X-Box 360 a kino domowe
Witam wszystkich
Na dniach chce kupić kino domowe i mam takie pytanie, jak podłączyć TV, kino domowe i konsolę by wszystko działało jak należy? Trochę nie mogę tego ogarnąć jak to wszystko podłączyć. W telewizorze mam 3x HDMI, konsola i kino ma po jednym. W TV i kinie jest jeszcze wejście optyczne. Może ktoś mi wytłumaczyć co i jak muszę podłączyć?
PS: Mam jeszcze dekoder tv z HDMI, fajnie by było jak by też było jakoś podpięte, bez zbędnego bawienia się w przepinanie kabli.
Z góry dzięki za informacje
Co to za kino z 1xHDMI...
Najczęściej robi się to tak- konsola ->amplituner przez wejście HDMI, wyjściem HDMI z amplitunera->wejście HDMI TV.
Druga opcja- X box -> TV po HDMI, i od TV jakimkolwiek interfejsem audio do amplitunera, ale w tym przypadku raczej nie otrzymasz dźwięku przestrzennego.
PrzemoDZ----> Nad kinem dopiero się zastanawiam, i na razie myślałem nad Sony BDV-E800W, ale może po gruntowniejszym szukaniu znajdę coś innego. Czyli jakbym podłączył konsolę pod TV, a kino do TV drugim kablem HDMI i optycznym, to zbytnio nic mi to nie da?
Czyli jakbym podłączył konsolę pod TV, a kino do TV drugim kablem HDMI i optycznym, to zbytnio nic mi to nie da?
No nie wydaje mi się.
Co do kina- odpuść sobie plastikowe kolumny producentów elektroniki. Rozglądnij się za kolumnami z prawdziwego zdarzenia i jakimś przyzwoitym, nawet używanym amplitunerem. Za cenę tego "kina" Sonny można mieć np zestaw 5.0 Mission m34i i do tego powiedzmy Onkoyo SR508. DVD czy Blu-Ray to obecnie nie taki duży wydatek. Gwarantuję że dźwięk takiego skombinowanego na szybko zestawu będzie przynajmniej klasę wyższy niż tego Sonny. Zresztą- popytaj na farach tematycznych- tam siedzą ludzie którzy na składaniu systemów audio/AV zęby pozjadali.
Rozumiem, dzięki za pomoc i informację. Jeszcze porozglądam się i może coś znajdę lepszego.
Pozdrawiam