Z cyklu poszukuję bitwy morskie
Witam!
Poszukuję gry gdzie można zostać piratem lub w najgorszym wypadku dowódcą okrętu.
Gra miałaby być w okresie XV-XVII wieku . Chodzi o taką w której dowodzimy okrętem w czasie bitew morskich ale nie tak jak w Port Royal gdzie widzimy go tylko z góry i nie możemy nacieszyć oczu epiką start tylko wiecie..taki widok jak na przykład w shogun 2 mamy na bitwy morskie tyle że tu byśmy jednym statkiem kierowali. Mile widziany takie elementy jak rozwój statku dodawanie lepszych dział załogi itp i kupowania nowych lepszych okrętów. Ogólnie taki hmmm..filmowy klimató Piratów z Karaibów.
Pamiętam, ze kiedyś była taka gra online była chyba nawet ale nie pamiętam tytułu a na gry online o dziwo nie mogę jej znaleźć.
I TAK WSZYSCY FANI RISEN TAK ZNAM TĘ GRĘ. NIE NIE O NIĄ MI CHODZI!
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ;)
Hmmm nie do końca. Ta gra w którą grałem była ładniejsza na pewno.
Do tego Sea Dogs przynajmniej patrząc po tym gameplay ma spaczoną mechanikę rozgrywki. Nienaturalnie szybkie okręty, przeładowanie dział już o grafice nie wspomnę. Pamiętam jeszcze , że były trzy jakby etapy.
1. Pływało się po mapie z góry widząc statek jak w Port Royal
2. W czasie pływania można zawinąć do portu gdzie ulepszało się statek, załogę lub kupowało nowy i zbierało questy.
3. Z etapu nr 1 można jeszcze przez do etapu nr 3 gdzie pływając atakowało się wrogi statki lub na przykład porty i widok wtedy przechodził na ten z Sea dogs.
Nienaturalnie szybkie okręty
zwiekszona predkosc na potrzeby filmiku.... gra jest genialna kto nie gral niech zaluje
Cobrasss ciekawa gra, ale to nie to. Tamta była mmo online a nie multi do maks 16 graczy ;)
MMO z takim klimatem
http://www.freemmogamer.com/2008/09/discovery-online.html
Ponoć sami Piraci z karaibów też swoje MMO mają