Do czego używacie zaczepianie na facebook'u, jeśli w ogóle? Często mnie ktoś zaczepia, to wtedy zaczepie z wzajemnością, ale ku czemu ma to służyć -nie wiem. Jakie macie zdanie o "zaczepianiu"?
Kiedyś z ciekawości czytałem o tym "zaczepianiu"- chyba chodzi o to, że ta osoba, która cię zaczepiła pamięta o tobie, czy coś w ten deseń.
Jak się kogoś zaczepi, to ten odpowiada na zaczepkę czyli znowu zaczepia. I tak w kółko, przez kilka tygodni, aż się któremuś w końcu znudzi. I tak naprawdę to chyba nikt tego nie stosuje w innych celach. Chyba, że zaczepi jakąś laskę i będzie czekał aż napisze mu na privie 'heeeej! xDD'
Działa to tak jak kiedyś sygnały prze komórkę :) Nie było kasy na smsy, to się puszczało sygnał. Teraz zamiast napisać wiadomość, zaczepia się i tyle :) Osobiście bardzo rzadko używam :)
No tak, zaczepi laskę. Ale takie zaczepianie jest mało efektywne. Nic nie przekazuje.
Chyba, że właśnie z taką intencją "zaczepiam fajne dziunie, a jak im przypaszę, to może napiszą"...
[5] - puszczało się sygnał, jak nie miało się możliwości zadzwonić, napisać, ale wiadomości na fb nic nie kosztują.
Rozumiem niby intencję tego zaczepiania, ale czy ktoś ma jakieś praktyczne zastosowanie do tego? :D
A w normalnym życiu po co kogoś zaczepiasz? Po to żeby ktoś zwrócił na Ciebie uwagę. Jakby, rwa, nie starczyło napisać zwykłą wiadomość "Hej, co u ciebie słychać"
Jeżeli ktoś nie odpisuje na czacie, wtedy można go zaczepić, by sprawdzić czy jest.
Facebook schodzi definitywnie na psy. Mam go dość.
[8]; [9]