Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Z czym krewetki?

14.01.2013 15:46
.: Veron :.
1
.: Veron :.
98
Phoenix Knight

Z czym krewetki?

Witam!
Z czym najlepiej smakują te robale? Właśnie się gotują a nie wiem co do nich zrobić, żeby dało się to zjeść ze smakiem. Jakiś sos?

14.01.2013 15:47
2
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

Ja lubię z keczupem.

14.01.2013 15:47
Janczes
😃
3
odpowiedz
Janczes
200
You'll never walk alone

Ja wpierdzielam z ketchupem lub czasami wymieszam ketchup z sosem czosnkowym

14.01.2013 15:49
Will Barrows
4
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

z majonezem daja rade

14.01.2013 15:49
5
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

gotujesz krewetki? to nie kartofle

14.01.2013 15:52
Apokalipsis
😊
6
odpowiedz
Apokalipsis
64
Senator

Naprawdę.. potrzebujesz sosu? Tylko niepotrzebnie "utracisz" walory smakowe. ;)

Btw. IMO ketchup nie ma startu do krewetek.

14.01.2013 15:54
.: Veron :.
7
odpowiedz
.: Veron :.
98
Phoenix Knight

Owszem gotuję, zawsze takie jadłem i było ok. Co sie z nimi w takim razie robi, smaży :D?

14.01.2013 15:54
Browar Drinker
👍
8
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Dzisiaj zrobiłem sobie sałatkę z krewetkami :) Jak masz trochę warzyw w lodówce to polecam. Wrzuciłem co miałem (sałata, pomidor, papryka, trochę fetopodobnego sera, koperek) do tego zrobiłem sobie sos winegret.

14.01.2013 15:58
Apokalipsis
9
odpowiedz
Apokalipsis
64
Senator

.: Veron :. --> Wypadałoby usmażyć. :>

14.01.2013 15:59
maciejkami
👍
10
odpowiedz
maciejkami
69
Jónior

Smażysz jak frytki i jesz jak frytki.

14.01.2013 15:59
Loczek
👍
11
odpowiedz
Loczek
160
El Loco Boracho

Ja lubię podsmażane... Może Paella z krewetkami? :)

14.01.2013 16:00
12
odpowiedz
zanonimizowany486162
65
Konsul

Albo smażę na maśle z dużą ilością czosnku i pietruszki.
Albo obgotowuję, zalewam mocno czosnkowym sosem tzatziki i schładzam parę godzin przed podaniem.

14.01.2013 16:01
.: Veron :.
13
odpowiedz
.: Veron :.
98
Phoenix Knight

A to niespodzianka ^^ Dzięki wszystkim.
Sałatka, to też jest myśl. Zobaczę czy mam jakąś zieleń.

14.01.2013 16:04
👍
14
odpowiedz
Robar2
63
robal drugi

Ja jem zawsze zasmażane na maśle z czosnkiem a potem jeszcze bagietkę, najlepiej świeżą. Ale nie polecam jak na kolacje z dziewczyną bo potem trochę śmierdzi z ust.

14.01.2013 16:24
wysiak
15
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Imho krewetki to mozna co najwyzej na moment wrzucic do wrzatku, a nie 'gotowac'..

14.01.2013 16:31
pablo397
😊
16
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted

w tajlandii podawali z sosem chilli i kolendrą. ale sos byl tak ostry, ze ledwo dało rade to przełknąć.

osobiscie lubie podawać posypane ziołami prowansalskimi i pokropione delikatnie limonką czy cytryną.

14.01.2013 16:35
17
odpowiedz
zanonimizowany777435
34
Senator

Sos Sojowy. Tyle w Temacie.

14.01.2013 16:37
pecet007
18
odpowiedz
pecet007
178
~

Ketchup, musztarda, albo sos czosnkowy. Na pewno nie sos sojowy, do ryb może pasuje ale krewetki czyni obrzydliwymi.

14.01.2013 16:37
pablo397
19
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted

Sos Sojowy. Tyle w Temacie.

imho za mocny do delikatnych kreweciorów...

14.01.2013 16:40
20
odpowiedz
zanonimizowany887972
2
Legionista

Sos słodko kwaśny+ ryż i gotowe ;d

14.01.2013 17:07
Bullzeye_NEO
📄
21
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

osobiscie lubie podawać posypane ziołami prowansalskimi i pokropione delikatnie limonką czy cytryną.

i trucizna, zeby nikt nie ukradl z balkonu . . .

14.01.2013 17:07
Kradnolud
22
odpowiedz
Kradnolud
55
Konsul

dobre są podsmażane w maśle czosnkowym

14.01.2013 17:35
pablo397
😍
23
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted

[21] --> i trucizna, zeby nikt nie ukradl z balkonu . . .

a co to, bigos, zebym mial trzymać na balkonie?!

14.01.2013 17:39
Deton
24
odpowiedz
Deton
207
Know thyself

w sushi ;)

15.01.2013 11:51
25
odpowiedz
zanonimizowany890189
3
Pretorianin

Ja robie zalewe: sos sojowy, rozgnieciony zabek czosnku i pol cytryny. Mocze w tym krewetki minimum godzine. Potem smaze na masle z paskami pora az beda miekkie (paski pora). Pychota :)

Faktycznie moczenie w samym sosie w trakcie jedzenia to sredni pomysl ale sposob powyzszy jest naprawde swietny.

31.01.2013 11:09
26
odpowiedz
zanonimizowany826525
12
Legionista

Ja ostatnio jadłem w Ganeshu smażone krewetki panierowane w mące grochowej i samo w sobie było to na tyle dobre, że oprócz ryżu nie potrzebowałem do tego już kompletnie żadnych dodatków:)

31.01.2013 11:33
Aen
27
odpowiedz
Aen
244
Anesthetize

Krewetki podsmażasz na maśle i drobno siekanym czosnku. Dodajesz różnokolorowy pieprz w ziarenkach, trochę wody, trzy serki topione kremowe i posiekaną nać pietruszki. Dolewasz trochę białego wytrawnego wina, całość podajesz z szerokim, taśmowym makaronem tagliatelli. Polecam gorąco, na to danie udało mi się przekonać do siebie obecną narzeczoną :)

Forum: Z czym krewetki?