyczyściłem przeglądarkę i jest to samo. Czy możliwe, że zablokowali mi sklep IP za to ? Wszystkie dowody mam więc nie problem zgłosić sprawę...

31.12.2013 13:31
😁
2
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Czy możliwe, że zablokowali mi sklep IP za to ?

31.12.2013 13:41
3
odpowiedz
Hakim
254
Senator

Spokojnie.
Nie sądzę, żeby Cię jakoś blokowali. Zadzwoń do nich najlepiej. Tylko nie wiem czy dzisiaj w ogóle ktoś tam jest. Pewnie dopiero po nowym roku. Ale spróbuj, nie dowiesz się inaczej.

Bez obaw. Wątpię, by nie dotrzymali swojej części umowy.

dodane:
Też mam ten błąd, że nie mam uprawnień. Czyli to u nich jest błąd ze sklepem, nie tylko u Ciebie.

31.12.2013 13:42
Soulcatcher
4
odpowiedz
Soulcatcher
287
ESO

Premium VIP

Zakładam że w sklepie coś zmieniają i nie działa.

premium267381 ---> napisz na [email protected] i opisz swój problem. Dostaniesz swój kod, nie martw się. Problem może polegać an tym że przy zmianie roku jest sporo problemów w sklepie.

31.12.2013 14:01
Soulcatcher
5
odpowiedz
Soulcatcher
287
ESO

Premium VIP

za 30 minut będzie działał z powrotem

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl