Wylądowałem na NA PRAWDĘ słabym kompie...
... i potrzebuję pomysłu na grę. Niestety to iście archaiczny sprzęt, Diablo 2 jest szczytem moich marzeń. O grach typu Warcraft 3 mogę sobie tylko pomarzyć, nie zalewam :D. Tnie się jak jasna cholerka. Lubię jakieś RPG ewentualnie strategie. Mógłby mi ktoś polecić jakąś gierkę? Katowałem tu już wiele staroci. Od Age of Empires czy seri Kozacy, przez Diablo właśnie czy Arcanum po Heroes 3 i inne tego typu. Ostatnio grałem nawet w jakieś berło - Elastomania. Potrzebuję wsparcia :P
Skoro poszło ci Arcanum, to pójdą też Baldursy, Icewindy i Planescape Torment oraz Fallout 1 i 2. To z RPG. Deus Exa i Gothica boję się polecać, skoro "Diablo 2 jest szczytem twoich marzeń"... :P
Ze strategii może Settlersi IV i Majesty, StarCraft, Desperados: Poszukiwany żywy lub martwy.
Ale zdajesz sobie sprawę że zakup dwóch gier przewyższy wartość tego kompa?
gnoll [5]
Ale zdajesz sobie sprawę że zakup dwóch gier przewyższy wartość tego kompa?
Kupi Legendy RPG za 20 zł i ma 6 gier (choć w zasadzie to 5, bo Lionheart mu nie pójdzie) + 3 dodatki i zabawę na całe miesiące. :P
No, chyba że poprzez "inne tego typu" miał na myśli własnie Baldursy, Icewindy i Tormenta.
Phantasmagoria - przygodówka, sam nie jestem miłośnikiem tego gatunku ale ta gra była wręcz genialna. Może trochę za prosta, ale za to bardzo fajnie zrobiona :)